查看: 12220|回復: 131
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 「香港寬頻(HKBN)玩家無法進入香港伺服器」集中帖

關閉 [複製鏈接]

親愛的玩家:

針對上週部份玩家不能登入香港伺服器的問題及
5/3香港一般伺服器分流的連線異常問題,已於5/4維護後完成修正。
玩家可再次正常登入遊玩。

CS Online 營運團隊敬上

by*風之刃*

本集中帖將會關閉,並在稍後時間取消置頂

資料來源:

http://www.gamania.com.hk/csonline/noticedetails.aspx?guid=9420

官方公告:香港伺服器登入失敗注意事項

由於有發現部份玩家不能登入香港伺服器(大多數使用hkbn),
我們已反映給有關技術部門跟進,完成修正的時間將會另行公佈。
為了讓修正更快完成,請遇到香港伺服器登入問題的玩家以電郵方式把錯誤信息的截圖
及Error.log 檔案寄到客戶服務信箱以協助修正問題。
Error.log可在C:\Program Files\Gamania\Counter-Strike Online\Bin 路徑內找到。

這段期間玩家仍可暫時登入台灣伺服器正常遊玩,
而「金勳新槍免費送」活動的登入天數仍會累積計算而不受影響,
請玩家放心參與任務。

樂古提提您:
- 即使更改了CS Online中的所屬地區,也不能解決此問題,大家無需花99 Gash購買「更改個人地區券」

*****以上為ctm22000的留言******

4/28(三) 香港伺服器登入異常修正事項

對於4月27日更新後部份玩家不能登入香港伺服器的問題,
原廠已找到原因是由於系統線路調整造成異常引起。
現在會開始進行修正測試,預計會在下週5月4日(二)維護期間完成排除動作
不便之處,敬請包涵。

公告連結

今日更新完hkbn會入唔到hk ser
本豬已經打去問左d蛋散佢話可能香港寬頻個ser係台灣 :(
所以cso會判定我地為tw玩家而唔比入hk ser

我問佢點解之前又得而家唔得
佢話會幫我問返 cso tw主ser個邊

我問佢唔係睇ip判既咩
佢話唔知 佢唔係負責呢方面

我問佢點解HKbn個ser會係tw
佢話要你自己問返hkbn先知

睇黎要等佢唔知幾時維護整返先有得玩
ps.新個rats場竟然變左係dm 唔係de.. 仲要ct同tr換左位=.=

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
ctm22000 + 20 感謝

查看全部評分

回復

我pccw無事...
回復 支持 反對

我pccw無事...
sum_pig 發表於 27-4-2010 13:08

都話hkbn-.- 你係咪搞事-.-
回復 支持 反對

小弟都係HKBN...賴野...
牙牙牙~咁做唔做住個任先好呢?
回復 支持 反對

小弟都係HKBN...賴野...
牙牙牙~咁做唔做住個任先好呢?
皓少 發表於 27-4-2010 13:10

我頭先去台ser玩 5x ping.. 唔洗玩
回復 支持 反對

不過小弟玩過BOT場~ok喎
同響港服玩一樣
回復 支持 反對

打bot不如玩1.6-.-
回復 支持 反對

香港校尉伺服器冇事喎
回復 支持 反對

打bot不如玩1.6-.-
kinghim 發表於 27-4-2010 13:12