樂古Nakuz

標題: 港服有冇諗過同台服合併...版主幫反映下官方... [打印本頁]

作者: 小劍仔    時間: 27-11-2013 14:54
標題: 港服有冇諗過同台服合併...版主幫反映下官方...

如題啦
事關冇玩差唔多成年,最近玩返冇玩成年玩返緊係睇下有咩機合啦,成年wo,實好多啦,點知....小雞一兩隻
之後再望下公會同FD,冇人上線....(半年前都冇乜)(過左成個禮拜都係冇人)

心諗一定時間問題啦,個SER去到中午4點都可以唔夠人數開波....零晨就緊加冇人...

事出必有因,港服拖機拖到乜咁...早過台服開服都機差差太大(好似),仲要SS機1張G圖都冇? (SR都可以拖你成年)

低死啦D人轉哂其他服啦仲拖機唔出G圖(香港本身唔大仲趕客)

你不如柒D厚D面皮同台服講合SER啦,每日活動最多吸引到小小人玩,完左之後呢??

下午4點都冇20個活人,掛機既都賴得掛添,仲諗埋點捉人BJ唔計10場

真心求港服同台服合SER(前提人地肯先,唔係港服話事)

心諗,唔係大更新修SER都可以遲,修完SER唔見修過,仲成日輕公會頻,亂碼?? 場地背景變白??

未見修左普通週修都派錯野,出錯野(聽說最近EW神龍)港服咁細SER都出錯咁多...

LOL都有美服轉台服啦(美服轉台服玩家)
LOL人地賺小D都肯移民,你越賺越小都唔諗合SER,仲諗拖機,捉人BJ

等摺埋啦
作者: 蓮の剎那    時間: 27-11-2013 15:30
預期在此抱怨,不如寫一份過萬字的計畫書給版主

再上繳G1...可能會有所改善...

不然你這就是抒情文
作者: man12164    時間: 27-11-2013 15:53
抱怨區
作者: w474841    時間: 27-11-2013 16:35
問題係小學雞轉哂去打手機啦
作者: grapeslai2009    時間: 27-11-2013 17:33
你要諗下, 如果合併左 SERVER 爆晒果D同其他 嚴重問題(特別日子,活動.)~ ~
雖然少玩左,但我估仍有人玩(消下費,儲下機,得閒玩下~)
作者: 菠蘿君    時間: 27-11-2013 18:10
同tf合併有咩用?合併咗就睇落kf多d人?
實質絕大部份玩家咪又係源自tf.
同埋唔通合併咗就kf一定有轉機咩?
作者: fung307    時間: 27-11-2013 18:13

想4點就有人玩~?唔好講笑啦~
而家好多學生玩家(定位為中學生)既學校都愈來愈遲放~
用我間學校做例~中1至中5起碼4點15分先放
計埋行路搭車既時間~返到屋企都起碼5點
加上要應付功課壓力~都未必有心情玩
自己就5點半先放學~返到屋企就6點幾
又要做埋d考試練習~玩sd既心情都淡了~

想sd有多d人玩~叫教育局改制度啦
合ser有Q用

作者: 疾風乂軒    時間: 27-11-2013 18:20
咁不如去玩台服
作者: 小劍仔    時間: 27-11-2013 18:29
回7樓-講真轉左334我唔知返學放學時間都改埋,定係你學校問題唔知,我有時路過學校已經1530放人(我讀果陣都係1530走得)

回6樓-合併左就完全跟哂台服,同台友一齊玩,唔係睇落港服多D人...(你LOL美服轉台服唔通係台服又分返開邊個係美服??)台服有冇人玩唔知,但港服就一定小,熱潮全部房加2頁都唔夠(高1)

回5樓-好過港服有咩節日都冇人玩...等個場滿人都等幾個字...冷門時間你等到D人走哂都冇人入
作者: miceho97    時間: 27-11-2013 18:48
問過大陸未?
作者: 菠蘿君    時間: 27-11-2013 19:09
回復 9# 小劍仔

咁已經唔係合併啦,索性去晒台服解決啦.
btw, 1530放學=/=1600番到屋企=/=1600開得電腦=/=1600玩得sd
作者: w474841    時間: 27-11-2013 19:11
回復 9# 小劍仔

