查看: 14525|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 九陰真經Online最新電腦配置要求

關閉 [複製鏈接]

支持手柄功能

最低配置

CPU奔騰4 1.8Ghz
顯示卡GeForce5200GT或同等級ATI
RAM512M
硬碟4G剩餘空間以上

推薦配置
CPU
奔騰4 2.4Ghz

顯示卡

GeForce7600GT或同等級ATI
RAM1G
硬碟4G剩餘空間以上
回復

Windows 7玩到嗎?
回復 支持 反對

想問下我部腦玩唔玩到?
主機板:INTEL BOX-DH55TC H55
記憶體:4GB DDR3-1333
顯示卡:XFX GT240 HDMI  1GB DDR3   (等於9600GT)
回復 支持 反對

奔騰4 2.4Ghz  <-- 咩黎ga?
回復 支持 反對

隻GAME都好底配置下姐
回復 支持 反對

唔知我部機跑唔跑到?
Pentium(R) Dual-Core CPU E6300 @2.80GHz 2.80GHz
ATI Radeon HD 4350
3.25GB RAM(4GB XP顯唔到4GB,顯示上限3.25GB><")
硬碟
C: 40.8(可用)/97.6(上限)GB
D: 454(可用)/498(上限)GB= ="
回復 支持 反對

唔知我部機跑唔跑到?
Pentium(R) Dual-Core CPU E6300 @2.80GHz 2.80GHz
ATI Radeon HD 4350
3.25GB RAM(4 ...
tszyuloveyou 發表於 26-9-2010 15:55

可以...我有兩部機,其中一部同你一樣...不過ram 4g ,但係硬碟比你細好多
你個ram 3.25g應該係將舊機的ram插係新機吧? 諗住用得唔好曬...好多人都係咁XD
256mb的ram最好拔掉...ram不是越多越好- -"
256mb多少年前的東西 ,可能會拖低電腦速度 ,實際幫助不大
回復 支持 反對

回復 8# 99金

唔係囉!我是插一張4GB RAM個死人windows同我顯3.25囉><"
2~3年後換台8或16GB RAM,2.xx~3.xxGHz4或6核同勁啲嘅顯示卡,三千內到裝到台掛@@!?

硬碟512GB都用唔哂,都唔明出TB做咩?我又唔會用來計啲好複雜嘅數(E8/Pi/虛數),就算要都用學校電腦計啦!多餘的TB!

仲有的是舊卡插唔到新式底板架,插口唔同,新插口的256ram無電阻影響傳輸,所以不會降底電腦速度架!
回復 支持 反對

回復  99金

唔係囉!我是插一張4GB RAM個死人windows同我顯3.25囉>
tszyuloveyou 發表於 28-9-2010 23:26

哦...我都覺得奇怪...點解256mb咁舊ge ram都插得落....
你應該係用window xp 32吧~他只用到3.25gb ram,其餘做虛擬記憶體吧
硬碟512GB真係好夠用...除非你電腦有勁多”迷”片先會佔曬d空間
不過ati 4350跑全特效唔係好夠力,我諗住下年換部
回復 支持 反對

回復 10# 99金

算啦,我2~3年後換用WINDOWS 7!每3~5年就要,唔係玩唔到新ONLINE GAMES,電腦都未壞就要換,唉!我環保啲送比人算啦!題外話\,DDR3的256GB RAN換的確是不會影響電腦速度架,DDR同DDR2又插唔落!
回復 支持 反對