查看: 6203|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 今期的消費又倒退回數年前的水平吧?

廢話不說, 直接進主題

1) 7月消費獎賞
現在只要於指定時間內消費指定M幣數量即可獲得大量的回饋哦,記得把握時間了!
活動開始時間:2013年07月30日 14:00
活動結束時間:2013年08月16日 23:59

回饋項目一:消費滿100000M幣
獎品:(SS)屠龍型墮天使高達(強3/等級7)+(AS)高達AGE-2 雙槍型(強3/等級7)+(AR)能天使高達R2(強3/等級7)+(BR)沙漠高達(EW)(強3/等級7)+特裝點數強化卡x20 +5000經驗值膠囊(滿)x20+副官L(14天)

回饋項目二:消費滿70000M幣
獎品:(AS)高達AGE-2 雙槍型(強3/等級7)+(AR)能天使高達R2(強3/等級7)+5000經驗值膠囊(滿)x10 +副官L(7天)+特裝點數強化卡 X20

回饋項目三:45000M幣
獎品:(AR)能天使高達R2(強3/等級7)+5000經驗值膠囊(滿)x10+特裝點數強化卡 X10

回饋項目四:25000M幣
獎品:(BR)沙漠高達(EW)(強3/等級7)+1000經驗值膠囊(滿)x20+特裝點數強化卡 X10

再遠的充值獎不說, 就說上個月的
活動開始時間:2013年06月18日 14:00
活動結束時間:2013年07月05日 23:59

回饋項目一:消費滿99999M幣
獎品: (SS)自由高達(流星號)(強3/高級/永久) + (SS)正義高達(流星號)(強3/高級/永久) + (AS)迦迪薩(希琳專用機)(強3/高級/永久) +(AR)V Dash高達Hexa(強3/高級/永久) +(B)威達(尼奧專用機)(強3/高級/永久)+5000經驗膠囊(滿)x10 + 1000經驗膠囊(滿)x10 + 特裝點數強化卡 X20 + 副官L(7天)

回饋項目二:消費滿80000M幣
獎品:(SS)正義高達(流星號)(強3/高級/永久)  + (AS)迦迪薩(希琳專用機)(強3/高級/永久) +(AR)V Dash高達Hexa(強3/高級/永久) +(B)威達(尼奧專用機)(強3/高級/永久)+1000經驗膠囊(滿)x15 + 200經驗膠囊(滿)x15 +特裝點數強化卡 X10

回饋項目三:消費滿45000M幣
獎品:(AS)迦迪薩(希琳專用機)(強3/高級/永久) +(AR)V Dash高達Hexa(強3/高級/永久) +(B)威達(尼奧專用機)(強3/高級/永久) +1000經驗膠囊(滿)x10 + 200經驗膠囊(滿)x10 +特裝點數強化卡 X10            
回饋項目四:消費滿25600M幣
(AR)V Dash高達Hexa(強3/高級/永久) +(B)威達(尼奧專用機)(強3/高級/永久) 1000經驗膠囊(滿)x5 + 200經驗膠囊(滿)x5+特裝點數強化卡 X10

原來的消費約$256元送一A一B, 今月的變成一B
原來的消費約$450元送二A一B, 今月的變成一A
原來的消費約$800元送一SS二A一B, 今月的變成消費$700元送二A
原來的消費約$1000元送二SS二A一B, 今月的變成一SS二A一B

很明確的看得出來,G1既策略除左係加價, 同時都係想玩家去消費$1000元
想要齊數部新既A,B機, 冇問題, 1000元謝謝你
只想要部新B機, 一係消費250幾蚊, 一係就消費1000幾蚊, 如玩家很想要部新B機但又沒能力
消費上千, 那麼只能消費250幾蚊, 消費多D分分鐘會冇埋部B機  (笑,即係G1間接逼玩家入少D點)

2) 其他項目直接間接加價
如新出的2台SR機, 一部放係不幸蛋, 另一部放係三抽一的包 (以前出既新SR全部直接放入M自定,實中,而家? NO WAY)
新出的S機,不幸蛋, 而且取消抽滿400次送機
新出的SS機,不幸蛋, 取消抽滿幾多百次就送機

可能會有人講, 其實G1今次再次大幅度加價, 都係因為什麼什麼什麼, 其實都是梁振英的錯等等.