如果G1成幾年都係咁,G1一定係做馬的,
大部份9 YOU話哂事,唔通G1部年年換人?
HI-NU都可以拖成差唔多兩年啦喂
作者: tszchun95    時間: 27-11-2013 19:44
要合都係同陸服合, 話晒港服同9you有關係
作者: 小劍仔    時間: 27-11-2013 20:34
回復 13# tszchun95

就係唔想同陸服先講台服A_A
作者: 小湊    時間: 27-11-2013 20:43
紅心代理的話 寧可不玩
作者: hillson09    時間: 27-11-2013 20:45
台服無會戰打 /__\
作者: leo1937    時間: 27-11-2013 21:04
個SER真係好少人,想做任都難,刷圖更加唔洗講,我自己都少左好多時間係SD,現在玩BF4/單機GAME多
作者: 小黑死神    時間: 27-11-2013 21:14
日服
作者: blackcat0125    時間: 27-11-2013 21:18
係咁架la=.=
唔轉ser冇機
作者: kennylam25    時間: 27-11-2013 21:31
回復  tszchun95

就係唔想同陸服先講台服A_A
小劍仔 發表於 27-11-2013 20:34

港服全部嘢都問大陸9you爭取返來自己去兩服官網睇下最底個欄

台服完全係獨立營運
港服d更新全部跟大陸

研究所台服自己出左
港服因為大陸冇所以港服都冇

所以都係唔好FF同台服合併啦
除非gameone 9you 放棄香港營運權  跟住 韓廠又判俾香港紅心辣椒做 咁先有可能
作者: waiqq123    時間: 27-11-2013 21:59
回復 15# 小湊

你有咩資格話紅心,嗰邊個SER好好,台服活動OK
G1:食錢,食錢及食錢
作者: 永恆fung    時間: 27-11-2013 22:01
越來越少人玩 新手 唔夠人做任 打上去下士
初頻人數比高頻人數少更多
作者: 小湊    時間: 27-11-2013 22:23
回復  小湊

你有咩資格話紅心,嗰邊個SER好好,台服活動OK
G1:食錢,食錢及食錢 ...
waiqq123 發表於 27-11-2013 09:59 PM

是喔 你最大了
作者: 小劍仔    時間: 27-11-2013 22:31
回復 20# kennylam25

冇啦....岩岩上線睇本身冇乜留意
岩岩先留意到
公會個會字變左殘體字
睇黎有心同陸服一齊
作者: w474841    時間: 27-11-2013 22:35

回復 24# 小劍仔

係呀,我都係岩岩留意到,我到e加先知呀!

港服全部嘢都問大陸9you爭取返來自己去兩服官網睇下最底個欄

台服完全係獨立營運
港服d更新全部 ...
kennylam25 發表於 27-11-2013 21:31

冇錯,要9you汁都難吧,何況大陸,
就算9you汁左或者放棄香港營運權,
但要交由紅心負責又係另一個問題,
把口正係識得係到合拼合拼,先前有人POST過,
不如執着下港服個ser種好啦,除非lag 頻真係9YOU所引起,
係G1的話真係收X哂皮,好玩都變垃圾game啦,唉~
作者: XZSD    時間: 27-11-2013 22:50
開post經下大腦啦,講野正係識得係到抱怨,比人話完就話岩岩先留意到,冇做功課咪認囉
點合拼法,可唔可以詳細解釋下,一未係到怨怨怨,了解下相關公司資料同埋點解到而加BJ都唔封的各種原因先啦,請LZ運用下搜索這個實用連結,到左而加G1可算係窮途末路,本人覺得8,9成係G1拿嚟既,不如盡量搵下具體原因點解會搞到今時今日甘先算啦,又唔係第一日,玩家行動冇用,人數已是明顯,我諗都係要睇下G1點樣汁生落去種好
作者: 夢矓    時間: 27-11-2013 22:55
[非打手MODE]個人覺得:9YOU<紅心<G1

中港台三地G1其實算係最正常既一個代理
只是人數決定投放資金而已
作者: aten9912    時間: 27-11-2013 23:08
樓主快快改字眼佢啦,唔係負皮更為嚴重

全部講的只係9you大公司的更新post= =,9成講黎講去都係9you的控制權下

SSG呀等等,修ser真係等收皮,除左捉BJ(對戰外掛除外)有可能影響人數,

G1有冇盡力玩家有眼見啦,明明做的野感覺上咁少......................

