打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 揭示玩家心態,錯誤見解機體論 新增風暴的開端小短文

睇完哂--
只可以話 對我呢種老手冇咩價值
價值觀唔同 唔想罵戰 所以只給下反對 ...
tpbird 發表於 14-1-2012 15:25

對HKF的期望沒了嗎?
回復 支持 反對

對HKF的期望沒了嗎?
xa1326 發表於 14-1-2012 15:27

的確...我都打了2年多了
當初的生態好得多 人的實力>機的實力
就算打輸都一樣有講有笑
依家就唔係...打好少少就比人話小改 打得差就比人話廢
最睇唔過人 係BD校/紅星 輸嬴都一樣亂吠
以前大家都係用真實力打上去 校級同紅星都一定係有一定水平實力 依家唔少紅星連士都不如
更別提我對SS機圖同SR的失望
正如你再講 唔比錢去玩 我的權利應該比其實人少
但我唔覺得 我應該比人奪走"過多"的權力
(利益申報:我認我有用改機升機 但都係上到技2就算 而且重來冇刷過場次)
回復 支持 反對

的確...我都打了2年多了
當初的生態好得多 人的實力>機的實力
就算打輸都一樣有講有笑
依家就唔係.. ...
tpbird 發表於 14-1-2012 15:44

只針對 你話比人 奪走太多權利 呢個point
GAMEONE比你玩呢隻GAME
假設你完全0投入
唔買點
其實人地真係可以話係貼錢比你玩
(SERVER 都要維護架... 多一個玩就多一個負擔)
你有權話 咁樣既負擔 微不足道
但係其實
d人想轉服 係因為韓服比得多福利
諗深一層
我真係覺得好諷刺
香港人成日話 大陸人落來生仔因為香港教育好福利多 於是唔鐘意佢地
而家呢? 香港玩家覺得韓服g幣玩家有前途就走晒去玩韓服
同佢地有咩分別? 五十步笑百步?
退一步 如果玩家只係去韓服一手一腳 慢慢打自己既g幣天下
咁韓服果邊都可能會覺得 香港玩家令韓服多左人玩 熱鬧左 都會接受
但係而家d人就走去改機 我覺得呢d真係叫 不知廉恥
總而言之
最重點的都是 玩家的質素
回復 支持 反對

回復 83# 天才A

所以我一開始先話唔解釋
廢事有罵戰 只係價值觀各有不同
你地可能接受到 但相反我就唔得了
回復 支持 反對

操, 港服玩家都懂包剪拳吧, 他們又不是能1打2勝反屬, 應打的不打, 不應打的則不自量力去打

結果就是, 給對方很團結地打克屬的機體, 1個打1個, 隊友幫自己, 自己幫隊友

這邊呢? 打反屬的, 整隊給別人的火力壓下來, 又只顧拿著刀子亂沖, 不是少血不打

玩什麼? 忍, 5,6場都算, 可是街場就是有一群連一點點常識都沒有的人
回復 支持 反對

回復  天才A

所以我一開始先話唔解釋
廢事有罵戰 只係價值觀各有不同
你地可能接受到 但相反我就唔 ...
tpbird 發表於 14-1-2012 16:00

客觀d講,可能閣下要求算是較高的一群,看得出有自已一套的想法,但是'權利'這東西是人人都有,因為只要你肯花錢就能享受,當然不花錢不是被'奪走"過多"的權力'是你不肯花錢導至致無法享受,如果想不花錢就享受的話,世界無那麼便宜的事,我在這只是客觀,不鼓勵大家花錢的.
沒有不是奪走"過多"的權力,只是心理不平衡罷了(多多見諒
回復 支持 反對

回復 86# xa1326

所以初初的雙圖制取消 我並不反感
比用M的玩家玩先 我覺得冇問題 反黎要加價/等多一個月
我都可以接受
而防爆同機位作為G1主要收入 我都明白同理解
但最近要等3個月以上S同AS機圖/SS G圖等了2年/自定蛋強制用COIN
令我反感大大增加
回復 支持 反對

回復  xa1326

比用M的玩家玩先 我覺得冇問題 反黎要加價/等多一個 ...
tpbird 發表於 14-1-2012 16:26

其實遊戲是用來消遣的,應該保持一個來者不拒,大無謂的精神,過度著緊某一樣東西反而令到遊戲本身的性質扭曲了
回復 支持 反對

回復  xa1326

比用M的玩家玩先 我覺得冇問題 反黎要加價/等多一個 ...
tpbird 發表於 14-1-2012 16:26

等3個月以上S同AS機圖
(好似係得上次冇新M圖 XD 之前keep住有 XD)

SS G圖等了2年
(睇下日/美/泰/台/國服 有幾多個服有SS G圖先)

自定蛋強制用COIN
(國服既SR要放入幸扭, 連自訂扭蛋都冇)
回復 支持 反對

回復 89# 格鬥戰士

唔想同你嘈
但係你的論點有唔少都係錯誤/不肯定的
回復 支持 反對