樂古Nakuz

標題: [新聞]《光線飛車》香港獨家新車由你決定 [打印本頁]

作者: 凌峻    時間: 17-7-2009 22:44
標題: [新聞]《光線飛車》香港獨家新車由你決定

泰國有三輪的士「TUTUKI」,內地又有一大堆內地牌子的車款,那香港會有人什麼呢!?香港的新車決定由您話事,雪糕車、紅綠小巴、雙層巴士、人力車...哪一款令你一望就想起香港,還是有其他建議呢!!
《光線飛車》希望各位玩家出謀獻計,一同就香港人的賽車世界努力,新車款將會成為香港代表,將會在星期一開始在樂古論壇收集玩家意見,再以投票決定,投票亦會有抽獎得獎者,可以優先得到該車款一架!!
香港人梗係玩香港版,《光線飛車》等著你黎挑戰!

《光線飛車》有甚麼特色?

1、與眾不同的3D賽車遊戲——首創獨一無二的角色扮演系統;
2、最刺激的競速比賽——體驗20人同時飛車的速度比拼;
3、無規則肆意駕駛——隨心所欲自由飛馳;
4、從內到外任意改裝——全面打造屬於你自己的戰車;
5、嶄新、豐富的車輛技能——你需要的不再只是「飄移」;
6、人性化的車隊系統——組織最強隊伍並肩疾馳。
官方網站:http://www.gameone.com/rc/
帳號註冊:http://hk.9you.com/regist/
遊戲下載:http://www.gameone.com/download.html

作者: hinztse    時間: 17-7-2009 22:46
我要小巴 小巴型好多 我想玩小巴game好內 我鐘意佢夠大型 又阻風 要佢行得快都好難~ 我鐘意唷~
作者: 99001    時間: 17-7-2009 22:54

我想要貨van...的士...
貨van改 超型
救護車消防車警車都得
作者: samchan238    時間: 17-7-2009 23:02
我要坦克車XP
作者: 旺角車神    時間: 17-7-2009 23:04
有新車就得@@
咩車都無所謂
作者: 卍輝fai卐    時間: 17-7-2009 23:10
雪糕車都有......好呀!我想一定好好玩...[[onion_66]]
作者: ockbt1997    時間: 17-7-2009 23:20
小巴...............
作者: RK◇FC    時間: 17-7-2009 23:36

TOYATA hiace 啦<<<好似係咁串
貨van真係好到冇得彈
好似灣岸咁....
架貨van轉彎去到~340 km/h 都唔反=口="
作者: 凌峻    時間: 17-7-2009 23:36
無人想要雙層巴= ="?
作者: 99001    時間: 17-7-2009 23:44
凌峻 發表於 17-7-2009 23:36

嘩嘩嘩 一個唔錯既提議-.-
TOYATA heice
RK◇FC 發表於 17-7-2009 23:36

串錯字-.-
作者: 淫蛇    時間: 17-7-2009 23:47
我咩都要~
作者: `幸運豬xD    時間: 17-7-2009 23:52
ice-cream caR..
作者: babite805    時間: 17-7-2009 23:54
我都係~乜都要~
拎架雙層巴去暴走@_@
作者: 恰吉東爺    時間: 17-7-2009 23:57
香港KMB
我鐘意...當你做載客任個陣
個npc上上層
作者: qq118145138    時間: 18-7-2009 00:02

你比我就一定開- -  因為我係巴士迷*V*

順便做個廣告

九巴服務  日日進步
作者: king56k    時間: 18-7-2009 00:54
你比我就一定開- -  因為我係巴士迷*V*

順便做個廣告

九巴服務  日日進步
qq118145138 發表於 18-7-2009 00:02

巴士會唔會用145滿屬性Brake都煞唔到車嫁...架車咁重...
飄移轉彎會唔會反車嫁~.~?
作者: ~ToTo~    時間: 18-7-2009 01:06
幾好wo~~~~~~~~~等左依個機會好耐
作者: gordon_chit    時間: 18-7-2009 01:15
我想要電車ar><"
2層電車仲唔係香港特色~
不過最高開到幾多咁呢=c=
仲有要整條路(鬼)出泥~
全程剩加油~彎都唔洗轉~爽a_a
作者: itol    時間: 18-7-2009 01:30
有冇澳門版a_a
作者: 子奇    時間: 18-7-2009 01:37
我想要Toyota Hiace~~~因為而家學緊車都係楂佢~~~
作者: 風中追風    時間: 18-7-2009 02:24
............小巴^.^
作者: k017770    時間: 18-7-2009 02:27
最好小巴啦==
作者: cmying    時間: 18-7-2009 03:35
我想要Toyota Hiace~~~因為而家學緊車都係楂佢~~~
子奇 發表於 18-7-2009 01:37

