樂古Nakuz

標題: 淺談機體靈活化的小技巧-收衝(無聲衝) [打印本頁]

作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 01:34
標題: 淺談機體靈活化的小技巧-收衝(無聲衝)

[YOUTUBE]kXdXBAStJNs[/YOUTUBE]

引用兩年前我拍下的短片

↑應該是"收衝而不是收槍"

注意音效

收衝的用途:機體靈活化 (將單次的衝刺前置時間提升至30敏或以上的情況)

收衝的使用條件:機體有拔刀動作 (8刀機 大型機 一般都無拔刀動作)

如何使用收衝:比如向前收衝,默認2/3/4/5武都可以 點第二次W的同時按1 相當簡單

收衝失敗的情況:點1的同時被擊中 / 著地的動畫進行中(空中著地/地面衝刺>靜止都有著地)

越低敏而有拔刀動作的機體用收衝 效益越高  
在空中/宇宙進行的收衝,因為不會有著地動作 所以可以更高密度地使用
(影片中有兩次收衝失敗 原因正是著地動作正在進行)

同樣的文在兩年前也發過
作者: alan28282000    時間: 8-11-2013 01:46
唔錯WO舞佬~但我唔會攪咁多花神~我E家入去連MCA都唔鬼做
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 01:52
回復 2# alan28282000

YOU  快樂?
好像是
作者: alan28282000    時間: 8-11-2013 01:55
回復  alan28282000

YOU  快樂?
好像是
舞動神經 發表於 8-11-2013 01:52

YES
ONLY ME CALL U 舞佬
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 02:05
YES
ONLY ME CALL U 舞佬
alan28282000 發表於 8-11-2013 01:55

唉,其實經仔又邊有咁多花名
作者: alan28282000    時間: 8-11-2013 02:40
唉,其實經仔又邊有咁多花名
舞動神經 發表於 8-11-2013 02:05

睇我~快樂2隻字~咪無花名LO~你4隻字~人人打都唔同
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 02:51
睇我~快樂2隻字~咪無花名LO~你4隻字~人人打都唔同
alan28282000 發表於 8-11-2013 02:40

冇花名冇個性 懂?
作者: 〝小趙﹏*    時間: 8-11-2013 04:15
經仔
作者: jerry16    時間: 8-11-2013 04:51
番去lol啦-.-
仲理SD仲咩姐-.-
作者: 雷臣    時間: 8-11-2013 10:21

呢招好多人都用上了, 不過你要講明每部機唔同

有部分機要早少少轉武再衝先會冇聲, 有部分就遲D都冇問題 (OC時代拳機要早D轉, 剪布類可以遲DD轉)

而個人感覺上
無聲衝會比平時 機動性加快左10%左右, 不過G改後好多配件已經做到比無聲衝
更高的效果

所以G改後無聲衝既實用性低左好多, 我自己都幾乎唔用

PS: 8刀機冇得轉武用無聲衝

OC時代剛出既金恩(大型甩彈的那台)可以轉武無聲衝, 後來平衡時就取消了收刀動作~.~
作者: 雷臣    時間: 8-11-2013 10:25
唔錯WO舞佬~但我唔會攪咁多花神~我E家入去連MCA都唔鬼做
alan28282000 發表於 8-11-2013 01:46

有時實戰緊, SER 會LAG或者 俾FAZZ類/流星野自由類既 甩彈搞住晒, 野都睇唔到

以前成日見到既MCA之類而家都好少見到

都係斬4刀走人或斬5刀
作者: 工口仔    時間: 8-11-2013 11:52
有說服力的教學
作者: alan28282000    時間: 8-11-2013 13:29
番去lol啦-.-
仲理SD仲咩姐-.-
jerry16 發表於 8-11-2013 04:51

LOL我連電腦都抽唔嬴~有無人話我聽點樣打嬴電腦
作者: 鰐島亞紀人    時間: 8-11-2013 14:10
反對係我比既請樓主好好反省
作者: 深紅血淚    時間: 8-11-2013 14:31
牙碎嘅經師父xD

btw係KF基本已經吾見有人用orz

可能係個人手感問題(?),用收衝再射人,手感會嚴重下降..