個人建議要保持玩家人數只得幅利(發揮空間好大),

ser長時間順(最好保持到兩個月),活動最好每日多d實用道具的幅利啦
(機體痛哭中,上次又唔送係要人簡!!)

話事話大家有冇發覺機體殺40獎由10月更新開始就人間蒸發左..
作者: 工口仔    時間: 27-11-2013 23:19
認真....港服?_? 等執笠喇
作者: justiny    時間: 27-11-2013 23:24
你買起gameone間公司~再去收購台灣果間sd代理商間公司就想點合就點合
作者: wonghoyeung    時間: 28-11-2013 01:10
冇可能既事
作者: freedom040542    時間: 28-11-2013 09:12
good idea wor~
我都覺臺服真心好==
不過如果G1肯開番改機既話我諗會好好多

台服完全係獨立營運
港服d更新全部 ...
kennylam25 發表於 27-11-2013 21:31

sosad 跟大陸
點解驚瘟同狗油有lah lung
作者: hide001002    時間: 28-11-2013 14:14
理想還理想,現實還現實,面對現實把啦
作者: bigchun99    時間: 28-11-2013 14:53
冇可能呀
黑心椒肯合,G1都唔肯(後代理問題
玩家進度保留?(sever問題
代溝(有打lol你就明

你分明就想 港服GM比人炒
作者: 小劍仔    時間: 28-11-2013 22:41
回復 28# aten9912

唔洗再改啦篇野-.-試問有幾多個為反而反
岩岩玩完,10點等1個1入都等左幾個字(死亡)
事實根本係冇人,又話乜經下腦諗野,根本為反而反...仲有乜講
合併真係好多野要搞,唔係請你班友做乜??
玩家幫代理做埋修SER,拉客好冇....
依家D後生諗野太簡單??
作為1個玩家根本唔洗諗,靜係玩已經夠,你冇人玩根本代理問題,玩家只係小量
提意下同講出原因已經比人話咁多,反既都係幫代理果邊(9YOU D人??)
唔洗話玩3年啦,玩過1年根本知1年前既人數同依家比係小到喊
3年前4個頻都爆,1年前活動都有機會爆1頻,依家活動想搵個場有人都難
作者: aten9912    時間: 29-11-2013 00:20
回復 35# 小劍仔

就算有意見都冇q用啦...我地的意見G1同9you肯認真聽先算

當年SD版咁多人講哂SD各優各缺,加下都唔知係9you放水定G1放水先

個ser少人都可以lag成個幾星期的各種大紀錄

我已經愈來愈覺得我地呢班小市民就黎比佢地班人玩死,真係慘,唉
作者: derek9394    時間: 29-11-2013 00:50

好心d小學雞收下皮~成日話台服好,其實台服出G圖仲慢過G1, 台服除左出d舊SS G圖,派下禮物根本就超差,web蛋同詐騙無分別,想要新機一係洗錢一係死掛.
港服SS機雖不出G圖,但差唔多半年派一次,根本唔會差過台服.
港服除左個ser差同無機研根本好過台服,唔明而家港人點解甘on9,係要話自己d野差~
台服S圖更新情況:
http://sd.wasabii.com.tw/SD_Revision/revision57_01.shtml
S機圖慢左差唔多半年! 好正呀!!!!!
作者: 神之影    時間: 29-11-2013 01:07
好心d小學雞收下皮~成日話台服好,其實台服出G圖仲慢過G1, 台服除左出d舊SS G圖,派下禮物根本就超差,web蛋同 ...
derek9394 發表於 29-11-2013 00:50

