打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 我沒有了核彈T_T BR gp-02a介紹

-----------------------------前言-------------------------

小弟今次是第一次寫機評,寫得不好不要見怪呀.....好!正式開始..

機體介紹

聯邦軍的特殊攻擊用起始型MS。作為聯邦軍的主力MS開發計畫(高達開發計畫)而開始的起始型高達中的一個。新機種開發希望在基本開發思想的基礎上展開,所以多種計畫同時進行。期中一個就是設置了多連長火箭系統的MLRS配置(Multiple Launch Rocket System)。此裝備是為了據點和对MS小隊从中距离壓制支援炮擊而準備的配置。(轉至漫貓)

真帥~

武器介紹

1武:光束軍刀.普通既一把刀.旁身用

2武:光束火箭炮.超視炮.較高攻的一項武器

3武:MLRS.本機亮點.帶追蹤.非常好用的武器

技能介紹

技1:裝填上升:CD上升25%.普通既技能.但系呢個技能呢部機好有用

技2:突擊指揮:提升我軍所有机体攻擊力+連續推進時間上升.呢個技能大大提升呢部機攻擊力.如果OC全攻既話.會對敵軍造成較高的傷害

打法

呢部機適合系後場支緩隊友.一開始開場應該用2武打人.儲夠sp發動技能就慢慢同人打遊擊.或者再用3武玩追蹤

配點建議

3必.9攻擊.3必可以大大提升必殺威力.9攻可以變成暴力型

回復

你呢個其實唔多算系機評,似機體介紹多D.....
回復 支持 反對

80%機體介紹
20%機評
不過萬事起頭難,慢慢來
回復 支持 反對

味寫完嫁??
冇咩心得
回復 支持 反對

good~~~~
回復 支持 反對

啥?!
完了?
睇完等於冇睇=_=
回復 支持 反對

我都覺得睇左好似無睇咁= =
因為呢d資料上戰記都睇到...
打法, 呢個的確係主要打法,
但係, 好似有好多種走位喎!
回復 支持 反對