查看: 4984|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 輕鬆題外話:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎??

應該唔會啦,以佢地既作風,話講出18隻就18隻 可能遲d出赤壁2掛
回復 支持 反對

- -十八兵種真的是不平衡嗎=3=我想只是因為戟盾鉞等兵種容易上手,加上天生攻擊力強,刀導致他們多人玩吧,但 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 10:41

新兵種當然容易上手而且攻擊力強,但舊兵種真係弱得可憐。e家你搵個人拎劍度同個拎盾既人打。秘文一樣,技術一樣,可能都係新兵種嬴。而且劍e d兵種一開始都少人用因為真係太弱。打副本又做唔到打手,定位係一樣問題。國戰個個騎戰。劍e個輕甲好難生存。最後都係個個平衡問題
回復 支持 反對

其實劍同裝既話單挑唔會差得過盾,你應該無瞭解過劍既技能,所以先會咁講姐~.~可惜劍係輕甲,如果劍係重甲既 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 18:05

如果盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。係我未走之前,我一路玩爪。爪起手係有用,但係1on1入面人地一格檔你有能力破到敵人咩 人地一開始格檔,你唔暈得之後假設你出黎同佢打但係你暈個招要等,人地再格檔你就無後路。第一手沙加個時都好似未出盾,你唔可能將2個時代既野擺埋一齊。因為無人知第一手沙加會唔會輸係之後出既盾入面。戟更加唔知,因為沙加好似好少同人打,而且80左之後都無咩見到佢
回復 支持 反對