0.0 你學緊車?揸自動波?
作者: paullau000    時間: 18-7-2009 04:04

雙層巴士揮手區

小巴雪糕車係現實世界都有得飄移
但真係未見過雙層巴士飄到移

點都要整番部雙層巴係光線飛車到飄番轉
加上....雙層巴士最短都9.9m
玩暴走實無甩拖....成條街一次過轉飛哂[[onion_57]]
作者: 蝌蚪仔    時間: 18-7-2009 04:51
作者: 紅彗星    時間: 18-7-2009 08:36
的士吧~
作者: RK◇FC    時間: 18-7-2009 09:05
crazy taxi!?!?
作者: NuclearAsh核灰    時間: 18-7-2009 09:41
紅色十六坐小型巴士←夠貼近光飛,晚晚過百飛車=.=v
作者: 淫蛇    時間: 18-7-2009 09:44
紅色十六坐小型巴士←夠貼近光飛,晚晚過百飛車=.=v
NuclearAsh核灰 發表於 18-7-2009 09:41

係呀係呀~亡命飛車~good呀~我又要紅van~仲要雪糕車~~出唔出埋老爺車~
作者: hinztse    時間: 18-7-2009 10:28
0.0 你學緊車?揸自動波?
cmying 發表於 18-7-2009 03:35

學車好少人學自動波 學棍波會比埋個自動波車牌 仲有 佢話學車渣HIACE 咁一定係棍波 貨車果D車冇自動波 自己換做自動波就得 不過學車冇咩可能換到-.-
作者: neocheng    時間: 18-7-2009 10:35
我想出甲蟲....不過係1963年嗰架.....因為我鐘意懷舊復古車^^
作者: 子奇    時間: 18-7-2009 10:53
學2好少人學自動波 學棍波會比埋個自動波車牌 仲有 佢話學車渣HIACE 咁一定係棍波 貨車果D車冇自動波 自己換做自動波就得 不過學車冇咩可能換到-.- ...
hinztse 發表於 18-7-2009 10:28

係呀~~我係手波架~~~9月中考試[[onion_51]]
作者: NuclearAsh核灰    時間: 18-7-2009 11:33
學2好少人學自動波 學棍波會比埋個自動波車牌 仲有 佢話學車渣HIACE 咁一定係棍波 貨車果D車冇自動波 自己換做自動波就得 不過學車冇咩可能換到-.- ...
hinztse 發表於 18-7-2009 10:28

傻啦 Hicae係07"之前既舊版都冇自動波,
但係一出左200系之後就有自動波架啦=]

唔識車唔該唔好扮晒識....謝.___."
作者: openmko    時間: 18-7-2009 11:55
我係巴士迷,我要雙/單層巴士@@ 有就好了 條街係我=]長=]
http://img149.imageshack.us/i/ne6817886.jpg/
http://img443.imageshack.us/i/nv9002.jpg/
http://img440.imageshack.us/i/mj2927kmb1.jpg/
作者: kwanyan    時間: 18-7-2009 13:08
TOYATA heice 啦
RK◇FC 發表於 17-7-2009 23:36

師父...係hiace-.-"不過呢架野真係好令@.@最緊要係200系..平頭....
如果有出我會玩反架^.^.......
作者: andy1668    時間: 18-7-2009 13:12
作者: Mr_Ku    時間: 18-7-2009 13:21
最好出巴士
特別是城巴2500和Dragon 12米
作者: DOMODAZZI    時間: 18-7-2009 13:55
作者: BaDBoY葵    時間: 18-7-2009 14:09
其實gm會更新官網我好開心,,
就算佢比架單車我又有咩所謂..最緊要有更新同新車
引入新一枇新人~
作者: cmying    時間: 18-7-2009 15:19
係呀~~我係手波架~~~9月中考試[[onion_51]]
子奇 發表於 18-7-2009 10:53

