樂古Nakuz

標題: 100%準!馬上知道你的年齡! [打印本頁]

作者: 夜屮月    時間: 18-6-2008 16:35
標題: 100%準!馬上知道你的年齡!
100%準!馬上知道你的年齡!

[1]首先,挑@個數位(0 -7)表示每個禮拜想出去走走的次數

[2]把這個數位乘上2

[3]然後加上5

[4]再乘以50

[5]如果你今年的生日已經過了,

把得到的數目加上1754,

如果還沒過,加1753

[6]最後一個步驟,用這個數目減去你出生的那一年

[7]現在你會有一個三位數的數目

[8]最左個數是你一開始選擇的數目(也就是每個星期你希望出去走走的次數)

接下來的兩個位數+4就是你的年齡(承認吧)
作者: aidb    時間: 18-6-2008 16:43
我用電子計算機算~~還真的有準
運氣+巧合嗎?
作者: *龍蝦小兵*    時間: 18-6-2008 16:50
勁wo...
我真係中左-.-
點解會咁??
作者: 死kai子康    時間: 18-6-2008 18:55
(0-7)是但一個都計到la....
加上用0係計唔到架....
係(1-7)唔係(0-7)

作者: bat2002002    時間: 18-6-2008 19:23
又真係中左-0-
真奇怪..
作者: ellis    時間: 18-6-2008 19:23
西利...真係中左14@@
作者: lazychung    時間: 18-6-2008 19:27
真係中wo @@
點解會咁神奇既 @_@

p.s. 呢度係笑話區,會唔會錯左區 @o@
作者: 神乂怒火    時間: 18-6-2008 19:38
西利 =]
可以玩下我個班D女同學 [[bao_33]]
wow~
作者: 黑仔一名    時間: 18-6-2008 19:44
好好玩的數學game
要破解佢的方法都好容易
同只有今年先識用
因為你以經係條公式入面輸入左你出新的年份(年齡)
所以冇咩咁勁
開始數目   未減年齡前的數  
0              2004             +4 = 2008
1                   2104             +4 = 2108
2         2204             +4 = 2208
3         2304             +4 = 2308
4         2404             +4 = 2408
5         2504             +5 = 2508
6         2604             +6 = 2608
7         2704             +7 = 2708
明白佢點玩未???
作者: 夜屮月    時間: 18-6-2008 21:09
標題: 回復 4# 的帖子
你試下用 0 咪知計唔6計到囉
作者: ~無能之神~    時間: 19-6-2008 11:38
[5]如果你今年的生日已經過了,

把得到的數目加上1754,

如果還沒過,加1753

[6]最後一個步驟,用這個數目減去你出生的那一年

當有左e兩個步驟.....就=間接講左自己幾大= =
作者: 醉愛打飛機    時間: 19-6-2008 12:55
真係中左,點解會咁,係唔係一條公式黎,咩年齡都得?定係巧合,咁岩撞中?
作者: ~灼眼siu夏娜~    時間: 19-6-2008 19:57
我想問點解唔岩既p.s我計到106但係1係岩but係咪+4+4? 如果係14既話就唔岩了-.-
作者: ~灼眼siu夏娜~    時間: 19-6-2008 20:15
經過我諗完又諗囧...諗到啦xd

佢話係0-7個到擇一個@_@ 當佢係1先 你會計到350 當佢係7 你就會計到950

當你計到睇到佢話過左生日就加1754 未過
作者: 7-11=]    時間: 19-6-2008 21:04
點解我唔中既- -"?
作者: denny20011325    時間: 19-6-2008 21:14
我都唔中   ps : 樓主錯了區~~
作者: Counter-Strike    時間: 19-6-2008 22:28
真係中左。(準!!)[[bao_36]]
作者: 賣野呀    時間: 20-6-2008 11:16
勁呀....等我用呢個方法同d女仔玩-.-
作者: 無頭鉛筆仔    時間: 22-6-2008 00:42
勁呀!!!!中左....點計嫁???點解會係咁??

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2