打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 【TMS之道】前篇‧RGZ-91▲把阻事的都轟掉!! ▼(完整版)>w0/

1. NT覺醒不加攻速 所謂刀速上升射速上升只屬錯覺 boost量及靈敏度上升倒是很明顯
2. 15.3防禦絕不低 b機中 ...
alvinvin 發表於 9-8-2011 12:49

第一點或許真係錯覺~
因為HF其實係寫機動性上升,
而唔係單指推進上升﹑回速上
升。但中文版本就有兩個說法。
所以冇絕對嘅定論。但憑個人感
覺就真係斬得快左(錯覺!?)。

以下為不同翻釋版本:
版本1)
HP50%以下时机动力上升+持续推
进时间小幅上升+雷达显示敌军+锁敌距离增加
版本2)
體力在50%以下時 機體的移動速度增加10%速
度+2.4+噴氣時間增加50%噴氣回復時間-25%
+敵軍位置雷達顯示+射擊距離增加30格。

第二點有關15.3防呢點,其實
防禦唔單只係睇六圍數,就好
似武器一樣有系數影響。就算
以同樣為15.3防嘅剪機作比
較,都會有唔同傷害。

第三點你指倒地炮硬直比較少呢點,
可能大家比較機體唔同,所以有唔同
結論。而個人係以順手嘅倒地炮作
較,例如:里歇爾﹑Dash V等。而
靈格斯倒地炮判斷範圍(直徑)較細,
只係~0.5硬直已經容易射失。
(考慮攻擊範圍及硬直時間比例)

謝了0w0/~!
回復 支持 反對

我比較喜歡MA形態
因為速度、機動性同boost較高,被拳機追都有一定逃走能力
雖然MS形態下有刀,而且斬得極快
...
==6 發表於 8-8-2011 14:34

個人都幾喜歡MA時,因為幾硬吓>w<

但都係喜歡MS時多D,可能因為朕自己
玩開游擊戰,武器上手感較佳。(秒殺0A0!)
回復 支持 反對

第一點或許真係錯覺~
因為HF其實係寫機動性上升,
而唔係單指推進上升﹑回速上
升。但中文版本就有兩個說 ...
藤星 發表於 9-8-2011 13:08

唔... 各有各道理吧

V Dash沒倒地炮= ="
但靈格斯的倒地炮的確很不順手
好像總是打在準星下面位置...? 總之就是打不中
回復 支持 反對

內容精彩!!!!
回復 支持 反對