台服除左S圖出得慢外,我諗唔到有咩差過港服SS圖雖然出得慢,但至少有G幣.同埋有研究所
研究所已出既SS機有 V2AB,屠龍聖劍型墮天,X1 骷髏之心,流星自由,正義
SR 只差韓服3部進度(流星突擊自由,F91雙VSBR,OOQ全刃式)
玩港服抽2部SR就破產咁滯,玩台服個個全程雙擴充,出一部SR多數廿幾三十萬甚至更少就搞掂

戰鬥後道具又跟返韓服,雖然唔肯定係咪跟足100%,但我諗都有9成掛
打艦戰,任務後有防爆,特裝升級部件,扭蛋格納庫,戰鬥道具(瞬移,海市晨樓),經驗包等等,,,港服得D爛鬼技能

PS.玩台服既鬼會志在果幾張S圖,我地玩SS,SR不知玩得幾開心
作者: derek9394    時間: 29-11-2013 01:14
其實好多港人唔用腦諗野,淨識起哄
好似電視台,多幾個人鬧TVB,撐HKTV,TVB乜都差,HKTV乜野垃圾都好.

SDGO見到有人過左台服又係一窩蜂.....講真,如果真係s服合拼,港服玩家分分鐘比人針對,鬼咩,d機新甘多!
作者: 小劍仔    時間: 29-11-2013 01:29
回復 37# derek9394

有機差冇乜野,最多等但係冇人玩係1個問題,比你零晨上去玩...你想玩都冇得比你玩
岩岩玩完11點幾已經要等人入...
作者: derek9394    時間: 29-11-2013 01:46
台服除左S圖出得慢外,我諗唔到有咩差過港服SS圖雖然出得慢,但至少有G幣.同埋有研究所
研究所已出既SS機有 ...
神之影 發表於 29-11-2013 01:07
研究所出既強1你咪又係要升?研究唔駛加快?
講到尾咪又係病態刷任拿道具…..作息正常既人又係無機會拿~S港服其他野平d,G改補償好d已經扯平~
玩左甘耐都未化,仲係覺得SS/SR勁過S…好心醒下la
屠龍聖劍型墮天,X1 骷髏之心lee 2部野我又唔覺得有乜甘突出,跟同Grade 機比甚至係中下
流星正義…..炮灰一部,S Grade最難用拳機
流星自由,V2AB,我又唔覺得真係甘易用~而且,你講既機我機庫晨早有.而且玩到厭厭地
不過,我覺得玩機最緊要玩得開心,玩到反工甘刷白痴任,拿隻*R/*S,用唔到佢d性能,只會去曬命真係好可悲.
作者: 神之影    時間: 29-11-2013 02:42
研究所出既強1你咪又係要升?研究唔駛加快?講到尾咪又係病態刷任拿道具…..作息正常既人又係無機會拿~S港服其他野平d,G改補償好d已經扯平~
玩左甘耐都未化,仲係覺得SS/SR勁過S…好心醒下la
屠龍聖劍型墮天,X1 骷髏之心lee 2部野我又唔覺得有乜甘突出,跟同Grade 機比甚至係中下
流星正義…..炮灰一部,全S Grade最難用拳機
流星自由,V2AB,我又唔覺得真係甘易用~而且,你講既機我機庫晨早有.而且玩到厭厭地
不過,我覺得玩機最緊要玩得開心,玩到反工甘刷白痴任,拿隻*R/*S,用唔到佢d性能,只會去曬命真係好可悲.

我一日玩SD 既時間平均半個鐘到,係放假先會玩多少少,但通常都唔過1個鐘,我係台服好多機都未升,亦好少刷任,G幣就快見底
研究所方面,唔好意思..研究所暫時只係出過特2/3既機,未見過特1(可能有,但我冇研究過佢出黎)
即使出特一,台服既升級部件一般都好夠用,特一唔係問題
冇研究加快咪慢慢等囉,同埋有研究支援,加埋勢力戰都送左唔少加速器
總好過出都唔出
我之前幾時有講過SS/SR 一定勁過S機?我係話玩SS/SR得開心,打機唔係為樂趣咩
亦唔會因台服出S圖慢而嘈呢樣嘈果樣,兩服各有特色
至於果幾部SS機勁唔勁,我冇意見,志在拎黎玩下