所以我宜家就咁用普通走位或紅牛招側閃就算(反正玩kf都認真吾起w

作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 15:42

回復 10# 雷臣

呢"招"我都玩左3年多
根據我觀察 港服街場到而家根本未普及

就我所見 街場有8成↑玩家都不會注重的 (唔好唔我講間唔中衝一兩下果D都計...)

G部件>無聲衝?

我唔知你有冇理據 不過我唔會信
可能部分玩家因為高密度既收衝會導致手指打結 而索性將這項小技巧腦補弱化吧 (尤其是右衝接左衝)
作者: 工口仔    時間: 8-11-2013 15:52
回復  雷臣

呢"招"我都玩左3年多

就我所見 街場有8成↑玩家都不會注重的 (唔好唔我講間唔中衝一兩下果D都計...)

G部件>無聲衝?

我唔知你有冇理據 不過我唔會信
可能部分玩家因為高密度既收衝會導致手指打結 而索性將這項小技巧腦補弱化
舞動神經 發表於 8-11-2013 15:42

中到好應喎...除左依樣 有時睇人打機 明明無打擊重擊自眼話自己射中好準 咁可以點...
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 15:56
中到好應喎...除左依樣 有時睇人打機 明明無打擊重擊自眼話自己射中好準 咁可以點... ...
工口仔 發表於 8-11-2013 15:52

台服戰紀小X兒睇我拍片,都話呢招冇用啦 話用左會唔準
我同佢講NAPIER每一槍後都跟收衝 而家咪又用
作者: 工口仔    時間: 8-11-2013 15:58
台服戰紀小X兒睇我拍片,都話呢招冇用啦 話用左會唔準
我同佢講NAPIER每一槍後都跟收衝 而家咪又用 ...
舞動神經 發表於 8-11-2013 15:56

哈哈哈~~~~
怪得翼仔叫佢做...小向左走向右走兒喇
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 15:59
反對係我比既請樓主好好反省
鰐島亞紀人 發表於 8-11-2013 14:10

叼
丸仔

唔抵得經仔教其他人?
成想恰D唔識收衝果D會有咩癮
你都係經仔教出黎架咋
作者: GiantStep    時間: 8-11-2013 19:19
回復  雷臣

呢"招"我都玩左3年多

就我所見 街場有8成↑玩家都 ...

手指打結xd!!喬埋一舊...收衝個人黎講係用黎腦補d走位,調節水準+失誤
收衝同走位離唔開關係,見BD哥用得好實際,走位好快
冇用開的玩開對戰的老玩家算唔算一大損失?
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 20:16

回復 21# GiantStep

間唔中都有D人問我 點解咁快 有咩理由斬緊你接必 都可以脫離到
我都會一一捉佢地去常規1V1教...希望多D人識 普及下
作者: o19042    時間: 8-11-2013 20:46
回復  GiantStep

間唔中都有D人問我 點解咁快 有咩理由斬緊你接必 都可以脫離到
我都會一一捉佢地去常規 ...
舞動神經 發表於 8-11-2013 20:16

求舞動神經哥捉我單對單練
作者: darkcha    時間: 8-11-2013 21:01
小弟受教了
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 21:05
回復 23# o19042

我不要
作者: zeroexia01    時間: 8-11-2013 21:13
回復 16# 舞動神經

DLLM舞動JJ又係度扮大袋
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 21:18
回復 26# zeroexia01

你邊位
作者: 小黑死神    時間: 8-11-2013 22:55

能天果把算拔刀?
2沖>1?做幾多下?第1下可以加速?轉武要幾快
作者: 雷臣    時間: 8-11-2013 23:35
回復  雷臣

呢"招"我都玩左3年多

就我所見 街場有8成↑玩家都 ...

