樂古Nakuz

標題: 曙光多人之中,你地認為乜水最好人?? [打印本頁]

作者: ☆~小夢    時間: 9-8-2008 09:35
標題: 曙光多人之中,你地認為乜水最好人??
我認為係牛油,SKYSKY仔,BEBE
牛油係           一個肯為團友出頭的好人,
SKYSKY仔   佢係我最好的FD,有一次佢升LV中,我比盜哈,佢飛個黎HELP我,冇一次吾理我
作者: 豬BE    時間: 9-8-2008 10:28
-________-有我大名
你係邊個-口-...?

我覺得最好人...係葉月同埋豬晴-0-
作者: liukit12345    時間: 9-8-2008 10:50
緊係自己最好人.....= =

sky仔好人.............................................................................
作者: 玄影    時間: 9-8-2008 12:27
作者: 牛油    時間: 9-8-2008 12:32
嘩~.~
有我個細名,樓主係@v@??
好人太多了~.~
講唔晒xD
作者: 定門    時間: 9-8-2008 12:33
好多嫁喎
丹丹 lamlam 吹頭 牛油 月使 影月 小雲 細佬 大偉b days 好多好多...

作者: xdxdlam    時間: 9-8-2008 13:57
月使,小緣,丹丹,鬼鬼,牛油,注定...............
暫時諗到咁多
作者: 段恨逆天    時間: 9-8-2008 14:55
傻影 我不淫!!!!!!!

曙光無好人的 樓主唔好放甘多希望入去a_a
作者: 牡丹靈姬    時間: 9-8-2008 15:56
係我既朋友仔都好人~^0^
全個團:大月,晴晴,M仔,老鬼......ETC
朋友仔:星星,LAMLAM,鬼鬼,注定,牛油,奶奶...數之不盡
作者: ☆~小夢    時間: 9-8-2008 17:40
我係紅豆湯圓/夢影/123963
作者: ☆~小夢    時間: 9-8-2008 17:43
我know be and 牡丹靈姬 beautiful
作者: 豬BE    時間: 9-8-2008 18:05
-0-  你係邊位=0=
作者: 牛油    時間: 9-8-2008 18:26
佢係上一版講了
丹丹你應該講做到我朋友仔一定係好人=w=
作者: 山崎卍    時間: 9-8-2008 18:58
賤人就大把= =""""
作者: 鬼乂    時間: 9-8-2008 22:15
講o下乜水最衰最賤咪仲好a_a

我覺得最好人既~數之不盡@@
作者: 牡丹靈姬    時間: 9-8-2008 23:08
原帖由 鬼乂 於 9-8-2008 22:15 發表
講o下乜水最衰最賤咪仲好a_a

我覺得最好人既~數之不盡@@

好啦~咁講賤人啦~~
第一大賤人:死老鬼(好人賤人你做晒,恭喜^0^)老鬼∼∼你成日都係團到認自己賤格咖啦∼KA
第二小賤人:非段天莫屬~KAKAKA(段天唔想做小?你想做大呀?)
宜家連大月哥哥都話自己衰=0=

作者: 大月    時間: 9-8-2008 23:39
多謝 bebe豬 睇得起小弟
我係衰人黎的[[tyjp-2-3]]
作者: 豬BE    時間: 9-8-2008 23:43
小弟= =...
大月 大我好多-0-
作者: 段恨逆天    時間: 10-8-2008 00:37
丹兄 我識錯左你! 點解我係小賤人唔係大賤人! 比個理由我!

題外話 今晚好成功甘出走左= =v
作者: 牡丹靈姬    時間: 10-8-2008 00:40
回"賤天∼

你宜家又死左去邊呀\./
佢話你係老表屋企....我先唔信!

作者: 段恨逆天    時間: 10-8-2008 01:03
我依家就返家= =
堅係老表屋企拎野
作者: 牡丹靈姬    時間: 10-8-2008 01:11
對唔住。。。誤會左你,我知你都係好人
唔好去百日到投訴我><
我宜家【好】淆!
作者: 牛油    時間: 10-8-2008 11:23
成班衰人話人衰人-33-
作者: 牡丹靈姬    時間: 10-8-2008 11:59
原帖由 牛油 於 10-8-2008 11:23 發表
成班衰人話人衰人-33-