考邊區丫 .__.
係由報名到知道9月考,途中等左幾耐 0.0?
祝你1 take pass !!* ^^~

今次臭灰就講得岩喇~~
新款Haice係有自動波咖~(仲令好多添 *v*)
作者: alienaukk9    時間: 18-7-2009 15:30
我想有雙層巴士啊,用唻撞巴士一定好正[[onion_60]]
作者: christsang00    時間: 18-7-2009 15:39
巴士,夠哂大撞死哂d人 xd
作者: 哈仔仔    時間: 18-7-2009 15:46
巴士同小巴都好正[[onion_60]]
作者: denis_chan    時間: 18-7-2009 15:53
考邊區丫 .__.
係由報名到知道9月考,途中等左幾耐 0.0?
祝你1 take pass !!* ^^~

今次臭灰就講得岩喇~~
新款Haice係有自動波咖~(仲令好多添 *v*)
cmying 發表於 18-7-2009 15:19

我上年4月頭報名, 5月考筆試, 7月考路試
架新hiace真係唔錯, 我1 take過就pass

其實唔止客貨車有自動, 5.5都有LA
作者: 極之拓海    時間: 18-7-2009 15:57
我要雪糕車
作者: cmying    時間: 18-7-2009 16:39
我上年4月頭報名, 5月考筆試, 7月考路試
架新hiace真係唔錯, 我1 take過就pass

其實唔止客貨車有自動, 5.5都有LA
denis_chan 發表於 18-7-2009 15:53

快喎~~3個月搞惦~~真好運
作者: Sn@ke    時間: 18-7-2009 16:55
-.- 人力車.....
作者: 蝌蚪仔    時間: 18-7-2009 17:10
作者: ★蘋果呠呠車★    時間: 18-7-2009 17:31
我要 農夫車~hiace100 or 200 ~van~密斗~
作者: chaaulong123    時間: 18-7-2009 17:48
我想要GTR
作者: pigpig9090    時間: 18-7-2009 18:14
我想要GTR
chaaulong123 發表於 18-7-2009 17:48

光線咪出左GTR囉-,-"

雪糕車都OK喎
作者: stupid0879    時間: 18-7-2009 18:22
360纜車=.=唷唷停會左.自己行繼x坐=.=
作者: chulikhang    時間: 18-7-2009 18:28
凌峻 發表於 17-7-2009 15:36

雙層巴睇到前面咩....
作者: cmying    時間: 18-7-2009 18:29
=____= 咁我揀香港先至有既.....叮叮 @0@
作者: toomy888    時間: 18-7-2009 21:28
我要Hiace100~~~
暴走Style~~~A_A
作者: 不斗    時間: 18-7-2009 22:53
貨van一定要出!~~唔出殺左你
作者: 恰吉東爺    時間: 18-7-2009 22:57
雙層巴士揮手區

小巴雪糕車係現實世界都有得飄移
但真係未見過雙層巴士飄到移

點都要整番部雙層巴係光線飛車到飄番轉
加上....雙層巴士最短都9.9m
玩暴走實無甩拖....成條街一次過轉飛哂[[onion_57]] ...
paullau000 發表於 18-7-2009 04:04

所有巴士的長度
10m  11m  11.3m  12m
作者: Nicholas0314    時間: 18-7-2009 23:01
講真,香港既'合法賽車'好明顯就係小巴,especially紅色個款 D小巴司機既摙車技術真係一流,百幾km/h都面不改容,又有香港特色

雙層巴都好好,但係貨van個D就唔係太indigenous囉,你要既上大陸都有大把啦,何來香港獨家?
作者: SIUHO``    時間: 18-7-2009 23:05
360纜車=.=唷唷停會左.自己行繼x坐=.=
stupid0879 發表於 18-7-2009 18:22

360~昂坪有360~郁郁下會停左~自由行繼續坐~
作者: denis_chan    時間: 18-7-2009 23:15
講真,香港既'合法賽車'好明顯就係小巴,especially紅色個款 D小巴司機既摙車技術真係一流,百幾km/h都面不改容,又有香港特色

雙層巴都好好,但係貨van個D就唔係太indigenous囉,你要既上大陸都有大把啦,何來香 ...
Nicholas0314 發表於 18-7-2009 23:01