你睇法唔同者, 又唔使講到甘樣, 句句都搵位插. 乜野叫做唔用無聲衝=這項小技巧腦補弱化

你想表示自己打機好勁好叻定想表示其他人打機唔勁=腦殘???

首先呢, 無聲衝呢樣野早幾年已經有各服人士在樂古及其他相關SD論壇度分享過

點解唔多人用, 除左你所講既手指打轉, 仲有一個原因係唔多實用, 即係所謂既加成唔多

特別係G改後, 部件既加成如機動加成, 推進加成等等將無聲衝完全比下去

我早2年好似你甘幾乎日日玩SD, 都有用到無聲衝等技巧

但慢慢放棄了, 除左因為冇時間玩令到技術退步外, 實用性唔高也是放棄無聲衝的原因

打機者, 打得叻代表D乜?

你都大個仔啦,  傾打機, 開心討論就是了
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 23:38

回復 29# 雷臣

你勁勁

成個SD大師咁 經仔唔識咁多
我發覺你好似好鍾意標榜自己做當SD做休閒娛樂既上流上班族

跟住將你以外既玩家都標榜做 日日玩SD既宅仔

再以類似"SD高達大師"既身份黎發表一堆言論 要人聽你講法
經仔真係得啖笑
作者: 雷臣    時間: 8-11-2013 23:44
回復  雷臣

你勁勁
全世界得你有番工
成個SD大師咁 經仔唔識咁多 ...
舞動神經 發表於 8-11-2013 23:38

你講野真係....

想我直白少少講句

就係上網打機勁就係度搵位串人, 唔識尊重人

人地話反你, 你就講第2樣野

打工有好多種, 有人成功有人失敗,  你做野叻仔唔叻仔我唔知, 但你反屋企就中意上網串人

為乜???

人最重要係人品, 即所謂既品德

自己想想吧
作者: 舞動神經    時間: 8-11-2013 23:50
你講野真係....

想我直白少少講句

就係上網打機勁就係度搵位串人, 唔識尊重人

人地話反你, 你就 ...
雷臣 發表於 8-11-2013 23:44

我已經好尊重你了 大師
作者: 雷臣    時間: 8-11-2013 23:56
我已經好尊重你了 大師
舞動神經 發表於 8-11-2013 23:50

由得你

岩岩反香港冇甘多時間同你吹, 自便啦, 高手兄
作者: 舞動神經    時間: 9-11-2013 01:08
由得你

岩岩反香港冇甘多時間同你吹, 自便啦, 高手兄
雷臣 發表於 8-11-2013 23:56

你自便就真
邊個似得你成日都捕住樂古SD區充大師
作者: 舞動神經    時間: 9-11-2013 02:52
能天果把算拔刀?
2沖>1?做幾多下?第1下可以加速?轉武要幾快
小黑死神 發表於 8-11-2013 22:55

有拔刀動作既意思 即係話你由2轉1,會有小動作 而非閃現出來 (你可以任意找一部8刀機 試下由2轉1就明)
各級別能天(A,AR.S)都有拔刀動作 只要用1以外既武器 衝時切1 而且無衝 就可以

每一次衝刺都有加速

轉武速度 你可以睇番我講收衝既使用方法 比如向前衝 WW 點第二次W同時切1武
作者: 鰐島亞紀人    時間: 9-11-2013 09:10
你自便就真
舞動神經 發表於 9-11-2013 01:08

唔好咁啦叼人地高手又要同你講咩渣渣
人地一個鐘頭幾十萬上落 你識條春咩

雷臣:要不是我充值? SD早就完蛋了
作者: goddamnhero    時間: 9-11-2013 21:43
你睇法唔同者, 又唔使講到甘樣, 句句都搵位插. 乜野叫做唔用無聲衝=這項小技巧腦補弱化