唔係呀牛油,我有話你係好人,因為你係我朋友仔^0^
作者: 百日祈禱﹏。    時間: 10-8-2008 12:29
呢d 情況唔洗投訴,囧。
作者: 楓之葉2    時間: 10-8-2008 12:53
山崎 你埋最賤果個囉   哈哈
但系點賤都唔夠果個 話自己系良好市民既人賤
佢不但賤而且淫兼8婆.  唉   我岩岩先俾你x完

作者: 晴月    時間: 10-8-2008 13:13
<~~~並非好人,也非壞人

我是一隻肥牛 a___________a

(比bebe睇起我,我呢隻牛真係三生有幸 a______a"""")
作者: 段恨逆天    時間: 10-8-2008 13:27
呢個貼 樓主要換一換名了
叫 互督賤人<----甘會好少少
作者: liukit12345    時間: 10-8-2008 13:37
肥葉  你系唔系話緊我  我岩岩x你
如果你系話緊我  你就知死
我會好似果隻 74雞婆弓 針死你

呵呵   壞人冇我份  呵~

作者: 段恨逆天    時間: 10-8-2008 13:43
想要有好易ja = =

liu<-----衰人一名!!!!!!!msn狂震我!!!!!!琴日震到hand左機!!!!!
作者: 楓之葉2    時間: 10-8-2008 13:43
肥liu  咁都俾你知道左
liu哥  sor 呀我好怕版主扣分咖
俾版主扣分我會爆粗x人咖  liu唔好投訴我咖
我依家好驚咖  淆哂啦    我
作者: liukit12345    時間: 10-8-2008 13:46
我點會投訴你   頂多學d弓手  用弓射你幾野

我禁錯制炸><
作者: 楓之葉2    時間: 10-8-2008 13:50
=-=射我幾下都死左啦     我d咁弱小既人
唉  成日俾人蝦咖  .\/.    好彩有你地d 好友姐
作者: liukit12345    時間: 10-8-2008 13:53
射你幾下死  因為你廢!!!!!

知道好彩有我啦咩
作者: 豬BE    時間: 10-8-2008 14:04
大月 豬晴-0- 咁我真係覺得你地好人麻-0-
之前我升LV..大月幫我搵裝-0-鑑到全+血><
豬晴又成日陪我吹水(雖然成日恰我)= =
但係你地真係好好人阿=]
作者: 楓之葉2    時間: 10-8-2008 16:42
liu哥  有人投訴我呀  我好驚呀  媽媽咪  我怕怕
liu快d出聲   話我無人身攻擊你啦     當年我自稱人渣  你渣滓   
我地咁好fd  你都唔想我俾人扣分咖
作者: liukit12345    時間: 10-8-2008 16:55
肥葉  你唔哂驚  我唔會投訴你
唔該別人唔好咁多事  你地好衰專蝦肥葉
你地玩就得  肥葉同我玩唔得咩?
肥葉無人身攻擊我     
同一個帖  一樣有人 人身攻擊別人   肥葉投訴版主你不受理
依家如果版主你受理別人投訴肥葉的話      呵呵~~~
就=好明顯版主不公平  針對肥葉
作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 00:11
liu  sor呀我拖左你落水
有人投訴你 人身攻擊某某人
但你放心我幫你澄清左啦
系到再幫你澄清一次
74雞婆弓 系某論壇既人  (系曙光版 講既人  斷估唔一定要系曙光玩家呱??)
請大家唔好誤會  唔好好似be  諗到去  曙光某一個玩家

頭先出錯左d野  sor  改好了

作者: 豬BE    時間: 11-8-2008 00:37
=]  你又犯規LU
作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 00:59
原帖由 豬BE 於 11-8-2008 00:37 發表
=]  你又犯規LU

你既意思 = 擺明針對我
你專登來投訴我   你同個帖要講既人系同一種人
作者: 豬BE    時間: 11-8-2008 01:04
什麼阿,,,我第1次投訴LIU
第2次先係你-0-

拿-.-我冇講針對你阿
你吾好屈我阿
作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 01:11
sor  你都唔好怪我咁諗
我同liu玩   依家就俾人 投訴
我好似拖liu落水  依家自己又俾人投訴
所以我埋咁諗囉