小巴真係好快, 官塘去荃灣, 只係3個字
但係小巴個型號係大陸都係大把, 係顏色唔同
不如出電動車, 唔知邊間大學整ge(好似係理大)
作者: paullau000    時間: 18-7-2009 23:22
所有巴士的長度
10m  11m  11.3m  12m
恰吉東爺 發表於 18-7-2009 22:57

9.9米短龍你識唔識-.-?
作者: toomy888    時間: 18-7-2009 23:35
9.9米短龍你識唔識-.-?
paullau000 發表於 18-7-2009 23:22

我座開龍的......
作者: aajkwong    時間: 18-7-2009 23:36
要電單車都好
作者: stupid0879    時間: 19-7-2009 00:42
光線就黎似GTA啦
咩都有
唔知幾時開放飛機比D車上飛機去其他國家比賽呢?
作者: stupid0879    時間: 19-7-2009 00:42
光線就黎似GTA啦
咩都有
唔知幾時開飯飛機比D車上飛機去其他國家比賽呢?
作者: kukkuk321    時間: 19-7-2009 00:56
我覺得小巴同貨VAN正~
作者: kcshining    時間: 19-7-2009 10:02
雙層巴+1
以後食"lucky dollar"好方便xd =w=
作者: NuclearAsh核灰    時間: 19-7-2009 10:42
其實我覺得,官方到底未搞掂晒之前D手尾就搞新活動,成效會如何呢?
話說暴走透明人、系統延時大、活動未送車、物流商店消失左...大把野都未做
但係官方又可以咁得閒上黎開個帖搞活動,其實到最後係咪又係得番個吉乜都冇呢?

投票更新內容:投完票,出既車又唔係投完個堆;抽完獎,又要成年後先至派獎
暴走透明人:雖然唔係全部玩家都有呢個Bug,但係有好多人都表示佢中過囉;可惜官方唔肯DeBug,問題依舊
系統延時大:有幾個人一路比系統延時(或者利用系統延時啦)搞到自己閃閃下彈彈下,玩暴走唔洗比人轉又轉到人;到最後佢咪拎左N咁多次頭十囉。得番個不公平競爭
活動未送車:話說六月活動話12號送車,點知成個月後先送;仲要大細超有人有有人冇,同GM講佢會答你「有事就回報客服」,去到客服冇人理,一味得個官腔答覆
物流商店消失:官方更新真係有驚無喜,次次更新包有新Bug。對上一次更新完而家行過物流商店就睇唔到黃邊,都唔知幾時行到去幾時未行

以上Bug其實只係冰山一角,但係奈何全部Bug我地玩家都最少回報過一次,最後官方有冇做野呢?有...D野咪做左去SD度囉。宣傳,光飛有一個,為期一星期;SD有十個,為期幾個月。活動,光飛搵GM;SD搞拍賣。
我連論文都出過一篇去客服,但係最終咪又係官官相衙最後不了了之...唔通真係要寫信比GameOne總裁先肯做野?我諗係喇...
作者: 龍風    時間: 19-7-2009 11:34
出人力車吧.....好懷念
作者: RK◇FC    時間: 19-7-2009 11:40
我都想睇下如果人力車遇上極品2.4會點= ="
作者: 正爆    時間: 19-7-2009 12:56
我都想要雙層巴士~要有九巴塗鴉任xd
作者: 正爆    時間: 19-7-2009 12:57
我要12米豬呀~(volvo b10tl)
作者: lv8402    時間: 19-7-2009 15:09
作者: cit棋    時間: 19-7-2009 15:10
我想要小巴呀*-口-
作者: 子奇    時間: 19-7-2009 17:49
其實我覺得,官方到底未搞掂晒之前D手尾就搞新活動,成效會如何呢?
話說暴走透明人、系統延時大、活動未送車、物流商店消失左...大把野都未做
但係官方又可以咁得閒上黎開個帖搞活動,其實到最後係咪又係得番個吉乜都冇呢?

