樓主: lch112233445
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器討論] cso武器介紹一論(笑~)

回復 1# lch112233445

口徑在彈藥的表示上是以彈藥外側的直徑作為標示的依據。配合口徑使用的另外一個數字是彈殼的長度
回復 支持 反對

回復 19# jethro266666

你揾到支咁大口徑嘅槍再問我啦
回復 支持 反對

其實5.56cm應該係個子彈長度而唔係口徑...
回復 支持 反對

打FPS game既玩家不妨知道正確既槍械知識
子彈小知識:
GAME所講既
9mm子彈全寫應該係9×19mm Luger
5.56mm ...
a507845363 發表於 13-1-2013 08:19 PM

其實CSO入面某D手槍攻擊力低於步槍應該唔合理
    好似tr果把咁要射成10幾粒彈先殺到一個人
    手槍彈係擊中人體後會產爆裂造成傷口嚴重撕裂
    SO某D手槍係近距離既攻擊力唔應該會咁低
    另外CSO D重狙一下殺到一個人都係唔合理
    狙擊槍用既子彈比較長身 被擊中會直接貫穿人體
    而不會形成一般彈頭的滾轉(yaw/tumble)
    亦不容易引起大量的內出血或深層廣泛的撕裂傷
     (講唔岩唔好話我..部分資料by wiki)
    我認為CSO入面各槍攻擊力排列應該係咁...手槍>步槍>狙擊槍
回復 支持 反對

其實5.56cm應該係個子彈長度而唔係口徑...
freddy1614 發表於 13-1-2013 11:01 PM

係口徑..應該佢打錯左
回復 支持 反對

話說依家有好多小學雞因為唔夠人玩,所以出動佢神級武器-踢劵-.-'''
但諗真D,其實係佢地冇留意到,cso 嘅 ...
lch112233445 發表於 13-1-2013 18:40

最終兵器-踢卷  又平好用好 雖然一日得5粒彈 ~  
但系傷害比精準斧頭背刀切槍+多野零距離龍砲更痛 仲會令玩家消失

另外 戈個系子彈既長度好不=.=
有數字唔一定系口徑架 =.=
回復 支持 反對

其實CSO入面某D手槍攻擊力低於步槍應該唔合理
    好似tr果把咁要射成10幾粒彈先殺到一個人
    手 ...
ZoMble乂幻月 發表於 13-1-2013 23:04

咁M32系米炸到個人散晒
會唔會甩手甩腳飛內臟
回復 支持 反對

咁M32系米炸到個人散晒  
會唔會甩手甩腳飛內臟
粉皮一塊 發表於 13-1-2013 11:14 PM

咁要搵人測試下先得啦
    重有話說果個的確係口徑黎
回復 支持 反對

咁要搵人測試下先得啦
    重有話說果個的確係口徑黎
ZoMble乂幻月 發表於 13-1-2013 23:20

=口= 咁大濟 真系口徑
回復 支持 反對

=口= 咁大濟 真系口徑
粉皮一塊 發表於 13-1-2013 11:21 PM

口徑5.56mm,長度45mm
    請參考http://zh.wikipedia.org/zh-tw/5.56x45_NATO
回復 支持 反對