你想表示自 ...
雷臣 發表於 8-11-2013 23:35

你有你睇法既, 不過舞動神經既言論好有理,
識收衝, 會用收衝= 用得好, 發揮到作用?
我唔係太認同

有時D野,唔識可以唔講~萬一自暴其短就唔係太好
作者: goddamnhero    時間: 9-11-2013 21:44
唔好咁啦叼人地高手又要同你講咩渣渣
人地一個鐘頭幾十萬上落 你識條春咩

雷臣:要不是我充值? SD早 ...
鰐島亞紀人 發表於 9-11-2013 09:10

人地高手既野, 凡人係唔明, 舞動神X 正人傻仔, 渣技術硬要同人討論
作者: 舞動神經    時間: 9-11-2013 23:13
回復 38# goddamnhero

所以我從來都冇話過自己係高手...
經仔不嬲都話自己係BD將
作者: alan28282000    時間: 9-11-2013 23:22
回復  goddamnhero

所以我從來都冇話過自己係高手...
經仔不嬲都話自己係BD將 ...
舞動神經 發表於 9-11-2013 23:13

這裡有一名手動中校~唔好同我搶SD最廢名號~
作者: hkfWAI21    時間: 10-11-2013 07:09
呢招識左好耐-.-
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 9779&highlight=
作者: hkfWAI21    時間: 10-11-2013 07:27
只要機轉武時個模组有變就做到收衝
例如t3 3+1嘅連技一樣可以做到收衝 俾人累似SS嘅感覺
         Ntd jz 3+2連槍也可以做到收衝 連得快些
我覺得收刀和收槍就是收衝的原理 做到最快的收刀和收槍就一定會有收衝效果
作者: hkfWAI21    時間: 10-11-2013 07:30
平常我收衝的按法是w+2>1+w
作者: hillson09    時間: 10-11-2013 08:02
這裡有一名手動中校~唔好同我搶SD最廢名號~
alan28282000 發表於 2013-11-9 03:22 PM

SD最廢名號~!? 廢人會長無得輸~! - -Y
作者: 工口仔    時間: 10-11-2013 09:17
人地高手既野, 凡人係唔明, 舞動神X 正人傻仔, 渣技術硬要同人討論 ...
goddamnhero 發表於 9-11-2013 21:44

你今日飲左未?_?
作者: alan28282000    時間: 10-11-2013 13:20
SD最廢名號~!? 廢人會長無得輸~! - -Y
hillson09 發表於 10-11-2013 08:02

最廢都要爭
作者: 舞動神經    時間: 10-11-2013 15:22

回復 41# hkfWAI21

垃圾AI 勁

其實呢下我都唔係近期先識

我只係分享比D唔識呢下既人睇
作者: hkfWAI21    時間: 10-11-2013 15:44
回復  hkfWAI21

垃圾AI 勁

其實呢下我都唔係近期先識

我只係分享比D唔識呢下既人睇  ...
舞動神經 發表於 10-11-2013 15:22

你近期先識?我實信你啦
你又知我係邊個嘅。。。
作者: 舞動神經    時間: 10-11-2013 16:36
你近期先識?我實信你啦
你又知我係邊個嘅。。。
hkfWAI21 發表於 10-11-2013 15:44

你咁勁
邊個會唔識你
作者: 雷臣    時間: 11-11-2013 10:37
你有你睇法既, 不過舞動神經既言論好有理,
識收衝, 會用收衝= 用得好, 發揮到作用?
我唔係太認同; ...
goddamnhero 發表於 9-11-2013 21:43

