打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 唔好睇小我啊....白蛇(導彈發射器)

關閉 [複製鏈接]

白蛇(導彈發射器)

前言:
新手第一次寫機評,寫得唔好同機評比較短請多多見諒...
話說由HF出既第1日就已經好期待...
D技能太似S重了...加上我太愛S重了XDDDDD...
------------------我是分界線---------------------
機體介紹:
聯合軍的泛用量產型MS,裡奧地上型是OZ開發的機體,是聯合軍最初的量產MS,
因為擁有泛用性和量產性,所以作為聯合軍的主力MS大量生產並且配置到幾乎所有地區。
但是在戰亂的時代中已是陳舊配置。連高達式樣的MS,MD也對抗不了,但是因為數量眾多,
所以被所有勢力繼續使用。(引遊戲戰紀的)
------------------我是分界線---------------------
六圍:....(唔識整圖....)
攻擊10.8
敏捷13.5
血量9.9
防禦13.8
必殺9.3
速度13.5
技能:

鐵壁守備C
體力在40%以下時,防禦力+15.6、速度-2.4。(移動會變得遲鈍)
(白蛇(導彈發射器)防禦係C機之中係中上...+埋E鐵壁更硬...
生存機會更大...不過硬就硬拉...機動會變得好差)

裝甲貫通
實彈武器攻擊時一定幾率追加傷害。
(可以彌補2武攻擊力較低既問題)

全彈發射型必殺
給遠距離敵人使用的必殺技,在攻擊範圍內的敵人都會受到傷害。在發動必殺技同時 不受任何攻擊的無敵形態。
武裝:

格鬥
係數2400
(痛...硬直比較大...容易比人打番轉頭...防身就好了)

雙加特林機槍
係數 100*20(殘彈3發 回曬約4秒 彈夾清空後才回彈)
(係數+埋就幾高拉...主力武器...有2技輔助...
但係唔明點解開技打包都唔太痛...)

肩部飛彈 (裝填下降)
係數 135*8(殘彈2發 回曬約4秒 彈夾清空後才回彈)
(係數唔錯既...自身冇硬直...2->3->2傷害可觀)
[如果係跟蹤就好]<---可忽視

總體黎講白蛇(導彈發射器)冇遠武器<---廢話...
主要係中場補槍既工作(射冷槍)...
如果有人過黎打你個時可以跳跳虎咁法...
(盡量唔好用1武...中就好姐...唔中既話就.....)
而對戰有機會可以同有防禦指揮的機體一組就更加爽...
回彈不但快....而且可以更硬...生存機會更加大....
另一方面白蛇(導彈發射器)係全彈發射型必殺......
但可惜係必殺9.3...所以冇生命危險既話都冇必要必....
因為要留1+2技射人...

技能(建議):

v疫苗
(防止人地抽彈抽氣...人地抽左你彈之後...雖然話回曬只係4秒
但係你會覺個4秒好漫長...)

底力爆發
(令到2同3武傷害更大..更可觀)

必殺技覺醒
(必殺威力增加...彌補必殺太低的問題)

新人類覺醒
(可以彌補開鐵壁既副作用...而且多氣d走)

配點:
暴力型(全攻...攻擊達到22.5)
可以係中場煩人或者輸出
持久型(4血9攻)
鐵壁可以開得耐d...可以頂下必...增加生存機會....
防禦型(4血9防)
顧名思義硬!如果同防指機一齊更硬!
變成打不死的小強.....

(有d圖唔比放.....so sorry....)

~完~

回復

大哥大,你有好多死圖喎
回復 支持 反對

唔係好識放圖...sorry....
回復 支持 反對

你個機評比較短
期望你下次寫得好D
回復 支持 反對

你個機評都Ok短 不過already比之前嗰個好好多!!!!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

點樣配點都係用果個人點玩而已~
回復 支持 反對

唔痛= =?
今日岩岩試完 我用部王牌白蛇同oc2全防a重炮手企定定互射 白蛇射贏左
回復 支持 反對

唔痛= =?
今日岩岩試完 我用部王牌白蛇同oc2全防a重炮手企定定互射 白蛇射贏左 ...
alvinvin 發表於 3-10-2011 23:54

a重炮手 防其實好低...
白蛇仲要有穿甲同鐵壁...
回復 支持 反對