樂古Nakuz

標題: 百日我有D意見 [打印本頁]

作者: 牛油    時間: 28-7-2008 00:18
標題: 百日我有D意見
百日~"~
見到你上黎處理返D事我真係好感欣慰[廢話]
我覺得你今次話引起罵戰者就封AC真係太好了
不過得一次機會又太少,我建議比多一次機會
姐係頭一次警告,再犯就封

同埋應該講下引寺罵戰GE定義吧
我想問如果A君佢講左一段好少GE野
但係B君入到黎吵吵鬧鬧,捉人字仔,之後又話人地挑釁佢
咁講A君係未叫犯左引起罵戰?
作者: 豬BE    時間: 28-7-2008 00:24
係邊到???做左d咩??點解我睇吾到既= =
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 00:26
置頂...自己搵下A_A
作者: 牡丹靈姬    時間: 28-7-2008 00:37
原帖由 牛油 於 28-7-2008 00:18 發表
百日~"~
見到你上黎處理返D事我真係好感欣慰[廢話]
我覺得你今次話引起罵戰者就封AC真係太好了
不過得一次機會又太少,我建議比多一次機會
姐係頭一次警告,再犯就封

同埋應該講下引寺罵戰GE定義吧
我想問如果A君佢講左一段好少GE野
但係B君入到黎吵吵鬧鬧,捉人字仔,之後又話人地挑釁
咁講A君係未叫犯左引起罵戰?

令我諗起...『你有壓力,我有壓力,你做咩挑釁我姐?』『未解決!!!』
其實我想加多句問百日:
如果A君開個POST,B君入黎指指點點
A君應唔應該講返事實回應佢?定係真係學你教我咁樣樣野都扮睇唔到,叫我唔好應?
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 00:41
丹兄,就係咁我先想問= =
我驚有時你地玩野我開左POST你地係到玩野嘈我...
咁我就比人封AC了>___<
作者: 牡丹靈姬    時間: 28-7-2008 00:45
係囉係囉,你知啦,呢個世界真係好多歪理咖嘛~~
D人都冇良知既.\"/.
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 00:46
所以想比百日睇= =
但係你睇下置頂果個POST= =
類似唔中意咪未入曙光版= =
我訓啦丹兄..你都早抖吧
作者: 牡丹靈姬    時間: 28-7-2008 00:50
百日,不如你索性去AGXXXS曙光版COPY個版既守則黎好過啦...
唔使煩丫嘛~~
作者: 百日祈禱﹏。    時間: 28-7-2008 09:29
回Butter
此為B君引起

回丹:
講返事實回應的帖子就唔好包含任何不雅言詞及人身攻擊
若包含了則是罵戰

再回Butter:
講真,你係香港就要守法律,你黎得曙光2版就要守版規。
作者: ckahonam    時間: 28-7-2008 12:00
感覺上呢,,,你地點解好似玩針對似的...真係咁耐冇上樂古,,,,見到都忍唔住回下xD
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 15:33
哦~"~
百日咁我清楚了~"~
咁比多次機會果到點-0-?
作者: 牡丹靈姬    時間: 28-7-2008 15:40
原帖由 百日祈禱﹏。 於 28-7-2008 09:29 發表
回Butter
此為B君引起

回丹:
講返事實回應的帖子就唔好包含任何不雅言詞及人身攻擊
若包含了則是罵戰

再回Butter:
講真,你係香港就要守法律,你黎得曙光2版就要守版規。

請即訂明『不雅言詞』的定義!!!!!
你話不雅就不雅?你根據咩守則去決定係咪不雅呀?!
你唔講明,好易俾人話你侚私囉!
如果到時有人話:你既FD講咩都冇事,唔鍾意果D就講句『恭喜發財』都可以俾你指住黎話不雅啦!
咁就唔多好啦!!

作者: 牛油    時間: 28-7-2008 15:42
嗯....我覺得大家都可以一齊比d意見版主
一陣扣左分先嘈就冇用了
有咩唔滿意就係到講埋~
作者: 山崎卍    時間: 28-7-2008 17:18
分大把= =
d分右唔值錢既= =
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 18:08
分唔緊要= =
封ac先大獲==
作者: 豬BE    時間: 28-7-2008 20:02
山崎你錯了@______@好直錢-0-
直錢到換左隻65幻返泥-口-''幾舊水架-0-
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 20:07
幾舊水.....放到出去先算= =
同埋你果個少有例子啦= =
作者: 豬BE    時間: 28-7-2008 20:17
有人收- -5舊水XD
作者: .小夜﹏    時間: 28-7-2008 22:25
不如大家唔好嘈啦~~~
作者: 牡丹靈姬    時間: 28-7-2008 23:23
原帖由 .小夜﹏ 於 28-7-2008 22:25 發表
不如大家唔好嘈啦~~~

請問幾時嘈過=0=???