港服人太少亦都係事實,我都唔希望隻GAME冇人玩
作者: XZSD    時間: 29-11-2013 09:34

回復 41# derek9394

咪係囉,種好過d人成日係SD版到日日機位哂命,人地唔洗返工返學既咩,成日話日日打加加埋埋成個月30萬G/40萬G= =
真係得撚閒的人先會日日洗腦式為刷任拿G而刷任,成日係到宣傳自己用G用G用G,我真係好想叫佢去食蕉!
我懷疑條友係作息非常有問題同埋唔識得點樣去「計數」。
作者: aome    時間: 29-11-2013 15:05
十世都5上來睇下了, 還在挺港服的我真的不願置評
其實hkf 以前都5只1次醞釀會執笠的危機
睇下現在的上線人數加房間數目便知道
說tf 比hkf更爛的我相信他們肯定冇去過tf 度玩過
作者: 小劍仔    時間: 29-11-2013 15:08
就咁,叫合緊係為左唔洗重為重合機依個問題先叫....
D人又話咁你不如直接轉台服啦,就係唔想重升先叫
衰D講句,快D汁左去我唔玩仲好,無謂哂大家時間
就算港服,比你齊哂港服出既機又點??
冇人玩比你等1粒鐘都仲係得5個玩死亡,比你都唔玩啦
我有個FD齊哂港服出D機啦,好多都EX,依家呢??冇玩2個月啦已經....
有機又點...冇人玩比哂全部機你又有咩用
作者: derek9394    時間: 30-11-2013 00:11
我一日玩SD 既時間平均半個鐘到,係放假先會玩多少少,但通常都唔過1個鐘,我係台服好多機都未升,亦好少刷任: ...
神之影 發表於 29-11-2013 02:42

甘我真係覺得好奇怪,
幾部唔係甘好用既*S/*R點解會好玩過白字機?唔好話係虛榮,覺得多個字好威威?

我又信你真係場場用果幾部*S/*R lor~

上個post你先嘈台服打艦戰,任務後有防爆,特裝升級部件,扭蛋格納庫,戰鬥道具(瞬移,海市晨樓),經驗包玩台服既鬼會志在果幾張S圖港服無,
台服研究道具機率你又唔講?
一場任幾耐?一個月刷幾多G你又唔講?

格納庫,
升級部件甘高機率…..晨早賣唔去la!!!!

你每日打半粒鐘可以每二,三個月丟30萬去自定義,你當我on9?
你之前點刷法呀?

港服SS M圖又唔係好貴,5800一張,合完三糟,早過台服成半年有得玩, 台服仲要係研究所研究3個幾月.
老手都at least要個幾月.(你開4,5acc我又吹你唔漲)好抵?唔見得.好呃錢咩?又唔算.仲要成日有活動派……

台服根本就係掛刷服,越掛得癲越著數,你唔掛,N甘多錢都無d刷子甘多野(仲要少野過其他服)
根本唔係for人正常玩.

Anyway,
我覺得G1一月應該開機研同改下d戰後獎賞,不然實在太過份.

作者: derek9394    時間: 30-11-2013 00:25
回復  derek9394

咪係囉,種好過d人成日係SD版到日日機位哂命,人地唔洗返工返學既咩,成日話日日打 ...
XZSD 發表於 29-11-2013 09:34
台服根本變態,唔掛唔刷,想靠半G半M玩真係咪去台服!情願買vpn玩韓服.
啇城機又舊,除左幾架陳年SS出G圖,研究所有食你幾個月既新機更本就一無是處
M圖(S)座底百幾銀
00R(SS)直頭有錢買唔到~
係得機庫同副官價格正常
作者: 神之影    時間: 30-11-2013 01:32
甘我真係覺得好奇怪,
幾部唔係甘好用既*S/*R點解會好玩過白字機?唔好話係虛榮,覺得多個字好威威?我又信你 ...
derek9394 發表於 30-11-2013 00:11