補充  我話你同帖講既野系同一種人  系話你系好人
你唔好心邪  以為我話你同山崎講緊野同一種人

作者: liukit12345    時間: 11-8-2008 11:59
嘈嘈嘈有咩好嘈  煩!!!!!!
你地根本就針對楓之葉
佢50幾lv仔 見到團友比人打  緊係幫手  但係重要係天女比人圍  緊係火啦
上黎開po 人地一時火  打左小小粗d既字姐   洗唔洗第1時間投訴人   人地火緊  你重要話佢講粗口個d  如果你話要投訴既  ok冇問題   你唔識用報告e個工能既就唔好投訴啦
係咪見人地唔勁  冇權冇勢   50lv仔  就針對佢  佢之前都算高lv  賣左ac就比人針對  人地賣ac都係身不由己   你估佢唔想玩咩   賣左就恰人  你地都幾gd
我諗百日後未都見佢慘  唔扣佢分  扣都係扣好小
百日自己都好難做  你地係咁投訴  佢都唔知點好  重有百日  唔係咩都跟住板規黎做  有樣野叫著情權
你根本針對我朋友  上次件事之後  你重憎我  魔王比人搶場 佢係我朋友  我緊係幫佢  加上我點知唔係佢本人  你地又嘈我  重要話我幫住曬佢  如果瑪龍比人搶場  你都幫佢啦  嘈 加上晴兒件事
肥葉幫我既  實在太多  我有咩唔識 佢一定教到我識  唔會話覺得煩  有次我爆左盒   幫我通頂條友  特然上唔到綱  個個話  雙開唔到  唔得呀  咩咩咩  講2講就算  係得佢幫我諗方法

玩game玩到咁  成個小圈子咁  識人既  就幫住曬dfd  唔識既  比人針對

要扣扣我好了  分只係個數字  數字有咩用  數字正明到你人格??

我知你想講咩  你叫人唔好嘈你自己又嘈  你一開始唔火上加油  我唔會嘈你
重有你想講  你夠係幫住曬dfd啦  事件根本就佢岩  你地火上加油先

作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 12:12
liu  算啦  依個唔系我高唔高lv既問題
只系有人  要專登  監視版主做野   命令版主做野
例如  某某人 : 版主 佢 人身攻擊 扣分  禁言啦   仲唔做野.
之後  版主:  得我馬上做野      (哈哈  笑q左我)
liu  唉sor  無啦啦   令你俾人投訴  但系放心我幫你搞掂了
liu你日後既回復要小心d呀   會有人監視你  搵機會投訴針死你

版主我好唔明  我唔小心打左粗口(個粗口都唔系太粗俗)同論壇名   但系我1-2分鐘就改左
點解一次機會都唔俾呢?? 死圖都有機會俾人改好啦   系唔系有人俾壓力你要扣分呀??

作者: 豬BE    時間: 11-8-2008 12:12
佢未賣ac我都係咁對佢
記吾記得有一次山崎問 WHO 係姣婆
佢話我做雞WO~~~話我性伴多WO

仲有  我地火上加油???係邊個講緊非主流D人
無啦啦講左去神奈呀
作者: liukit12345    時間: 11-8-2008 12:17
係唔係高唔高lv既問題   但係係識唔識人既問題姐
人地唔夠人地嘈  冇扮法下咪搵板主
唔緊要  分之痳  我大把  睇佢幾時扣完  日日睇住人地回  睇住我幾時回錯  咁樣我冇問題  咁樣 佢重辛苦   呵呵~
我洗小心佢  想當年我地嘈到某個板主冇得做哈哈  記唔記得個個人

你都要比d時間板主改  我講左  唔係咩都要跟板規黎做  有d野  係要有著情權
作者: 豬BE    時間: 11-8-2008 12:19
我地吾係吾夠人嘈先搵版主-W-
我地係守版規  吾同你地嘈
係版主話  可以去投訴區丫麻
作者: liukit12345    時間: 11-8-2008 12:23
姐係你地一路都針對佢??
佢講緊飛主d人  神奈d人咁又會無啦啦回既

針對人叫守板規  gd曬囉
作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 12:44
liu 夠啦  我知咖啦    我地心照就得咖啦
你唔好為幫我  整咁多野啦  廢事你系版到或者曙光到俾人蝦
佢地要針我都無咁易呀  哈哈~~~

be上次既野過左咁耐  仲講來做咩
上次我咁講都系俾山崎個帖名吸引同埋我講d內容系曙光到聽到既.
上次我以 道左歉   斷估你唔會咁小氣呀??  依家重要講d過左咁耐既野

