打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 韓服14/05/22 重大更新內容 SD再度大變!?

硬膠無極限
快撚手執左佢無眼屎乾淨
應該唔係出SSS機 係都叫X機or Ex機
回復 支持 反對

韓服本身可用G幣買道具
韓服高玩一樣紅閃
佢地覺得紅閃無問題,佢地接受到,雖然都有人唔玩閃

佢停售 ...
leunghoi80 發表於 20-5-2014 18:51

可能原廠都認為紅閃破壞遊戲平衡/遊戲氣氛?

好在港服既紅閃相對難入手..而且港服都有唔少老手反對過份使用紅閃...所以街場唔算成日見到...
回復 支持 反對

漫貓的 韓服精彩影片 有8成都係道具流
Q赤武Q 發表於 20-5-2014 19:18

老老實實, D玩家技術唔係廢,而且有好多都勁,不過每次失誤都用紅閃補救

而且紅閃仲可以用來走sp,食緊地圖炮之類都可以用紅閃走,冇氣落地又紅閃等等

港服好似都越來越多人用道具, (深夜正常場時就少d見到)
回復 支持 反對

硬膠無極限
快撚手執左佢無眼屎乾淨
應該唔係出SSS機 係都叫X機or Ex機
freedom040542 發表於 21-5-2014 11:46

還是最反感合體機,本身sd已經比較少年化,而家仲變成完全空想

原廠想抄kof定gvg?  
回復 支持 反對

還是最反感合體機,本身sd已經比較少年化,而家仲變成完全空想

原廠想抄kof定gvg?   ...
雷臣 發表於 21-5-2014 14:45

快d比日本公司做番唉...
回復 支持 反對

含狗真係.............無眼睇落去
好地地,一隻gundam game比含狗搞到唔知也鬼咁
回復 支持 反對

原廠想抄kof定gvg?   ...
雷臣 發表於 21-5-2014 14:45

定係抄LOL,LOL符文加符文係會變另一個符文
回復 支持 反對

定係抄LOL,LOL符文加符文係會變另一個符文
UIOPRT 發表於 21-5-2014 21:58

LOL未玩過, 但上網聽講有樣叫符文既野好貴定好難中...有小朋友試過因為符文俾人刪左而企圖自殺之類(大陸新聞)

(我估符文應該係額外加成?)

睇反呢, 雖然SD好多不平衡地方(這個倒不能怪香港代理), 但上癮性及耐玩性都相對低, "入點"同"非入點"都可以好好玩

加上香港營運非常"專業", 令到好少人長玩, 長玩也很少入點, 入坑容易棄坑易, 保護了各小朋友的錢包, 不錯
回復 支持 反對

快d比日本公司做番唉...
freedom040542 發表於 21-5-2014 19:06

放棄啦. 隻GAME本身已經做到一舊屎甘

當年港服開服, 我甘岩睇GAME書見到(我不嬲唔買, 不過朋友睇完推介我睇睇SD高達那條新聞), 那時書上形容SD中一句"自動描準不可靠"
令我感覺隻GAME會偏技術化唔岩我玩.

後來SD有在地鐵站做廣告, 幾乎晚晚放工都見到, 就開始玩SD. 那時冇外掛, G只能用人手打. 而我就只好入點買COINS抽A機

玩下停下玩下停下, 那時整體氣氛還算很好, 玩家比較有品, 樂古上好少見到串人罵戰貼, 幾乎都係教學/技術交流之類既貼.
我跟一些朋友都入住點慢慢玩. 之後出左OC, 好多朋友認為不平衡, 加上OC要升機太浪費時間而集體走佬 (他們都是打工的, 晚上沒多少時間)

很多朋友開始入SD玩就係因為有機即刻有得玩, 又唔使好似一般ONLINE GAME甘要長ON升LEVEL, 而且隻GAME尚算平衡

後來香港代理做得差, 加上原廠既平衡越做越差, 到今時今日仲出合體機....真係以為玩緊數碼暴龍....幾時搞埋進化?
隻GAME越做越低能.... 香港代理又不停將隻GAME細路仔化, 推向最冇消費能力既小學雞度...

可能以後SD會有個新口號(@@) : 高達獸 (吼~~), 渣古獸 (嗚~~) 合體~~ 神聖高渣獸 (哇哇!)
回復 支持 反對

放棄啦. 隻GAME本身已經做到一舊屎甘

當年港服開服, 我甘岩睇GAME書見到(我不嬲唔買, 不過朋友睇 ...
雷臣 發表於 22-5-2014 11:11

完全同意唉... 如果GVG可以變成電腦玩既online game就好...
都係泡菜既錯 如果佢地識平衡既話就唔會咁

另外 高達+渣古->進化成 高渣古? XD
回復 支持 反對