我話D機好玩姐,但唔一定勁機先好玩,每部機都有佢既特色
睇左咁多字咁多質疑...睇黎你真係唔熟台服生態每日解幾場死亡任,大約2000G幣...又有研究支援,每日平均都有2000G幣,一日唔多玩都有大約4000幣收入,一個月好易過10萬\
遇正支援研究既機值錢仲好玩,之前研究V2AB,齊3部機支援人地一下有成900G,每日有7次支援次數,持續個幾月
抽SR用雙擴充唔太黑仔的話,十零廿萬搞掂
研究道具方面,商城4500G幣就有50個,即係幾千G就可以研究一部SS機,至研究加速,之前都有講過勢力戰有得送
同埋開稀有扭蛋有得中
但我都係唔夠加速器而MISS 左2部SS機,
至於特裝升級,扭蛋擴充仲得意,根本唔洗去刷,唔知你知唔知台服G改時防爆,100%防爆,EX部件可以換到咩呢
好可惜,我台服好多SR都冇,係G改後有大量扭蛋擴充先叫做可以抽多2部SR黎玩下
明明係討論,但你就先入為主,我講台服你就已經認定我係D日煲夜煲既人,一D都唔客觀,
我講果幾部SS機,你就一黎就話唔勁,又炮灰...我從來冇話勁機先好玩,我係話多幾部機拎黎玩
家陣係人玩機,定機玩人呀
討論變嗌交咁,我出埋呢篇就唔再回
你當我上面既係廢話又好,吹水又好,我控制唔到,係真係假,自行求證
作者: waiqq123    時間: 30-11-2013 21:06

回復 46# derek9394

算把啦你,你吾明台服生態就算啦,嗰邊個SER OK嫁,活動吾錯
起碼人地知你冇技術先KICK你.港服,話KICK就KICK,
仲有,兩邉官方活動誠意吾同,你有冇試過港服會派特裝升級?

順便吾該望下DN,望下兩邊的誠意,G1聽執啦!
作者: クルーゼ    時間: 1-12-2013 09:21
給予支持,先不說可能性,重要的是心。但光看氣勢就已經輸了,所謂名不正則言不順,言不順則事不成,樓主沒計劃書神馬的當然會有人質疑。我也提出過合併之可能性,當然,負皮多過支持。我認為有心為首但行動為後,如無實際行動,則難成大器,如此一來有多少人會落實行動?連我都不過是空口說白話。不說如何做,是為何做,有多少人會付出?又不是替人做工。轉服比合併來得便宜,少了特色,那其他人何不轉服?(當然可能有人是不能轉服吧),罷了,反對的不是比支持少嗎?HKF必汁啦
作者: saa    時間: 2-12-2013 18:11
同意 合ser 比較好
起碼有人玩
作者: 小劍仔    時間: 2-12-2013 21:17
回復 50# クルーゼ

哈哈原來之前開過POST的是你XD
麻...之前說過,要幫它想計劃書我應該不是玩家了,提出到要他人想計劃畫的應該是GM的用戶wwww以前如果問怎樣可以吸引多點玩家,我可以答它送圖,送機體,送機庫
現在可以跟它說,送什麼都沒有人玩...說真到了晚上9點場數有多少自己去看一下就知道...
連怎樣合併都要玩家想一份計劃書那它應該不能在當代理...
代理>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>玩家
十世後都不會出現玩家替代理想計劃書的...
如果因為台服機體小而不是看玩家人數而反對,
那你過多1年應該可以單機玩任務跟練習好了,1年後一定會比現在更小

(想找個S機場玩都要等幾場有人走了才入到,好彩的還有人在,不好的剛好散場)
(開新場好彩幾分鐘滿人,不好的半小時以後應該可以3打3)
作者: 藤星    時間: 2-12-2013 21:23
預期在此抱怨,不如寫一份過萬字的計畫書給版主

再上繳G1...可能會有所改善...

