樂古Nakuz

標題: 買左部新機但唔識用!! [打印本頁]

作者: 生化飯團    時間: 15-1-2012 17:09
標題: 買左部新機但唔識用!!
求救呀, 我岩岩買左部nokia lumia 800, 但唔識將d片由電腦過去部手機
又唔識點樣同步個電話簿, 有冇人都用緊呢部? 可唔可以教教我?
thanks x 999999999999
作者: MEGA*    時間: 15-1-2012 17:54

可以sync或者用bluetooth架喎, 你想用邊個方法先?
作者: 生化飯團    時間: 15-1-2012 17:57

回復 2# MEGA*

舊機藍芽壊左>_<
如果用同步應該點整?
作者: MEGA*    時間: 15-1-2012 18:16
你有冇nokia帳號先? 有就用呢個, 冇就用windows live呀, google呀, ms exchange呢d囉
作者: 生化飯團    時間: 15-1-2012 18:22
回復 4# MEGA*

冇nokia帳號呀....
即係點, 唔明, 可唔可以講得詳細d?
作者: Kelly0728    時間: 15-1-2012 18:27
回復  MEGA*

冇nokia帳號呀....
即係點, 唔明, 可唔可以講得詳細d?
生化飯團 發表於 15-1-2012 18:22

即係將你宜家部機既電話簿傳上去windows live或google或exchange果度

之後再將你部800連接再同步就得架喇
再唔明就睇nokia官網入面新手精讀班果度啦, 有video一步一步咁教你
作者: 生化飯團    時間: 15-1-2012 18:36
回復 6# Kelly0728

岩岩睇左喇, 唔該晒!! 原來過相同片落手機係要用zune
作者: _dee_dee    時間: 15-1-2012 18:40
樓主你買左幾錢呀?
呢排我都想換機, 岩先search過你部機黎睇, 個款好似幾正
作者: 生化飯團    時間: 15-1-2012 18:45

回復 8# _dee_dee

我係nokia專門店買囉, $3500之嘛
不過佢送左張citysuper既200蚊coupon比我, 話去專門台或指定商戶買lumia 800都一樣會有得送

岩岩睇到段片,以為講LAUGHING哥, 點知係LUMIA800, 幾搞笑~~‵

http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... 0120118&id=4104
作者: jackyboss    時間: 16-1-2012 18:49
down  zune
個說明書有講   你冇可能唔知= =
作者: aaq1234    時間: 16-1-2012 20:01
根本唔關咩nokia事...樓上班人...
學上面咁講down zune ...

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2