打印 上一主題 下一主題
收起左側

到底系咪真系有世界末日!!??

人總是會逃避現實,不能樂觀面對嗎?

如果你聽日就要死,你E家會點做?

做自己鐘意既野?陪親人過最快樂既一日?唱K打機溝女?定係去自殺?

有時我真係諗過,點解人類會識進化,不能像其他動物一起生活嗎?為何一定要有科技,語言的出現?

點解係人類有高智慧,唔可以係狗,猫,老虎等

其實我開頭都一直逃避呢D新聞,但諗深一層

死咪死囉,人總是有一死,怕乜?我D祖宗都死左啦,怕乜?我最多咪怕痛,痛完咪冇事,就好似打針,穿耳等

條命係地球比你,你就要做返人應該做既野,唔係因為尼D新聞去荒廢學業,事業,

如果尼D新聞全係假的話,唔抵既係你自己

既然地球(神,如果你係基督徒)賜給生命給你,就應該好好活下去,即使聽日是你的死期,地球的末日

你都要做返自己,唔好再捨棄自己

好了,打了一堆廢話,唔知講乜好

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 心底話吧!? 不是廢話呢!

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 x文♂仔x 於 28-10-2008 20:38 發表
樓樓上果位sam.....我完全冇話會因為世界末日而去荒廢學業囉...
我只系系度問緊仲有咩成因會令到世界末日....
我根本吾想知你諗乜...你最後果句講得好岩...廢話~_~

我唔係同你講 係同有睇到世界末日既人講- -
回復 支持 反對

看地球停轉日吧,我認為值得一看

記得那個外星人說了一句話,人類滅望,地球才有救

回復 支持 反對

科幻片既地球停轉日係12月11日上映

需然我未睇過,但睇左預告片,個外星人講左一句話

人類滅望,地球才有救,所以我認為應該值得一看

http://hk.youtube.com/watch?v=dh6AWGaVkSA

可以看看吧

回復 支持 反對