投票更新內容:投完票,出既車又唔係投完個堆;抽完獎,又要成年後先至派獎
暴走透明人:雖然唔係全部玩家都有呢個Bug,但係有好多人都表示佢中過囉;可惜官方唔肯DeBug,問題依舊
系統延時大:有幾個人一路比系統延時(或者利用系統延時啦)搞到自己閃閃下彈彈下,玩暴走唔洗比人轉又轉到人;到最後佢咪拎左N咁多次頭十囉。得番個不公平競爭
活動未送車:話說六月活動話12號送車,點知成個月後先送;仲要大細超有人有有人冇,同GM講佢會答你「有事就回報客服」,去到客服冇人理,一味得個官腔答覆
物流商店消失:官方更新真係有驚無喜,次次更新包有新Bug。對上一次更新完而家行過物流商店就睇唔到黃邊,都唔知幾時行到去幾時未行

以上Bug其實只係冰山一角,但係奈何全部Bug我地玩家都最少回報過一次,最後官方有冇做野呢?有...D野咪做左去SD度囉。宣傳,光飛有一個,為期一星期;SD有十個,為期幾個月。活動,光飛搵GM;SD搞拍賣。
我連論文都出過一篇去客服,但係最終咪又係官官相衙最後不了了之...唔通真係要寫信比GameOne總裁先肯做野?我諗係喇...NuclearAsh核灰 發表於 19-7-2009 10:42

哈哈~~~我頭先一睇就成功 "斷章取義"
冰山XDDD
作者: aa159002370    時間: 19-7-2009 21:25
希望出一下honda jazz,已经好满足,但我希望出摩托车,睇下撞车会唔会翻,头号系jazz啊,比车唔好比错
[[onion_48]]
作者: chankin19945    時間: 19-7-2009 22:04
作者: lamkit01    時間: 19-7-2009 22:36
消防車
人力車
單車
熱9._.
作者: yahoo1011    時間: 19-7-2009 23:06
巴士同小巴都好正
作者: CrAzY古    時間: 19-7-2009 23:33
我十卜HIACE.......
作者: 真惢湘愛    時間: 20-7-2009 00:44
我要小巴[[bao_36]]型好多
作者: jackyyue    時間: 20-7-2009 08:15
順便出埋civic同camaro啦[[bao_36]]
作者: 王Anna    時間: 20-7-2009 10:32
我坐過 97年HIACE 勁豪華呀~~~
我BF話仲好過新既 HIACE
但係 HIACE 唔會係我首選 =.=
---------------------------------------------
1) 香港特產 -- 電車
2) 小巴
3) 巴士
4) 雪糕車
5) HIACE ( 咩年既 HIACE 都好 )
作者: tommynn2340    時間: 20-7-2009 11:22
小巴,我very love
作者: cit棋    時間: 20-7-2009 12:52
雪糕車派黎比雪糕咩-.-"

小巴正囉 可以車多d人就好
作者: 小亡    時間: 20-7-2009 13:00
我想要紅綠小巴,,因為好型-3-"
作者: 十二月    時間: 20-7-2009 13:34
出巴士...[[onion_69]]
作者: CDB963    時間: 20-7-2009 15:19
作者: sky拜仁    時間: 20-7-2009 16:01
hiace   新舊都得  ...
作者: kailong1996    時間: 20-7-2009 17:01
作者: photo_stitch    時間: 20-7-2009 17:28
緊係要有雪榚車啦!....不過係3輪電單車果隻,因為香港真車都就快無哂!
作者: woodienghk    時間: 20-7-2009 21:39
我想要雙層巴士^.^
作者: 唯愛權    時間: 20-7-2009 23:04
更係人力車la
想個人出黎跑@v@
作者: roy8186    時間: 21-7-2009 13:28
我想要貨van同的士 因為的士改左装應該好型
作者: king56k    時間: 21-7-2009 13:30
更係人力車la
想個人出黎跑@v@
唯愛權 發表於 20-7-2009 23:04

個人會唔會跑到300km嫁~_~
作者: kwokhin    時間: 21-7-2009 13:51
推介:紫色hiace 200仔  有呢套裝仲好A_A

作者: chulikhang    時間: 21-7-2009 15:38
咁多野講做咩丫
gm同我出曬佢啦xd
作者: dh8560    時間: 21-7-2009 16:14
来辆两轮摩托车
作者: 真白羊    時間: 22-7-2009 14:31
話時話, 我想要電車多d
作者: 0060ka    時間: 22-7-2009 22:51

小巴!!撞白車應該幾好玩~~[[onion_40]]

有,我贊成~~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2