拿!!百日你睇到啦!!
好多人都有唔同既觀點與角度!
小夜覺得我地仲係嘈緊,不過事實上我地真係冇嘈到
你快D訂明清楚啦唔該!

仲有,你幾時先回我個PM?
作者: 牛油    時間: 28-7-2008 23:25
其實我地一直都係到吹緊水= =
可來嘈~"~
作者: 牡丹靈姬    時間: 29-7-2008 01:35
【轉貼百日post:版主會看情況彈性處理,其他會員也不能作出異議!】
呢句咩意思=0=???
即係:我做野你地咪咁多嗲!我鍾意封邊個就封邊個!
係咪咁?
百日真係醒,識留條後路俾自己∼∼

仲有∼我番睇返666個罵戰post
做咩入面冇人扣分!!!
你又侚私呀喂?!

作者: 百日祈禱﹏。    時間: 29-7-2008 10:03
好的,我會再好好解釋。

另外你個pm我讀唔到( 個系統話咩XML錯誤 )
麻煩sd多次
作者: 牛油    時間: 29-7-2008 10:53
百日係上面詳細講多次了~"~
大家上去睇啦~"~
作者: 牡丹靈姬    時間: 29-7-2008 11:36
其實我真係唔明
【粗口,人身攻擊,鬧人地屋企】<~呢D作為不雅都好正常
『俗語』都唔講得?!
咁不如我地以後用書面語啦,中文叻D既人用埋文言文啦唔該!!
『吾惑之,何俗語不乎也??』
作者: 百日祈禱﹏。    時間: 29-7-2008 11:54
咁我要改扣分改做人身攻擊。
作者: 牡丹靈姬    時間: 29-7-2008 13:20
原帖由 百日祈禱﹏。 於 29-7-2008 11:54 發表
咁我要改扣分改做人身攻擊。

唔該你最後一次改好D!
我唔想再係PM到嘈你
你都應該知我好鍾意貼圖,而版則又冇話唔俾貼PM
使唔使我一次過貼晒你D PM出黎?
版主,你唔好俾位我入好唔好?
作者: 百日祈禱﹏。    時間: 29-7-2008 14:05
post 左pm

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的帖子被 百日祈禱﹏\。 評分。

咁咪睇下有幾多個人會入黎撐你地囉=0=
    搵假証人?即係你都認你係果D食飽飯冇屎呵既人?你唔好唔記得你岩岩都親口講過你做呢D賤格野啵!!
    都係既,通常D人係賤格,都會覺得人地同佢一樣~~
    仲有,你去邊到回我控制唔到~~我都係忠告姐~~^0^如果一陣真係俾人扣分就唔好啦!!因為果個POST唔關事丫嘛~
    估唔到你又真係咁緊張...身有屎?丫...唔記得你係冇屎呵果班人TIM...唔好意思!!
    冇屎呵好大件事!搵個醫生睇下,可能係你身體機能出現問題呀!我真係介紹唔到你啦,因為我係有屎呵的,我身體機能係正常的!
    通常冇屎呵要插屎侯放D屎出黎...E......臭呀...>"<

發表時間: 27-7-2008 03:53
所在論壇: 曙光2
所在主題: 【某大團搶場証據】新增該團高層冇腦回應!

評分分數: 樂點 -40 點
操作理由: [非常]不雅言詞

請問有邊個字係唔出得街?[/quote]

原始短消息: [系統消息] 您發表的帖子被評分
引用:

請問有邊個字係唔出得街?

