查看: 1960|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [機評]紅色嘅閃電 包機嘅殺手~強尼專用渣古II(支持下我啦)

關閉 [複製鏈接]
哈佬,今次係我第一次寫機評 所以大家吾好見怪我寫得咁差-紅色嘅閃電,一睇就知係真紅閃電啦。佢係我愛機之一,之前動漫節抽中左之後,就即刻去網吧入左佢,重要愈用愈中意,所以就好想向大家分享一下!!!

機體介紹:
本機在MS-06R-1A型的基礎上強化了腳部裝甲,駕駛艙內部管理方式也進行了變更。由於在次世代主力機的競爭時輸給了MS-09R,因此本型隻生產了 4架後計劃就終止了。畢竟06型機體的性能已達到了極限,本型機的失敗並不出人意料;但本型機的推進劑槽等相關問題、推進器的裝甲防禦等設計構想為以後 MS-14S的設計提供了參考。 該機黑紅配色為強尼·萊汀專用配色。

6圍:

攻:16.8
敏:15.6
HP:12.3
防:15.3
必:15.3
速:19.2
e個6圍b機尼講係好高,係防比較低左少少,不過尼個缺點可以以技2彌補到!!!

武裝:
1武: 熱能斧 係數900

普通渣古斧頭,4刀倒地,出刀快,收刀都順。但吾建議常用,主要因為刀短。
用途:當有拳機來到面前,而你又有把握可以斬到對方,你就可以斬3刀然後轉2武圍住敵人,360度圍住佢嚟轉...

2武: 巨型火箭砲 係數1500

嚟部機嘅亮點,有10發,攻擊力極高,嚟個武器令真紅閃電成為包機殺手。
用途:主武器,用法同馬渣相似,一真圍住敵人不停射,敵人嘅血人好似倒水咁!!!

3武: 渣古機槍 係數255*3

一把非常普通嘅渣古豆槍。
用途:對於我嚟講,只係用嚟汁雞.....orz
如果有人追住你,你可以不停拉後同射佢嘅!!!

技能:
1技:真紅的閃電(第2個亮點)
真紅嘅專用技能,70%血量下(遲啲會改弱變50%)發動, 移動、推進速度、機動力提升,推進器增加。一睇就知尼個技能係可以令嚟部機氣量&速度可以同一部拳部比!!!令佢面對住拳機可以有能力逃走,什至打敗佢!!!

2技:防禦指揮
全隊防禦力上升,裝填速度上升。都係ok勁嘅技裝填速度上升令佢強勁嘅2武回彈速度更快,包機嘅惡夢。

要注意嘅地方:
未有1技之前,要小心boost量不足,所以最好都係用萬惡嘅雪餅!!!!而且宜家啲拳咁高攻,如非必要都吾好用刀,因為會有機會比人反甩,咁就八成要見龜霸.....所以1技開之前,千萬吾好亂咁飛嚟飛去。

我嘅打法:
一開始,我會跟住啲拳機衝,嚟部機喺後面冇乜前途。見到隊友斬人就用機槍射 見到隊友比人斬就幫斬(直頭係廢話)到見到包機嘅時候,就可以烏英嬲蜜糖咁。如果突然有拳返去幫佢拖,你就可以叫隊友救/用強大嘅雪餅高速走佬/迅移!!!!因為e部機好難一打二(其實好多機都好難一打二) 不過嚟部嘢如非必要,吾好放必殺,因為佢放左必就會冇左2技...

配點分享:

1.全攻~適合老手 很黃很暴力你火箭炮

2.3速全攻~適合未太熟悉此機的人

3.3血全防~適合中意玩嘢嘅人....sosad

影片:
由於本人技術問題 最後都係選擇借人地嘅片

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
kkennykenny + 1 愛機之一,寫得好!!
p445ywk + 1 寫得唔錯,超想要>.

查看全部評分

回復

頭香!!!!!!!
都寫得唔錯
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

呵呵 我用鐵人高機動b型打贏你XDDDD
回復 支持 反對

來支持
真紅都係我愛機OAO
寫得不錯~_~
但我用真紅係中距離主用3武,近距用2武~_~人人有不同用法
回復 支持 反對

來支持
真紅都係我愛機OAO
寫得不錯~_~
但我用真紅係中距離主用3武,近距用2武~_~人人有不同用法 ...
rogerchan432 發表於 25-8-2011 09:55

咁快收到序號喇 ;D?
回復 支持 反對

咁快收到序號喇 ;D?
星之笨蛋吧 發表於 25-8-2011 10:41

252場
OC6緊
回復 支持 反對

我都想收真紅
回復 支持 反對

留名support
回復 支持 反對

要注意嘅地方:
未有1技之前,要小心boost量不足,所以最好都係用萬惡嘅雪餅!!!!而且宜家啲拳咁高攻,如非必要都吾好用刀,因為會有機會比人反甩,咁就八成要見龜霸.....所以1技開之前,千萬吾好亂咁飛嚟飛去。
nickchu99 發表於 25-8-2011 04:21

改一改呢PART既顏色= =
睇唔到...
回復 支持 反對