老子也懶得解釋了.就解決1個問題先,就1個甘大把, 到時你再加10倍我都懶得理佢

i) 伺服器還是堅持使用全港速度最"快"的伺服器,g改後還是死ser, g改後稍多些人還是很卡, 如變形卡2秒等等

話說我有朋友本月因事上G1(佢既私事就不表) ,佢上到去, 就見到G1既人工作時間在打私人遊戲(係打緊機玩緊而唔係測試緊某D野)

可能我朋友時運低, 其實G1既員工根本就冇打緊私人遊戲, 一直努力為各玩家做緊野, 佢所見到既不過是某些好兄弟, 我堅信此點

按慣例利申先... 我已經消費過千元, 所以我一定齊機, 佢後面點改都影響唔到我,只不過睇唔過眼出句聲
回復

250果隻b你肯等木瓜就總有一天會有~
錢係你手~買唔買點係你既自由
justiny 發表於 6-8-2013 15:17

係阿...所以即使李加成旗下既百街 不停加價, D樓又不停加價

錢係你手, 買唔買係你既自由

你可以選擇出街食, 更加貴
你可以選擇訓街, 或者買唐樓同D鳳姐一齊住

有些人講野轉左彎講: 冇人逼你係香港買樓阿
有些人講野轉左彎講: 冇人逼玩家入點消費阿

以上非針對你, 而我也認同很多時候可以等
回復 支持 反對

規定要比你呀?大把game無消費獎賞啦~!!
(G1既員工根本就冇打緊私人遊戲)
132132741 發表於 6-8-2013 15:21

係阿, 大把GAME既SER 都比G1既慢

而且大把GAME同埋做ONLINE GAME既公司執左

對比D已經執左破左產既公司, G1算非常非常成功的

這樣講, 我突然覺得你講得好岩....

G1, 簡直就是完美的
回復 支持 反對

今期擴充卡多左經驗膠囊多左.只係D機倒退左小小姐(原來的消費約$256元送1000經驗膠囊(滿)x5 + 200經驗膠囊( ...
pck1999 發表於 6-8-2013 15:23

雖然唔關我事(因為我消費上千齊機)

但機的倒退十分嚴重,你看看700元或以下的消費, 送既機少左大半(見#1),之前消費$450送2A1B, 而家消費$400幾才一部A機

同埋而家既經膠及擴充卡因為G改補償而變得不太值$  (不過多左當然對大家都好^^)
回復 支持 反對

今個月700元是送2A,不是1A
lcw0918 發表於 6-8-2013 16:26

眼殘了~.~

已改
回復 支持 反對

無眼睇
菠蘿君 發表於 6-8-2013 16:51

我岩岩上網睇完新聞再入來睇反此貼頭一頁既回應, 對於而家既香港真係冇眼睇....

好似林老師單野擺明係有意搞事, 一對住將軍澳既文化男女特登走去冇"送"買既旺角那條什麼街度買"送"

之後經過甘岩見到有事, 就過去嘈....

有些事情是對是錯不難分析, 可惜上到傳媒報紙, 下到平民百姓, 好多都已經瘋癲晒

日嘈夜嘈

這就是今時今日既香港, 我冇讀社會學, 不太深究問題所在
但上面條片有個位插得幾應下

我就係要你同我一樣甘X街

典型的憎人富貴嫌人貧

內地人在各種引導下成日睇唔起香港人, 以為自己落香港買野好叻
香港人就日日講反當年點樣幫大陸去發展,同埋好多港商俾大陸地方政府呃錢搶錢等等

香港人,近呢2代真係退步左唔少..仲日日講當年不過是阿Q精神

今時今日很多香港人已經瘋了
回復 支持 反對

呢d雞仔媒人數都要打咁多字

1000蚊一個月都二三十張啦

成日起度打埋D文唯恐天下不亂

人地工作人員 ...
難J子 發表於 6-8-2013 17:23

我都入左啦~~~~

1000幾百蚊既閒錢邊個冇阿?