不然你這就是抒情文 ...
蓮の剎那 發表於 27-11-2013 15:30

姑果寫分萬字計劃書有用,版主一早寫左~
作者: 〝小趙﹏*    時間: 3-12-2013 02:14
其實呢樣野真係諗都唔洗諗
冇可能的
作者: grapeslai2009    時間: 3-12-2013 04:25
藤星 發表於 2-12-2013 21:23

就算寫左都冇用, 除非你有龐大的資金, 否則一早實用, 而唔係依家講話實行就實行,所以樓主可以唔洗諗(做生意的野,你唔會明白)~
作者: クルーゼ    時間: 3-12-2013 16:30

回復 52# 小劍仔

嗯,改變上至下的成功率是不錯看的,官方也不可能想合併。那只能隨遇而安了。

作者: 雷臣    時間: 3-12-2013 16:43
錯別字太多, 而如果真的想跟台服合併, 連基本上的溝通也做不了

單單看樓主在#1的錯別字和同音字, 口語化, 你叫台灣人怎樣跟你吹牛溝通

加上台灣人有些地方也喜歡用同音字如87, 傻B, 白吃等等, 我們香港人也不一定能看得明白

而且港服玩家質素平均跟台灣差很遠, 我是台灣人也不一定接受香港玩家

原因就如同我等香港玩家不接受大陸玩家一樣
作者: 小劍仔    時間: 4-12-2013 03:10

回復 57# 雷臣

第1我#1完全係用口語黎打
第2我台灣FD都有...
第3我玩日服都係用日文....去到台服自然轉書面語
第4我87, 傻B, 白吃,我依D都識...同台FD吹水成日都用到...純普通語錯字
第5係因為港服出先過台服仲有果陣班FD叫玩先玩(港服),唔係一定台服>>>>>港服
仲有傾緊港服完全唔覺得要用到書面語,你有見過港服有台玩家?,仲有台玩家有需要關心港服??
作者: 雷臣    時間: 6-12-2013 12:05
回復  雷臣

第1我#1完全係用口語黎打
第2我台灣FD都有...
第3我玩日服都係用日文....去到台服自然轉書面 ...
小劍仔 發表於 4-12-2013 03:10

用反白話啦

冷靜冷靜, 因為你在#1講既野, 排版好亂, 但你既主旨係想港服同台服合併

那麼俾多些少誠意, 在#1用上書面語吧, 排版做好少少, 分埋段落, 甘人地版主又好,台灣人又好, GM都好, 先有機會俾時間
心機睇你既碼字

你完完全全一大堆火星語(以台人眼光),  又紅字又黑字又大字又細字, 好難令到讀者共鳴

加上假如合併, 一定係台灣人為主流, 港人只屬二,三線玩家, 所謂既入鄉隨俗, 我地只能玩書面語

但假如我係台灣人見到港人(樓主)甘既字體語氣, 就好難BUY你了
作者: 雷臣    時間: 6-12-2013 12:10
藤星 發表於 2-12-2013 21:23

好耐之前都有人提過, 預左冇可能

PS: 近來好少見到你了, 在幹什麼, HEE, 我聖誕如果公司冇指派我出去, 我要反香港放3,4日假仔, 同女友食下野, 一齊冇?
作者: 小劍仔    時間: 6-12-2013 15:53
回復 59# 雷臣

明顯唔鋸代理先咁打..囧
仲有我好多已經分左段...
你唔講我都唔知...
禁左ENTER佢自己縮返上上一段...
作者: 雷臣    時間: 6-12-2013 17:06
回復  雷臣

明顯唔鋸代理先咁打..囧
仲有我好多已經分左段...
你唔講我都唔知...
禁左ENTER佢自己縮返 ...
小劍仔 發表於 6-12-2013 15:53

係阿, 假設你係好有心想提議台服同港服合併,    (雖然冇可能成功, 而且合併左香港一定只係2奶地位)

起碼在#1要打一段文筆通順既文章出來俾大家睇睇, 而家唔好講台灣人, 連香港人都唔多睇得明你想講乜

仲點提議.....

合併就冇得諗啦, 如果講普通玩家做到d乜, 每個月俾少少錢支持下sd, 叫d朋友一齊玩

在sd同埋樂古都唔好串人, 踢人, nice 少少, 唔好小圈子, 唔好打機打上腦或太認真, 風氣好了自然多人玩sd
作者: GameThree    時間: 9-12-2013 12:04
Merge to Kr pls

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2