打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] ★★原創解說- 迷惘天{剪} [內有小量心得] BY木拉布拉加

密娜xd樓主睇高達睇得唔夠多xd
回復 支持 反對

密娜xd樓主睇高達睇得唔夠多xd
david3412 發表於 4-10-2009 09:49 PM

你地真西利
回復 支持 反對

木木..見你成日好快冇彈...
你用呢部機..冇隱到就射小D
................留返D隱呢射..
               (唔係話冇隱就唔射..冇隱就射小幾槍..咁你隱左果時就唔會冇彈曬左個隱既時間啦)
回復 支持 反對

支持支持
下次都要加油
金機天係我第一部合既榣[[bao_36]]
回復 支持 反對

多謝哂樓主既努力分享[[onion_51]]

我都係迷茫系列既fans (尤其係金色機天[[onion_14]] )
回復 支持 反對

多謝支持
回復 支持 反對

我部愛機@@ 終於有人開帖啦 我愛你~_~ 但係唔明點解d人話ps裝甲垃圾-.- 唔驚追蹤彈不知幾正-.-
回復 支持 反對

我睇法和你有一點點不同,我加三攻的,因為金色天本身防已經是沒了,再隱形更底,反正都是比人秒,玩這種防極差的機體,打法只有一種,就是不令自己受傷,你加二攻一血的話,攻擊力比一般b機高出一點,血也比一般b機底一點點,但特性就不突出了,我個人比較喜歡突性強的機體,我會把金色天加攻的特性發展到最大,選擇的是加三攻,大幅突出機體的特性,高攻低防~
回復 支持 反對

多謝支持=][[onion_55]]
回復 支持 反對

這篇大部份都同意,但係定位方面就唔多同意了
的確大部份剪機都係控場型,但金迷天就正正係那少數異類
1,無高出力beam(如the o)2,無鬼火力3武(wing,ar雅典娜)3,無指揮系技能,4,數值上的硬度亦不適合做控場型
佢不需要好像迅雷一樣破壞對方陣型,只要利用佢3武,用佢破壞對方的包/令對方的包無法工作(唔lock你唔得)就ok
用佢單機破壞對方陣型1,以佢的hp同防太冒險,就算你對自己好有自信都無必要咁做,2,佢無迅雷級的瞬間輸出

佢的3武真正價值在於自在選擇立回位置,加攻固然好有用,但係為了增加輸出減少一次自由移動機好多時都會比較浪費
回復 支持 反對