不雅言詞不只包括粗口。

呵唔出屎<~呢D叫做不雅?
咁不如你訂埋『不雅』既定義係你個置頂POST到啦!!!
我覺得呢個只係口語,最盡都係俗語!
何況我又不含侮辱佢既成份!!呢樣野係佢自己講先,係佢話做呢D野即係食飽飯冇屎呵!
我宜家只係將佢講過既野聯合返一句,咁就叫不雅?
你呢個解釋我唔接受,我唔該你一係就俾返D分我,一係就俾另一個好既解釋我,一係就自動引咎!
如果唔係我地一定會群起討伐你!![/quote]

引用:

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的帖子被 百日祈禱﹏\。 評分。

咁咪睇下有幾多個人會入黎撐你地囉=0=
    搵假証人?即係你都認你係果D食飽飯冇屎呵既人?你唔好唔記得你岩岩都親口講過你做呢D賤格野啵!!
    都係既,通常D人係賤格,都會覺得人地同佢一樣~~
    仲有,你去邊到回我控制唔到~~我都係忠告姐~~^0^如果一陣真係俾人扣分就唔好啦!!因為果個POST唔關事丫嘛~
    估唔到你又真係咁緊張...身有屎?丫...唔記得你係冇屎呵果班人TIM...唔好意思!!
    冇屎呵好大件事!搵個醫生睇下,可能係你身體機能出現問題呀!我真係介紹唔到你啦,因為我係有屎呵的,我身體機能係正常的!
    通常冇屎呵要插屎侯放D屎出黎...E......臭呀...>"<

操作理由: 樓下的評分原因改為人身攻擊

你鍾意話咩就話咩啦!版主大晒丫嘛!!
不得異議丫嘛,人身攻擊?!
你見唔到我有『可能』呢D字眼咩?
重申一次,你呢個解釋我一樣唔接受!冇屎呵呢樣野係佢自己講先
係佢自爆自認!如果佢冇講到明,冇自認,而我又作出呢個論點黎同佢嘈
咁我先至係人身攻擊!
使唔使我教埋你呀?!!你識唔識做版主咖?[/quote]

引用:

操作理由: 樓下的評分原因改為人身攻擊

你鍾意話咩就話咩啦!版主大晒丫嘛!!
不得異議丫嘛,人身攻擊?!
你見唔到我有『可能』呢D字眼咩?
重申一次,你呢個解釋我一樣唔接受!冇屎呵呢樣野係佢自己講先
係佢自爆自認!如果佢冇講到明,冇自認,而我又作出呢個論點黎同佢嘈
咁我先至係人身攻擊!
使唔使我教埋你呀?!!你識唔識做版主咖?

如果你句句都加個可能
唔代表你唔係人身攻擊架...(捉字眼-.-)

身有屎?丫...唔記得你係冇屎呵果班人TIM...唔好意思!!

唔係人身攻擊?
[唔記得你係冇屎呵果班人TIM]
[可能係你身體機能出現問題呀],[通常冇屎呵要插屎侯放D屎出黎...E......臭呀...>"<][/quote]

作者: 牡丹靈姬    時間: 29-7-2008 14:20
仲有一個呀,POST埋啦!!
作者: 百日祈禱﹏。    時間: 30-7-2008 10:46

如果你句句都加個可能
唔代表你唔係人身攻擊架...(捉字眼-.-)

身有屎?丫...唔記得你係冇屎呵果班人TIM...唔好意思!!

唔係人身攻擊?
[唔記得你係冇屎呵果班人TIM]
[可能係你身體機能出現問題呀],[通常冇屎呵要插屎侯放D屎出黎...E......臭呀...>"<]

你鍾意啦~我又唔係你個FD,係冇特權咖啦
你估我真係貪你D分咩。版主
老實話你知,玩得論壇,個個都係捉字眼
呢到,只有『是』同『不是』
我係的的確確加左可能呢個字,就算我明玩捉字眼又點?你奈我何咩?
我加左,就係加左,唔該你唔好又話我捉字眼又乜乜物物
我都可以講一句:我邊有捉呀?你宜家屈我呀?冤枉我呀?誹謗呀?
拿,請你睇清楚呀,我冇認過我有玩捉字眼呀,我講明『就算』咖啦!!
再俾個好D既扣分解釋我啦唔該[/quote]

對唔住啦~ 以上句子好明顯睇到你不負責任,玩玩下ge 態度,仲要係死不悔改
學人玩捉字眼=_=
( 話時話,呢d野小學生先會玩姐,你唔係呀-.-...)

再講多句對唔住啦,分係要扣,解釋就係人身攻擊。
如果你唔介意d分,唔緊要,因為人身攻擊重犯就要禁言也...

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2