甘大家講道理, 我冇話過收衝冇用, 我只係個人認為實用性唔高

而且而家好多配件加成好多

我甘講一講, 佢就好大反應仲要去踩低人話人地腦殘

我真係唔多明那位人兄在想什麼

自暴其短的是他吧, 起碼EQ唔過關
作者: 雷臣    時間: 11-11-2013 10:58
你自便就真
舞動神經 發表於 9-11-2013 01:08

次次講過既野都要改改, 明明星期5晚你就講"自便啦大師"<--大意

星期6又改啦, 至於點解要改多次可能你將呢件事睇得好重, 好記住; 反而我就星期6,日都有其他野搞冇上樂古, 何況我都忘記了此事

網上傾計同真實傾計有好多唔同地方~~~~

真實傾計好多野就係當時反應, 反而網上傾計好多人可以裝大神查資料 改口 收番等等

不過算啦, 都冇乜野好講, 你搵交嘈先, 搞到SD及樂古風氣甘差=.=
作者: 舞動神經    時間: 11-11-2013 14:53

雷臣你覺得腦補係腦殘既意思

自己中文水平低 自己鬧自己腦殘 又要屈我鬧你
有野補充咪編輯囉,好出奇

講到好似你冇編輯咁?
作者: bananafish    時間: 11-11-2013 20:18
YA  咩囉....一見到妳就諗起妳句野..
作者: 舞動神經    時間: 11-11-2013 21:22
回復 53# bananafish

報上名來!!
作者: 鰐島亞紀人    時間: 11-11-2013 22:12
次次講過既野都要改改, 明明星期5晚你就講"自便啦大師"
雷臣 發表於 11-11-2013 10:58

其實你自己唔識用就話樣野無用會唔會太過武斷?正如你唔識計數會唔會話數學無用?? 實用性唔高??
次次睇你自命清高 看透世事咁**真係好崇拜你
作者: papageno    時間: 11-11-2013 22:36
其實你自己唔識用就話樣野無用會唔會太過武斷?正如你唔識計數會唔會話數學無用?? 實用性唔高??
次次 ...
鰐島亞紀人 發表於 11-11-2013 22:12

其實係我眼中, 識得用, 同用得熟同用得好分別好大, 就算插左部件會令部機既機動性大增都係咁話, 因為用得熟既話, 基本上你插咩部件部機都係長期處於爆敏既狀態, 駛屁插機動性?  好啦, 我就算當插埋, 我以前睇過條韓服某高玩用f91既片, 佢收衝用得非常熟, 插左機動性既部件一樣顯得佢整體動作更流暢, 根本唔存在無作用呢個情況

會覺得無作用既, 得一個可能, 就係根本自己用唔熟, 唔知道實際用得熟個陣既情況,  唔係話識出幾下就叫識用既, 9成動作用哂先真係叫識用
大把韓服高玩都用得好熟, 就算g改之後一樣唔會改變到佢地動作既流暢性
作者: 鰐島亞紀人    時間: 11-11-2013 23:57
其實係我眼中, 識得用, 同用得熟同用得好分別好大, 就算插左部件會令部機既機動性大增都係咁話, 因 ...
papageno 發表於 11-11-2013 22:36

雷臣:要不是我入點?港服早就完蛋了
作者: zeroexia01    時間: 12-11-2013 13:30
回復 27# 舞動神經

關你_事 死基佬
作者: 雷臣    時間: 12-11-2013 14:59
次次 ...
鰐島亞紀人 發表於 11-11-2013 22:12

覆埋#56同你啦

講反收衝, 我早幾年已經識用, 不過後來開始少用, 而空中轉武收槍也同收衝同理不多說

而#56那位人兄也講得好岩, 用得好可以更加勁, 至於是否爆敏就各有各睇法啦, 這不是重點

而我係呢個POST只係講左下自己用過收衝認為加成不大,  樓主就一句腦殘插埋來

係冇得罪同冇串過佢既情況下, 只係不完全認同佢既睇法, 佢就主動插人 同人身攻擊

這是你地呢D年齡層既網絡文化嗎?

如果你地認為甘樣都叫做自命清高, 我真係唔明你地諗緊乜先岩
作者: 舞動神經    時間: 12-11-2013 21:41

回復 59# 雷臣

雷臣你真心覺得腦補=腦殘?  

