樂古Nakuz

標題: cso不代表hp [打印本頁]

作者: huwopei33    時間: 25-6-2009 21:12
標題: cso不代表hp
純粹個人感想  cso玩家不喜勿插
1.本人覺得csod畫面冇hp咁靚,橘子就好似將cs1.6copy同paste,畫面質素好差雖然有好多新場!
2.橘子因為hp賺唔到錢就汁,索性買埋cso代理取代hp,佢地以為hp=cso,hp的玩家就會玩cso
呢d係佢地一廂情願的睇法
3.hp汁左好多hp的槍就係cso陸續出現
4.hp就好似我地朋友一樣,我玩左hp3年啦,如果一個陪伴你一齊玩左3年既朋友死左gm會有咩感覺?
當然佢根本感受唔到,一句感謝hp玩家就算數
5.佢比個dcso序號貨不對板,佢地態度好有問題
6.hp多bug我想問gm做過幾多野?
7.以hp玩家咁既hp精神,我諗個d精神諗搬到cso,cso唔洗幾耐都會有hp的下場,我勸gm做下野,唔係1隻game唔得就出第2隻替代,唔係咩都可以可以用第2d野取代+上要玩家付上大量金錢去買點,咁隻game以經失去意思,試問咁多位hp玩家,買隻點槍都要幾十蚊真錢,貴得不合理,這是橘子的問題,唔可以賴晒bug槍d人!

最後希望hp所有玩家係未來可玩到一隻比hp更好的game得到更多樂趣!我永遠唔會忘記hp,希望hp所有玩家都係,一切都變成回憶,25/6永遠我都會悼念HP!
作者: 鴻-    時間: 25-6-2009 21:13
1.本人覺得csod畫面冇hp咁靚,橘子就好似將cs1.6copy同paste,畫面質素好差雖然有好多新場!
2.橘子因為hp賺唔到錢就汁,索性買埋cso代理取代hp,佢地以為hp=cso,hp的玩家就會玩cso
...
huwopei33 發表於 25-6-2009 21:12

同意樓主所說
game只會越出越好
作者: 志華    時間: 25-6-2009 21:21
十分同意樓主的說話''
作者: EY3P    時間: 26-6-2009 01:50
...
huwopei33 發表於 25-6-2009 21:12

1.開發商並不是橘子  是VLAN跟NEXON合作  把CS原有的遊戲源代碼再次編寫
2.火線最終的倒閉原因是NEXON在2006年時吞併了開發商Doobic  這時...火線開始沒更新資料
3.各FPS平台也有自行開的自由   這不算抄襲
4.GM只會賺錢.....別的全都不會
5.橘子只是希望能在CS Online上賺取代理火線的損失
6.橘子只能找尋開發商...把遊戲送回原廠修理  可是開發商已倒閉
7.火線開發商在NEXON裡頭開發了一支全新的FPS遊戲
   雖然遊戲一點也沒有火線味道....但是Power BY Doobic
作者: ~恐懼~    時間: 26-6-2009 02:15
作者: sos981898    時間: 26-6-2009 07:27
論槍呢一點
我覺得cs(o)好好多(真實d)
但遊戲地圖則hp好十條街
人地hp香港地圖你地cso香港地圖
高下立見啦
加上其他特色地圖,呢一點cso都取代唔到
cso有一點係可以取代hp
就係取代賺錢既地位
作者: EY3P    時間: 26-6-2009 09:05
論槍呢一點
高下立見啦
就係取代賺錢既地位 ...
sos981898 發表於 26-6-2009 07:27

以前火線最特色的地圖就是惡魔島  因為真係有這個地方存在
作者: huwopei33    時間: 26-6-2009 13:01
論槍呢一點
高下立見啦
就係取代賺錢既地位 ...
sos981898 發表於 26-6-2009 07:27

槍呢1點大家表面上覺得cso好d但我想講試問上將同二等兵都用得所有槍咁血lv仲有咩意義?
作者: 鴻-    時間: 26-6-2009 16:11
兩隻係唔同既game
請不要比較
作者: 狙擊之槍    時間: 26-6-2009 19:34
作者: EY3P    時間: 27-6-2009 16:03
聽說火線的開發商有加入Cs Online開發
作者: sos981898    時間: 27-6-2009 18:46
槍呢1點大家表面上覺得cso好d但我想講試問上將同二等兵都用得所有槍咁血lv仲有咩意義?
huwopei33 發表於 26-6-2009 13:01

M4/M16
5.56口徑
F2000又係5.56口徑
你睇下兩支槍既攻擊力先
作者: sos981898    時間: 27-6-2009 18:47
以前火線最特色的地圖就是惡魔島  因為真係有這個地方存在
EY3P 發表於 26-6-2009 09:05

之前玩GUNZ都有呢個場
作者: EY3P    時間: 28-6-2009 00:46
之前玩GUNZ都有呢個場
sos981898 發表於 27-6-2009 18:47

GunZ的惡魔島只是開發了淋浴場的
作者: sos981898    時間: 28-6-2009 11:57
GunZ的惡魔島只是開發了淋浴場的
EY3P 發表於 28-6-2009 00:46

仲有入面d監倉
作者: Rex Tamkw    時間: 28-6-2009 13:14
支持樓主的說法。
作者: EY3P    時間: 28-6-2009 23:20
仲有入面d監倉
sos981898 發表於 28-6-2009 11:57

五年前內地火線任務OL的V1.6重反惡魔島版本
完全開發了惡魔島   比現在的惡魔島1/2加起來還要大呢
作者: sos981898    時間: 29-6-2009 08:07
五年前內地火線任務OL的V1.6重反惡魔島版本
完全開發了惡魔島   比現在的惡魔島1/2加起來還要大呢
EY3P 發表於 28-6-2009 23:20

