95143283 發表於 11-4-2010 13:46:05

你地認為愛的定義是什麼??

我認為愛的定義是不求利益 只求我愛的人幸福
有d同學成日問我 我鐘意個女仔d咩
我就成日答唔到

p445hkk20001 發表於 11-4-2010 14:04:35

現代既愛 大多已變質....

黑色﹏眼睛 發表於 11-4-2010 16:06:41

我認為愛的定義是不求利益 只求我愛的人幸福
有d同學成日問我 我鐘意個女仔d咩
...
95143283 發表於 11-4-2010 13:46 http://www4.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
你講不求利益--我唔知點解成日覺得女仔求男仔要有錢...就係呢一點=="
或者要求過少奶奶生活,唔洗自己奔波勞碌,我真係會咁諗女仔,太怪啦我--

鐘意女仔乜野,,,男仔簡簡單單膚淺可能貪表面既野囉,,身材樣貌

不過我覺得,愛情由感覺出發,對心儀對象自然萌起愛慕的

95143283 發表於 11-4-2010 16:21:57

回復 3# 黑色﹏眼睛

女仔d思想唔同男仔
女仔有d為左錢
可以出賣肉身la

`壹鉎; 發表於 11-4-2010 20:34:20

回復 3# 黑色﹏眼睛

你講不求利益--我唔知點解成日覺得女仔求男仔要有錢...就係呢一點=="
或者要求過少奶奶生活,唔洗自己奔波勞碌,我真係會咁諗女仔,太怪啦我--

吾怪其實我都甘諗..仲諗d女仔係咪真係鐘意d有錢/令仔/壞男人;?

而樓上..鐘意女仔d乜野我都吾知..鐘意就鐘意..吾需要理由(!)
有理由甘呢d吾系愛;D
愛是不求回報..如果要回報我諗另一半開心快樂就係回報
我而家都好似鐘意左個;佢好似吾鐘意我的-.-
um... 佢身材樣貌又吾點-.-
身材ok肥..比小肥再多d樣貌我又覺得佢冇乜..但吾知點解我鐘意佢..
可惜就黎連見佢都冇得見了..所以己家諗緊見多幾面定係忘記佢好.=3=

Eddyshum 發表於 11-4-2010 21:22:20

回復黑色﹏眼睛

或者要求過 ...
`壹鉎; 發表於 11-4-2010 20:34 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

朋友,既然都就黎沒得見,不如趁機表白啦,無謂令自己的青春留下遺憾既(洛)印

→delay← 發表於 12-4-2010 00:45:56

有愛無性 易得抑鬱症

p445hkk20001 發表於 12-4-2010 00:56:37

講真 大多都會講錢
浪漫的愛大多不長久... 看灰姑娘那些沒有 續集就知
女人 都希望有男人養...
當然希望個男人有錢 比人睇架啦...
就好似大家話唔睇樣 但大家選女朋友係咪真係唔睇樣
或者應該有不少例外 不過我覺得咁就係現今的愛情觀

jacky672 發表於 13-4-2010 22:32:40

有好多港女係為左錢=.=

丫.Wing★ 發表於 14-4-2010 00:34:40

愛.......一種超煩的東西

只能說,愛人喜歡就好了,哪管自己被活埋在痛苦之中
頁: [1] 2
查看完整版本: 你地認為愛的定義是什麼??