樂古Nakuz

標題: 8/21韓服更新機體武裝展示 [打印本頁]

作者: CEMA    時間: 21-8-2014 21:36
標題: 8/21韓服更新機體武裝展示

全裝備獨角獸高達(覺醒模式)
[youtube]c5exWxBl8y0[/youtube]
剎帝利修復型
[youtube]kgrSlm81SBc[/youtube]
強人火神砲
[youtube]TvsVzzeSyjQ[/youtube]
康提奥
[youtube]P0Ltt-1fgDE[/youtube]
迷網高達紫色機
[youtube]L2lKycPVGac[/youtube]
馬沙專用魔蟹/龜霸
[youtube]s_g9LxAiDDM[/youtube]
作者: bobby070809    時間: 21-8-2014 21:42
R後1武好似5止8刀...=3=
作者: —獨角獸—    時間: 21-8-2014 23:05
R前個浮游盾惡到呢..仲要有護身 根本變態機{:15_772:}

巴納吉: 浮游盾  艹他!!{:15_759:}
作者: ericlf2007    時間: 22-8-2014 00:25

【官方又打自己臉】系列

照咁睇,2個月內必下修,否則泡菜仔一定暴動

首先武裝+火力無可挑剔,射又得,格又得,R前後都可以幫你大放血

R前,近距離實彈轟炸 + 超視光管槍,1+2號實而不華,殘彈同CD又充足,已足夠應付SD所有機種

R後,近身一套唔死都殘廢,不解釋

而3號 護身牛油炮有咁既火力根本OP到聞所未聞

最BUG既地方,係呢部野有唔限血既防光技,互射真係搵鬼射得贏╮(╯_╰)╭

結果就係追彈、浮遊炮、光槍光炮全部比佢封死

咁你唯有試下拎支機槍突突突佢 或 實彈散彈同佢火拚下,睇下邊個光速陣亡先(́◉◞౪◟◉‵)

要埋身肉博唔係唔得,但有心理準備一失手就898,另外目測R2既範圍判定唔會細得去邊

........至少我覺得以目前既機,點打都係死路一條_(:з」∠)_

你地點睇?

唯一缺點可能只係冇加推進量既技,

不過對新手黎講肯定係一部巧威威既廚機,

如果係高玩駕駛的話......殺傷力百倍........

作者: GiantStep    時間: 22-8-2014 00:40
回復 4# ericlf2007

希望佢唔好r後黎個反反格,咁的話真係冇得輸
作者: 小KAI軒    時間: 22-8-2014 02:15
https://www.youtube.com/watch?v=L2lKycPVGac

變型之後嚇能死人
作者: leepopo    時間: 22-8-2014 02:17
回復 6# 小KAI軒

呢部機我打死都唔會用==
作者: 小KAI軒    時間: 22-8-2014 02:20
回復  小KAI軒

呢部機我打死都唔會用==
leepopo 發表於 22-8-2014 02:17

隻紫迷半夜自己開電腦再R黎望實你:D
作者: 01021235    時間: 22-8-2014 03:14
【官方又打自己臉】系列

首先武裝+火力無可挑剔,射又得, ...
ericlf2007 發表於 22-8-2014 00:25

沒限血的抗光不是問題
畢竟旁邊的FAUC也有,CBX3也一樣
不過配置八刀嘛....
下修不是一定但也大機率,不過應該沒有很慘就是了
猜測頂多修RW2的攻擊力,Beam Mag.的彈藥數量,RW2/3的Reload吧
性能大概是修Mode 1的攻擊力或者像某武士一樣修近戰火力,不過這防禦力啊...
比起這台我更期待Turn A會被怎樣修理wwww

你說死路一樣...不一定
說抓人得先過CBX1KKFC的關,汎用難打下來的有Turn A[MLB],說近戰又有雖然被下修但也不算好打的God
最重要的是這三台不是什麼禁用機,要遇上也不難...
作者: 〝小趙﹏*    時間: 22-8-2014 03:45
護身機關槍
打得痛又OP
唔痛又唔想用
之後刀mode 唔知個2武判定如何
不過設計得唔太好咁囉
留名等睇FA Unicorn 覺醒mode;P
作者: oO哈哈Oo    時間: 22-8-2014 09:39

好型!!
[youtube]s_g9LxAiDDM[/youtube]

好想要~~~
作者: GameThree    時間: 22-8-2014 17:48
R能變回去嗎~???
作者: CEMA    時間: 22-8-2014 19:20
回復 12# GameThree