原來你一路都係度九唔答八 花時間睇你D堆大篇幅廢話,我真係蠢

語文老師  得早

係咁自已  自己
都唔知你呢種人係咩心態

我冇用過任何攻擊性字眼
中文唔識,你可以問我,我可以教你 唔問你可以GOOGLE

又唔問又唔GOOGLE,你D朋友又唔提你..
真係唔知點搞

http://lmgtfy.com/?q=%E8%85%A6%E8%A3%9C

對你來說真是很困難嘛
我洗插你?對我黎講,你呢種閒人
我洗插你 你會唔會自視過高
作者: -ChuckY猛虎-    時間: 12-11-2013 22:18
覆埋#56同你啦

講反收衝, 我早幾年已經識用, 不過後來開始少用, 而空中轉武收槍也同收衝同理不多說 ...
雷臣 發表於 12-11-2013 14:59

你幾歲其實

你唔係以為全sd玩家年齡最大個個係你下化?
作者: darkcha    時間: 12-11-2013 23:16
真係唔知邊個搵交嘈- -
作者: 舞動神經    時間: 12-11-2013 23:26
回復  舞動神經

關你_事 死基佬
zeroexia01 發表於 12-11-2013 13:30

你唔係想做第2個雷臣啊
作者: 鰐島亞紀人    時間: 12-11-2013 23:41
真係唔知邊個搵交嘈- -
darkcha 發表於 12-11-2013 23:16

一陣人地話我地人多恰人少no good la u
作者: darkcha    時間: 13-11-2013 15:51
一陣人地話我地人多恰人少no good la u
鰐島亞紀人 發表於 12-11-2013 23:41

唉,部機唔夠6GB RAM添
作者: hkfWAI21    時間: 13-11-2013 15:54
傻仔闇剎
作者: 工口仔    時間: 13-11-2013 16:09
你唔係想做第2個雷臣啊
舞動神經 發表於 12-11-2013 23:26

你係唔係想消失?
(帶番頭盔先...以上只是講笑)
作者: 工口仔    時間: 13-11-2013 16:19
究竟有乜好嘈...

誤解人地用詞+唔用話實用性低 但又無片証明下自己實力
OK 你可以話要番工唔同啲年青人癲線上遊戲分高下好低能~
(咁係正常...我係成日串狗人 但我直頭無玩SD喇家陣 上樂古只係一種網遊)

咁講真呀如果自己係娛樂輕鬆打下機就唔好亂話啲技巧無用...
不如咁答
"我平時番工都番到死死下 打機為輕鬆仲要同你班癲既年青人係度練乜鬼嘢技術! 幹 我亂打好過!"
作者: hkfWAI21    時間: 13-11-2013 16:46
猛虎仔又賴係勁
作者: 鰐島亞紀人    時間: 13-11-2013 17:33
究竟有乜好嘈...

OK 你可以話要番工唔同啲年青人癲 ...
工口仔 發表於 13-11-2013 16:19

雷臣:時下九十後不務正業 不尊敬長輩 態度惡劣
作者: hillson09    時間: 14-11-2013 06:04

九十後路過發現兩位叔叔嘈交 (逃
小的表視吾敢講野

作者: 雷臣    時間: 14-11-2013 15:06
你幾歲其實

你唔係以為全sd玩家年齡最大個個係你下化?
-ChuckY猛虎- 發表於 12-11-2013 22:18

唔好意思今日下午先有時間上線

其實真心邊個搵野嘈先有眼見啦....

一次過回埋其他人啦, 我只係提出自己認為此技巧唔係太實用, 但某人給的反應實在太大了

即使我唔完全明白網絡用語"腦補"係乜野, 但相信呢個字唔會係好野

你地老手高玩又好, 點都好, 其他人唔100%認同你既野, 甘就要串人地?

你地圍內一齊玩, 可能你地慣左甘講野, 認為冇野, 但出到論壇都係甘樣, 周圍咬

值得??
作者: 雷臣    時間: 14-11-2013 15:09
究竟有乜好嘈...