今次只系你地諗錯dd姐  74雞婆弓  如果系指 你某某個fd  咁佢75lv時
74雞婆弓  又系指邊個呀    同時佢幾lv我唔知      唉~~~~~
作者: 牡丹靈姬    時間: 11-8-2008 12:49
原帖由 liukit12345 於 11-8-2008 12:23 發表
姐係你地一路都針對佢??
佢講緊飛主d人  神奈d人咁又會無啦啦回既

針對人叫守板規  gd曬囉

唔俾人回應,就唔好開POST啦=-=
開得POST就預左個個都入得黎咖啦

即係好似天女,入得去就預左俾人打,生死無怨
作者: liukit12345    時間: 11-8-2008 13:01
開po靜係叫飛主流既高層回

佢未賣ac我都係咁對佢

無啦啦講左去神奈呀
牡丹靈姬照你咁講  我地又唔可以講神奈  你地講得佢  我地唔講得神奈??^^
作者: 牡丹靈姬    時間: 11-8-2008 13:07
原帖由 liukit12345 於 11-8-2008 13:01 發表
開po靜係叫飛主流既高層回

佢未賣ac我都係咁對佢

無啦啦講左去神奈呀
牡丹靈姬照你咁講  我地 ...

咁我搵返百日果日扣你個FD果句原因俾你睇先∼∼
叫人唔好回系無效力 ( 如果系ge點解要開post呢 ? 你唔可以抹殺別人回帖的權利。)佢亦都有權因不滿及其他人的問題或意見再回復。】<∼轉自百日不受理楓之葉2投訴原因

作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 13:13
舉報: liukit12345 ,楓之葉2
帖子: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread. ... tra=page%3D1&page=5
犯規: 43#44#文不對題,有意舊事重題而將與本文之回復扯得太開,有故意秋後算帳引起罵戰之疑
本帖系講曙光到邊個最好人,但系山崎另講話題. 某某人無投訴山崎離題.還跟隨山崎既話題回復.
我投訴俾版主聽.版主不受理=佢地做既野系ok既. 咁我同liu都系跟隨山崎既話題回復姐
可惜就俾人系咁針對  唉~~   be 投訴我話緊佢既fd   話74雞婆弓  系指佢個fd
正身:牡丹靈姬
暱稱:丹丹
職業:鵬射手
級別:73
團隊:神奈川
【永遠愛著你們:神奈川的朋友仔】
分身:『牡丹公主』『一夜牡丹一』『一白牡丹一』
澄清:常出現於攤檔的『靈姬』不是本人,特此說明

大家見到啦  佢既fd  73lv渣    be諗錯野投訴我   我埋回復澄清囉
無啦啦又俾人投訴我同liu  咁我系唔系要澄清先   不知不覺俾引導離題少少(咁我回應投訴我既人姐,澄清d野廢事誤會姐.唔算離題呱)
仲有我同liu既野  關你地咩事呢  做咩要插手呀?  不停投訴我同liu   擺到明就系針對啦

備注: 1)禁止一切無意義帖子 10)不得引起罵戰
罵戰有發生咩  我同liu be好互罵咩   好似系你地插手我同liu既事波
系你地不停投訴我同liu波   你地想點呀???  洗唔洗咁針對呀  我無得罪你波?

作者: liukit12345    時間: 11-8-2008 13:18
驚咩姐  分之痳  重有我相信百日會做番好  唔會亂扣人分囉
作者: 牡丹靈姬    時間: 11-8-2008 13:24
原帖由 liukit12345 於 11-8-2008 13:18 發表
驚咩姐  分之痳  重有我相信百日會做番好  唔會亂扣人分囉

但事實上,百日冇扣過其他人分=0=
只係扣搞事果位某某人~

仲有,要撐就慢慢撐,俾人扣得最多分/仲封左2個AC果個又唔係我~
同BEBE係唔互罵,係大家有眼睇的~使唔使叫BEBE自己黎証實一下?^0^
加上,我於交易版內SELL AC果到都講到明我已經74LV,你要搵漏洞就慢慢搵^^
我唔改署名係我既自由,而某某人講緊咩講緊邊個自己心知肚明,仲做晒出黎俾人睇,
不過唔緊要,個個都係用自己對眼黎睇馬騮做戲,始終俾人扣分果個又唔係我~^口^
(拿~我冇指明道姓呀,唔好屈我~~大家自己意會吧)

作者: 楓之葉2    時間: 11-8-2008 13:32
liu 夠啦  人地依家系套登撩我地同佢嘈
唔好上計  唔好回復呀你
佢地想針對我姐  你放心我一個人搞掂
哈哈~~  liu俾下面唔好再回了  如果唔系就真系變罵戰
作者: liukit12345    時間: 11-8-2008 13:35
下  百日有扣攪事既人咩   你有比人扣過分??  你咪攪事既人  你做咩話自己比人扣左分  
如果你冇 咪姐係扮板主   扮扣左自己分

姐係13) 禁止冒認版主及作出相關行為 - 扣 100 分處理及有可能被禁言。  百日重唔扣分

重有攪事得1位

我唔係冇關  我係問佢有冇比人扣分!!!

