打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第四回:青龍符與馬符

關閉 [複製鏈接]
我係支持正方~因為青龍符一來實用~二來有隻龍仔出黎放煉獄術可以燒下怪既血~三來又可以增加移動速度同攻擊 ...
heilaam0203 發表於 18-8-2012 14:32

首先,青龍符實用方面.我吾係好贊同,拿,比喻我用隻麒麟打爪男,如果我用青龍符,如果多堆既話,我一開符 D怪又行慢左,就算隻兵行得快,都要回MP架,係呢個情況,馬符點解吾會好D呢?
第二,青龍仔可以放煉獄術黎燒下怪既血,我絕對吾贊同,第一,煉獄術令人睇唔清楚D怪既來向,第二,我相信用青龍符,都吾會係新手啦?,扲個青龍符黎燒血,為何我不出多幾下技呢?
第三,減怪既移動同攻擊速度,呢樣野 我相信,佢又加快自己兵既移動同攻擊速度,又減怪既移動同攻擊速度?咁我用佢黎做乜?又要貴,又要100級先用到,為何我不買馬符/其他更"實用"既神獸符呢?
青龍符比馬符好
雖然馬符的使用等級比青龍符低,但係100級好快就可以升到
青龍符有馬符的特點,而且青龍符會 ...
SO42- 發表於 16-8-2012 15:45

100級,你由1級升到100級,我想問,如果新手,要升100LV,要幾耐?吾通又要去叫吸手待組?,但係依家原住巳家冇人打,你想吸手待組都冇啦...依家好吸既 起碼都要120Lv,我絕對吾認同你呢句 100級好快就可以升到,入冥界升lv 另外,我想問你既好快姐係幾耐?
仲有.又係個句,我不相信煉獄術可以殺哂一堆怪!,而且,新手係好需要休戰,而青龍符係會破左個休戰,咁新手黎講,仲有乜好處呢?
第1:青龍符已有馬符特性(加速)同馬符打成平手
第2:青龍符可以同時減慢敵人速度,方便走位打怪,甚至令日男,火 ...
JIMMY8600 發表於 15-8-2012 23:18

青龍符可以減慢敵人速度,又可以加快自己.咁咪姐係減完1又加番1?咁咪姐係冇變過!
小青龍好頂得,我相信200set鍛男有柱有生死,一定吾會死,我自己都係200set鍛男,+左200套祖2 打獅子佢都殺吾死我祖+主,而我又想問啦~,小青龍又可唔可以吾死呢~?
青龍符可以用煉獄術打人,但係.我想問佢打"食云獸" 一下有冇400?,仲係個一句 青龍符係會破到休戰,又令人眼花,如果你話打段用,咁點解吾用玄符/虎符/馬符 虎符有3隻,打天又得,玄符可以加抗,又可以打天地,馬符又可以用黎走快d,開左符,全隊只要有頂怪.都可以重整陣型先打,
另外.我吾認同你講既"打高級怪分散吾係仲好" 我想問...有乜人打怪係想分散哂先打= =我吾知你既高級怪係知乜,我當佢係獅子啦,吾通d獅子要分散哂先好打?一場要幾耐丫= =
我當你吾係獅子,爪男呢..分散哂,爪男又係吾同位攻擊你,咁集中哂佢 只有一邊比人打.吾洗2邊一齊打哂.吾係更好咩?

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
Hellkite + 40

查看全部評分

回復

放火燒怪整花個場 可以改檔解決
14588563 發表於 24-8-2012 21:06

唔係人人都識改檔

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Hellkite + 5

查看全部評分

回復

玩得起青龍符多數都不會用雷公掛
減怪速方面..依家多數人會用雀/麒麟等(範圍技)清怪 無必要集怪 ...
14588563 發表於 24-8-2012 23:39

個人認為 你絕對吾應該歧視用雷公既人(我自己都係!)
我都想知 麒麟集怪絕對係好D= = 吾係會用多好多MP OK?

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Hellkite + 5

查看全部評分

回復

青龍符
無論咩怪都減到速 打王一
另更加岩d控兵較差既玩家
k8989889 發表於 28-8-2012 11:49

控兵差既人用青龍符 一定會岩架咩=_= 你吾比佢  沖得太快出去 死哂架咩?
另外 吾係咩怪都減到速
9/10級怪
得75%/50%

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復