OK 你可以話要番工唔同啲年青人癲 ...
工口仔 發表於 13-11-2013 16:19

阿, 係某些人講野冇禮貌嘈先~~~~

而且相信你都睇得出 本身佢就冇尊重其他玩家
作者: 鰐島亞紀人    時間: 14-11-2013 15:29

一次過回埋其他人啦, 我只係提 ...
雷臣 發表於 14-11-2013 15:06

你想表示自己打機好勁好叻定想表示其他人打機唔勁=腦殘???

雷臣:時下九十後態度惡劣 不尊重長輩 自以為是
作者: 舞動神經    時間: 14-11-2013 23:11

一次過回埋其他人啦, 我只係提 ...
雷臣 發表於 14-11-2013 15:06

潛啦你 煩
3日前我已經好好心提一提你其實經仔唔係鬧緊你

點知你下個POST又好似間歇性失明咁睇唔到我想糾正你既野

你以為你呢D自以為是既人 一句"相信呢個字唔會係好野"就可以解決左你無知而不求知既事實?

唔好用你既無知同我既經驗比較

可能部分玩家因為高密度既收衝會導致手指打結 而索性將這項小技巧腦補弱化吧

你需唔需要我重新解釋一下呢句既意思? 反正你都係D咁既人 我唔介意正確咁幫你解讀埋
作者: okmijnuhbyg8    時間: 15-11-2013 00:10
仲好睇過CCTVB 呀

作者: o19042    時間: 15-11-2013 02:06
仲好睇過CCTVB 呀

okmijnuhbyg8 發表於 15-11-2013 00:10

加D雞汁仲好睇呀!
作者: darkcha    時間: 15-11-2013 03:30
仲好睇過CCTVB 呀

okmijnuhbyg8 發表於 15-11-2013 00:10

你D蟲好睇D
作者: kaiant1001    時間: 15-11-2013 13:46
LM睇
作者: 雷臣    時間: 16-11-2013 23:55
潛啦你 煩
3日前我已經好好心提一提你其實經仔唔係鬧緊你

點知你下個POST又好似間歇性失明咁 ...
舞動神經 發表於 14-11-2013 23:11

今日出完差, 之前拖太耐冇時間覆你唔好意思 (樂古在國內俾封左ip, 但酒店上網再用vpn 狂掉線)

岩先係白雲反來香港, 到家了 (累)

最近辦事順利心情好覆埋你今次~~~~~

我對開既人都係30到40以上既多, 真係好少見到類似你地甘樣既講野方式

打個比方

A: *&^*&^&*^&講緊一堆野

B: 我唔係甘睇WOR, 之後&*%&^$%^%&(*^

A: *)(*)(*^&(&&(,  之後用比較不友善既網絡用語去形容某D行為

B君話反你, 你話呢D 係正常語言 .....ETC.....

可能你/你地群內既人 中意甘講野, 覺得冇問題

但我認為這種語氣會令到其他人感到不快

講件小事
我今日玩COC (CLASH OF CLAN)

有個新會員鬼仔岩岩加入, 問要兵仔, 講D英文冇人睇識, 全部都係古古怪怪網絡用語 我叫佢SPEAK ENGLISH

佢就一句what the mattther with yeu

難溝通阿~~~~
作者: 舞動神經    時間: 18-11-2013 14:27

當經仔當黑
見鬼
作者: 工口仔    時間: 2-12-2013 17:58
推Post狗 在~~

A:套戲個結局係點架?_?
B:就$%$^咁完左囉 個結局有好多可能性~比觀眾自己腦補一下~~"

真係完全唔知點解腦補...係不友善+惡意...
你咁講好多詞語都不友善...好多用詞 語氣唔同都會變另一個意思...

網上打字點會知人地用乜語氣...咁就真係要腦補下佢用乜語氣同你講依番說話
作者: mickeymayu    時間: 2-12-2013 20:11
耐無玩mca 9刀全部唔識用...
呢d收衝真係有掛先練得番lol

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mixro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2