不能,只能夠R一次
作者: sdg917    時間: 22-8-2014 22:25
回復  GameThree

不能,只能夠R一次
CEMA 發表於 22-8-2014 19:20

同樣爆甲SS,HWS顯得比較遜色{:15_776:}
作者: skychau1219    時間: 22-8-2014 23:42
同樣爆甲SS,HWS顯得比較遜色
sdg917 發表於 22-8-2014 22:25

宜家就冇得比,但係以前GE HWS好屈:dizzy:
作者: Licht    時間: 23-8-2014 00:04
迷網個頭倒轉左:lol:
作者: alan28282000    時間: 23-8-2014 03:32
有無人覺得紫色機好恐怖
作者: cityhunter123    時間: 23-8-2014 10:38
剎帝利修復型好怪,正常版型好多
作者: peterfucker2013    時間: 23-8-2014 11:58
部利克·康提奥唔係v2個大佬揸咩?得ar既?
作者: sdg917    時間: 23-8-2014 17:05
宜家就冇得比,但係以前GE HWS好屈
skychau1219 發表於 22-8-2014 23:42

諗番起之前泡菜改廢HWS
   真係多舊魚
作者: kennylam25    時間: 23-8-2014 17:53
紫色機變形後好詭異嘅感覺
作者: hkkoko    時間: 23-8-2014 18:11
紫迷 R後把刀....直線斬SO SAD
作者: FunDog    時間: 24-8-2014 15:23
【官方又打自己臉】系列

首先武裝+火力無可挑剔,射又得, ...
ericlf2007 發表於 22-8-2014 00:25

對過呢架野,呢架其實好考個人判斷能力唔係一般人能夠輕鬆上手
首先R前飛彈無追蹤,抽水較難
2武超視可打後排強輔,但唔打中線1武就作用大降,3武變得雞肋
如打中線又好大機率比隱刀,因為所有人都知你火力大,會死迫你爆甲R後
爆甲後正面防禦極高,但菊花紙皮
而且無突進捉人技,容易被反捉,新手是無可能輕鬆的了
當然高玩就不用在意以上的東東了
但要小心被拉打就是了

一開始睇你可能覺得很OP
但打過後就會發現原來SR再生係完整克制的
作者: my92149    時間: 24-8-2014 20:06
其實新果部強人係A機定B機?
點解依段片到佢有3條命?
定係韓服之前改左?
http://www.sdgundam.cn/post/30721
作者: Mr.Ever    時間: 24-8-2014 22:21
呢隻全裝備獨角獸高達
好似差2支氣油管同2支火箭炮
定係仲有個板本
作者: nelsonleung917    時間: 24-8-2014 22:30
uc唔op
大家想得太多了
作者: freedom040542    時間: 25-8-2014 15:34
其實新果部強人係A機定B機?
點解依段片到佢有3條命?
定係韓服之前改左?
my92149 發表於 24-8-2014 20:06

A機有三命
作者: GiantStep    時間: 25-8-2014 19:07
回復 19# peter**er2013

s出左先,ar變左做主材料
作者: gvbnmsunny    時間: 26-8-2014 01:11
馬沙專用魔蟹/龜霸 必收
作者: my92149    時間: 27-8-2014 01:35
uc唔op
大家想得太多了
nelsonleung917 發表於 24-8-2014 22:30

A機改左有3條命?
作者: 01021235    時間: 27-8-2014 04:45
對過呢架野,呢架其實好考個人判斷能力唔係一般人能夠輕鬆上手
首先R前飛彈無追蹤,抽水較難
2武超視可 ...
FunDog 發表於 24-8-2014 15:23

不過實際上從使用方面來說上手度並不算太難,至少這邊在入手後不久的天梯隨便打也A Rank....
去除了槍裝時實在是微妙的榴彈之外
不論Bit系的火力,Beam Mag.的順度也算是頂尖的
就脫裝後的評價就是除了起手技是罩門跟攻擊範圍不算大之外
基本上沒什麼缺點,硬要算的話就還有沒有加回氣吧
但這種數據上看能跟SR Rank GP03D相提並論的防禦力跟護身盾
比起其他近戰機面對三人以下的小隊強壓也不是什麼難事
論切入的話稍微注意一下就好

當然CBX1KKSH跟Turn A(MLB)就不能夠拿來說w
要是真的限制SS跟SR兩台FAUC選的話,這邊寧可選SS的這台wwww

另外,對於Unicorn[Awakening]來說SR Rebones也不算是太難打嘛...
貼上去騙掉那唯一的近戰武器-抽彈電磁爪就好

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2