你話百日冇扣人分
只係攪事個2個  咁攪事個2個唔係人  姐係人生攻擊  姐係11)禁止人身攻擊或挑釁其他會員 - 初犯扣 80 分 , 重犯扣140分及禁言處理

百日扣分唔該

人身攻擊=誹謗

所謂誹謗罪,係規定刑法第三百十條,即【意圖散布於眾,而指摘或傳述足以毀損他人名譽之事】,也就是說,在外流傳不實事項,足以妨害社會上對被害人的人格評價的行為,就構成該罪名。

此罪為告訴乃論。

光講誹謗,可能不完整。

------------

民事刑事都有,刑事分兩種罪,民事是侵害名譽權。

刑事部份,分為公然侮辱和誹謗。兩個罪都是告訴乃論。

1.公然侮辱

侮辱是指:以使人難堪為目的,以語言、文字、圖畫及動作,

表示不屑輕蔑或攻擊之意思,足以對於個人在社會上所保持之

人格及地位,達貶損其評價之程度。

而公然是指:足使不特定之人或多數人得以共見共聞之狀態。

公然侮辱便要符合以上兩個要件,才算公然侮辱。

罵人三字經,如果是在公開場合,就是利用語言成立公然侮辱。

刑法第309條

公然侮辱人者,處拘役或三百元以下罰金。

以強暴犯前項之罪者,處一年以下有期徒刑、拘役或五百元以下罰金。

2.誹謗罪

刑法第三一0條意圖散布於眾,而指摘或傳述足以毀損他人名譽之事者,為誹謗罪,處一年以下有期徒刑、拘役或五百元以下罰金。散布文字、圖畫犯前項之罪者,處二年以下有期徒刑、拘役或一千元以下罰金。

3.侵害名譽權

民法第195條不法侵害他人之身體、健康、名譽、自由、信用、隱私、貞操,或不法侵

害其他人格法益而情節重大者,被害人雖非財產上之損害,亦得請求賠償

相當之金額。其名譽被侵害者,並得請求回復名譽之適當處分。

前項請求權,不得讓與或繼承。但以金額賠償之請求權已依契約承諾,或

已起訴者,不在此限。

前二項規定,於不法侵害他人基於父、母、子、女或配偶關係之身分法益

而情節重大者,準用之。

ed叫人生攻擊  話佢唔係人  重唔係意圖散布於眾,而指摘或傳述足以毀損他人名譽之事??  令到人地覺得佢唔係人  人係萬物之靈  唔係人姐係表示不屑輕蔑或攻擊之意思,足以對於個人在社會上所保持之人格及地位,達貶損其評價之程度。

作者: 牡丹靈姬    時間: 11-8-2008 13:42
原帖由 liukit12345 於 11-8-2008 13:35 發表
下  百日有扣攪事既人咩   你有比人扣過分??  你咪攪事既人  你做咩話自己比人扣左分  
如果你冇 咪姐係扮板主   扮扣左自己分

姐係13) 禁止冒認版主及作出相關行為 - 扣 100 分處理及有可能被禁言。  百日重唔扣 ...

睇黎你唔係好知『其他人』既定義=-=

作者: 百日祈禱﹏。    時間: 11-8-2008 13:47
題外話: 呢張帖好似搞到曙光版有112 人上線=]

對唔住,楓之葉,犯了錯就不能改
說出去的話也不能收回( 你能把被風吹開的萄菊英抓回來嗎? )
做錯事則要敢認!唔好淆,唔好比我好似個細路仔咁教你
攻擊人地就唔好改過個名,這是冇膽的表現。
守版規係會員ge責任,
liu無錯,有樣野叫著情權
我會用,不過唔會亂用

呢張帖邊個錯,邊個無錯,我自有定奪。
亦希望大家不要把舉報區當成針對別人的工具

本帖題材及發展敏感。先關帖。

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2