即係惡魔島1同2加埋一齊??
作者: 楓剎    時間: 29-6-2009 11:07
我認為hp係冇人理,所以佢先決定汁
又bug槍又盛
而我認為hp唔太好玩
cso好好多
起馬人人100血,正常d,
仲有,我唔認同hp畫面會好過cso= =
作者: 牙豐    時間: 29-6-2009 11:38
cso d槍無限lv <---得e個好處
但係黑橙好識食錢,
出親槍都係要點買/租,仲要好貴

cso的畫面質素係取代吾到hp
不過佢因為畫面質素 所以需求低 因而多人玩

但好可惜
e+既cso 吾等於cs,hp
佢愈出愈膠
平平常常,
一隻戰爭/反恐槍game 無啦啦出喪屍
結果,無左好多一般對戰模式場
換來左一堆喪屍場
場場雞仔聲,粗口滿天飛,
咁想打喪屍,玩L4D啦
又學人地cs既amxx出喪屍,d野又要點
on gag gag
作者: sos981898    時間: 29-6-2009 12:48
場場雞仔聲,粗口滿天飛
牙豐 發表於 29-6-2009 11:38

證明cso多潮童
不過想當年hp都係差唔多
只不過係少左把聲而已
作者: huwopei33    時間: 30-6-2009 08:48
我認為hp係冇人理,所以佢先決定汁
又bug槍又盛
而我認為hp唔太好玩
cso好好多
起馬人人100血,正常d,
仲有,我唔認同hp畫面會好過cso= =
楓剎 發表於 29-6-2009 11:07

試問臭橙d槍唔貴會有人整bug槍?
作者: 楓剎    時間: 30-6-2009 09:52

就算平都要錢,始終有人唔想用錢玩,就會bug槍
作者: kinson1999    時間: 1-7-2009 18:52
咁又唔係咁講既 cso d晝汁又唔係差既 但hp汁左原因應該係太多外掛
作者: oscartsecn    時間: 1-7-2009 19:40
十分同意
作者: `波子    時間: 1-7-2009 21:07
點都好...本人覺得依2隻槍game都係一隻屈錢game黎-.-''
作者: benny1    時間: 3-7-2009 22:58
不同意樓主的說話 cso根本是沒多新場
只是把Xmap當新map
它 是想騙 人
作者: serialkiller    時間: 6-7-2009 08:31
支持樓主呀!!!!
作者: 志華    時間: 6-7-2009 10:50
點都好...本人覺得依2隻槍game都係一隻屈錢game黎-.-''
`波子 發表於 1-7-2009 21:07

hp唔洗用錢都可以買槍,cso都有好多槍要點

指係cso屈錢多d囉,hp有無點槍都無問題,有技術就可以''
作者: huwopei33    時間: 8-7-2009 09:35
hp唔洗用錢都可以買槍,cso都有好多槍要點

指係cso屈錢多d囉,hp有無點槍都無問題,有技術就可以''
志華 發表於 6-7-2009 10:50

十分同意  因為p2000 m8 准重等槍都夠做點槍怪 有技術的話= =
作者: 【凍檸水】    時間: 8-7-2009 21:24
cso差唔多全部槍都限時
連遊戲幣既槍都限時
根本就有點玩晒  就算技術幾好幾神  入到去玩cso一樣比點槍屈
作者: 志華    時間: 9-7-2009 11:53
十分同意  因為p2000 m8 准重等槍都夠做點槍怪 有技術的話= =
huwopei33 發表於 8-7-2009 09:35

hp無點槍,都可以好強''

指要伏到佢地,就是王道''
作者: s9453    時間: 10-7-2009 17:53
我認為D FPS online game 愈寫愈似cs
冇一隻game可以同hp入場打法一樣
其他game全部都玩一槍中,兩槍死
hp既重機種類特多,可以玩sm,一二三槍中,四槍hs,冇game好似hp咁
作者: 軍鴉..''    時間: 11-7-2009 13:22
你講既野我都同意!
作者: ArtFr0m    時間: 12-7-2009 14:21
妹似家陣D屍場,悶到爆
本來人怕屍
但D槍月泥月變態
變左屍怕D人 仲有好錢仔玩哂
咩槍都有...
作者: yauyinchung    時間: 13-7-2009 11:09
點槍又點?-_-''
有技術至得嫁.
作者: a0001521    時間: 14-7-2009 18:01
作者: huwopei33    時間: 14-7-2009 18:21
點槍又點?-_-''
有技術至得嫁.
yauyinchung 發表於 13-7-2009 11:09

CSO唔用點槍實死囉本身d槍廢到嘔!
作者: sos981898    時間: 19-7-2009 12:25
我認為D FPS online game 愈寫愈似cs
冇一隻game可以同hp入場打法一樣
其他game全部都玩一槍中,兩槍死
hp既重機種類特多,可以玩sm,一二三槍中,四槍hs,冇game好似hp咁 ...
s9453 發表於 10-7-2009 17:53

咁咪唔真實囉
作者: ysh021003    時間: 20-7-2009 12:55
cso既引擎係1999整出來,冇好既畫質有咩咁出奇?
GOLDsrc係舊,但遊戲性先係最重要
作者: yauyinchung    時間: 23-7-2009 11:16
CSO唔用點槍實死囉本身d槍廢到嘔!
huwopei33 發表於 14-7-2009 18:21

有技術,用手槍都可以爆頭.

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2