查看: 19613|回復: 118
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 北ser 人的自大=)

話說北ser的人只當自己ser的人係勁係型
一個攻擊和修練都高過一個所謂第一丐嘅。可以比你地踩垃圾,慢慢做你地嘅舞台啦
呢個亦難怪北服會出現到一幫獨大嘅問題嘅。個個自大而不自知
南服亦有為數不少嘅人不滿你地嘅自吹自擂,只不過冇上黎講姐
陪你班人癲左幾日。it's enough=)。你地慢慢再自大下啦898=)
自稱南服80組第一星宿

人稱北服80組第一丐幫

希望蕭楓兄入黎講番你最新嘅屬攻資料=)

楓兄全體
毒攻1429 減抗244 下限8
火攻603 減抗69 下限8

尼路全體

數據資料:
我(尼路)內攻傷害對楓兄 : (29454+1902) ÷ 15 - 11600 ÷ 50 = 1858.41429
屬性傷害 : 未知楓兄抗性等,暫時不計
我對楓兄命中率 : (17334+926) ÷ (17334+926+13314+320) = 0.56543011即是命中率大約57%

楓兄外攻傷害對我 : (30736+860) ÷ 20 -14325 ÷ 50 = 1293.3
楓兄對我命中率 : (23156+530) ÷ (23156+530+5960+372) = 0.789059897即是命中率大約79%

全體後嘅數據
我內攻傷: (28273+1902)÷15-11575÷50=1780.166667
屬攻傷害:1726*1.5+436+438+292=3755
總共平推:1780.166667+3755=5535.166667
命中率: (15984+926)÷(11926+320+15984+926)=0.579983536即是命中率約58%

楓兄外攻傷: (30698+860)÷20-15706÷50=1263.78
屬攻傷害:1429*1.3*1.08+603*1.25=2760.066
總共平推:1263.78+2760.066=4023.846
命中率: (20452+530)÷(5506+372+20452+530)=0.781161578即是命中率約78%

以上數據係根據版主香b 所提供嘅公式計算
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 8836&highlight=
回復

正常丐幫嬴,星宿打唔打得中人都成問題
回復 支持 反對

雙方優勢
星:高屬 必中技多
丐:高閃 高命
所以大家1半1半掛 我用既話 丐幫實輸 尼路本人就5成贏
回復 支持 反對

星宿你邊d 4 邊d 5?
如果全4 ,數值明顯就丐幫優勝
回復 支持 反對

如果只係數值上既比賽楓少贏哂.
但係真正要比既唔係數值.
而係技術.不過根本就無可能做到.
所以咩虛擬比賽根本同無無分別
而且都係個句.
楓少高閃.以你既命中打唔打得中係一個好大既問題
但相反楓少打你打中80%以上絕對唔係問題
所以必中技多.平推/其他攻技唔中一樣冇用.
比你完美連控20秒一樣得個擺字
而且自稱第一既話你鐘意點吹得
比起人稱第一.說服力差好多
回復 支持 反對

回復 5# 龍天嵐

係全4vs全4帶5黎.
回復 支持 反對

回復 6# 休止符〞

如果星宿系全4帶5
比起丐幫真系好難打
丐全4石數值太靚。
況且你ge命中的卻低得很!
星宿得個修煉有d睇頭~
回復 支持 反對

血量  丐幫  優勝
氣量            星宿  優勝
攻擊  丐幫  優勝
命中  丐幫  優勝
閃避  丐幫  優勝
會心  丐幫  優勝
會防  丐幫  優勝
屬攻           星宿  優勝
修煉           星宿  優勝

2者都係主毒攻
星宿-得曬丐幫毒抗 但請留意星宿-抗下限係0...
相對丐幫一樣-得曬對方毒抗 但人地下限8...
丐幫副屬火攻 雖然星宿都係70火抗 但丐幫-火抗69 下限8
基本上火攻都發揮到效用

另外,作為80組武當 係我既角度而言
星宿既外防真係低得太離譜
相反人地丐幫有3萬外功,星宿實好痛
命中,閃,會心 基本上其實都係丐幫佔優
丐幫用埋全怒,我真係驚星宿打唔打得中對方

如果比武 假設雙方唔開寵
丐幫先手 應該秒對手
星宿唔係唔勁 但要上到5-6石先體現到出黎
回復 支持 反對

正常丐幫掛...D數值全部高過你
不過當然技術都好重要
但喺冇得打真喺唔知邊個贏...
回復 支持 反對

咁好笑既? 我係80組個post到話挑你機 你又唔敢接 依家就走去挑人機 你係唔敢正面面對我定點呢? 呀自稱南ser80組第一星宿
回復 支持 反對