我係#1都講左, 我一早入齊數, 不過睇唔過眼佢地亂加價得來又做唔好自己本份
所講既野都有根有據而且不會偏幫任何一方

甘我今日得閒,係間房度冇乜野搞,又唔使出trip, 米上來吹吹水lol

我又冇成堆粗口,又冇對任何人進行任何洗腦
如果這也是唯恐天下不亂.  那你說是否應該閉上眼睛關上尊口才是好人嗎?
回復 支持 反對

打機為開心姐
依家又加埋啲一生哲理 咁打機都唔happy la
依加係人玩game
唔係game玩人

你真係鐘意呢隻game ...
冰殤 發表於 6-8-2013 17:43

所需表達的在#1 ,,我而家唔係打緊機, 我係反工無聊上網睇新聞順便上fourm

所以沒有這麼輕鬆..平時星期日我打機時也從來不上任何論壇,新聞也只在飲茶食飯時望2眼

如果影響到你地放暑假打機真的對不起了~~~~
回復 支持 反對

講真 我都係在職人士
打機係我嘅興趣
我只係認為打機嘅目的係放鬆
打機有固慮 豈不是本末倒置? ...
冰殤 發表於 6-8-2013 18:00

快收工了吧.. 我也在考慮一件很大的問題,,今晚食乜好~.~

我在香港工作時就輕鬆多了, 用手機上網,睇下有乜好食, 之後同女朋友去食飯,可能順便買少少家庭用品,甘就一晚

其實我呢邊做野心理壓力很大, 有時免不了在網上發發洩.

甘係大陸英文不需要很好, 當然中文要求比較高, 而且因為大陸發展中, 很多不完善及不成熟的地方

壓力真的很大 一個唔小心就真係俾人呃錢, 下面d人又成日搵位走, 想貪污或者做野求其令到公司捐失
馬屁精搞事等等

好似上年,真人真事, 在東莞我認識了一個中小企的香港老闆, 難得大家香港人自然好多野講

佢有個仔同我差不多大, 本來就理應跟佢老豆做野,慢慢上位,可惜的是仔仔日日掛住玩同溝女

唔點反工, 下午3點幾先見人, 這令我想起我在香港打工時認識的一位太子仔, 又係個類人

大家傾傾下就叫做熟左, 大家直來直去, 爽快老實, 但工作另一回事, 加上平時沒什麼也很少交流

落單也是下面的人對接

到今年年頭, 我搵反佢地想反單, 甘因為我太多卡片成日唔見, 我都係用公司qq管理名單的, 搵反那個香港人的下屬(大陸人), 人地老闆50幾唔用電腦
準備反單

點知佢地公司執左, 原因係老闆癌症復發 (當時佢係喉嚨有問題,同佢講野,聽佢講野好辛苦) , 反去香港, 應該唔得啦

甘就一句so sad啦, 點知條pk好開心, 我問佢乜事甘開心, 佢話因為開心lol,老闆就死, 佢地將公司入面d 野賣得就賣

搵左筆

輕輕串左2句就掛線, 嬲左成半日

有時真係好無言...人性的黑暗可以如此

說多了............
回復 支持 反對

知足常樂,比如你今日去超市買支野飲係(買三送一),聽日變阻(買一送一)唔通你去_個服務員點解今日係(買一送 ...
132132741 發表於 6-8-2013 18:14

又冇話你錯, 不過我地可以睇多少少

我當你買既係可樂, 買3送1  即係20蚊4支

甘而家改成買1送1, 即係20蚊2支

如果單單呢樣野, 我係支持你既

可惜的是

呢支可樂既成份混入好多水, 搞到冇乜味,間中仲有蟲仔係入面

而且呢個問題仲越來越多

我地去百街度嘈啦

百街一係就唔理你, 一係就叫你
"一係就買, 一係就走"

一係就多謝你的意見