打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 三更公開回應公會賽犯規一事

好比足球比賽甘,有條友入左波,win咪場比賽,但之後睇返replay先知原來自己吾小心hi中隻手入波,吾通個場 ...
xJefferSoNx 發表於 21-10-2013 10:39

足球同SD比賽完全2回事

足球比賽就算老施用個頭撞死人, 球證唔判佢紅牌, 佢都仲可以踢波, 有些國家既球證收黑錢故意誤判, 但比賽最終結果還是以球證既現場判斷指揮作準   
PS:雖然某些球證賽後因得罪人多會俾人槍殺~.~

但SD比賽就唔同講法了
回復 支持 反對

回復 14# 雷臣

哪有不一樣?如有請說明。
我認為是一樣,同為一場比賽,有人在場監督住成場比賽既進行,
意義上完全無分別。

可能我呢個例子吾係甘好,我拎過另一個比喻會好d, 就係一場乒乓球比賽啊,個規則話要有主客方球衣,即係一個係主場球衣,另一個要著客隊球衣,
如果有客隊條友win左比賽呀,但最後發現吾記得換返件客隊球衣呀,甘算吾算輸? 著主場球衣打會勁d?

算啦,我原本都打算完左場比賽就退出sd,依家又搞d甘既野,如果真係判重賽,我應該係吾會打~
冠吾冠軍對我泥講只係名義上既野,但某d人比呢個稱號衝昏頭腦,為左win諗左甘多方法同策略(心照),
我都不敢比個服字佢地,公道自在人心,我相信GM同眾人既眼睛是雪亮既~
回復 支持 反對

大家好, 相信大家都有看過一個貼, 名叫 [三更犯規?]先會入來這里

在回應這次事件之前, 想同大家分析一下, ...
BLO 發表於 21-10-2013 03:10

BLO仲要係到死鶏撐飯蓋.

1:守規則.大家都識啦.就連幼稚園低B班都有教啦.你仲要教.請問你想入乜野班呀BBLO?

2:比賽規則.冇寫唔比用外掛同加速器.大家又唔用.下次我建議大家用加速器啦.
   又冇加成傷害效果.又好用 :victory:.   所以用加速器是十分公平的

3:16隊都規則.得你1隊【三更】唔規則.你仲可以講自己冇問題.你同陳振聰有乜唔同  :funk:  .

4:如果GM要重新比賽話.全部同三更打過啲隊要全部要重新比賽先叫公平.公正。
回復 支持 反對

回復 16# msm14s

2:比賽規則.冇寫唔比用外掛同加速器.大家又唔用.下次我建議大家用加速器啦.
   又冇加成傷害效果.又好用
:victory:.   所以用加速器是十分公平的

:0) 真風趣, 睇泥你都係未睇過比賽規則既人泥, 自己睇返比賽規則第2條ok?

02) 比賽禁止使用任何外掛或非法修改的遊戲檔案,一經發現一律取消資格及永久凍結帳號;

我知~ 好多人輸左想搞返重賽, 我好明白, 所以多人支持重賽都好正常!

其實我同彈g不嬲都無野, 仲有幾個fd係里面, 但係呢次真係令我勁失望,
真心彈g有無當過gm係人? 係人都睇得出啦嘛?(你地d衰野) ,gm吾話你地, 你地仲敢向gm投訴,
睇泥你地塊面厚到可以用泥擋子彈@@
回復 支持 反對

回復  雷臣

我認為是一樣,同為一場比賽,有人在場監督住成場比賽既進行 ...
xJefferSoNx 發表於 21-10-2013 12:18

咁拎奧運做比喻
如果選手嬴左冠軍
但賽後俾人發現用禁藥
的確唔洗重賽嫁啵
因為直接取消冠軍資格
回復 支持 反對

回復 19# 〝小趙﹏*

食禁藥係會提升自己既實力,
    但係依家我地吾係食禁藥,我地跟本無提升到效果? 有無屬性加成呀?
    本來我都好尊重版主你, 但係你呢個回覆, 對你好失望lo~
    你呢到係最大,一定吾夠你講既~ 我都係等gm既決定算.
回復 支持 反對

回復  〝小趙﹏*

但係依家我地吾係食禁藥,我地跟本無提升到效果?  ...
xJefferSoNx 發表於 21-10-2013 13:42

首先
我由始至終都係客觀咁講呢件事
再者
禁止服用禁藥同每隊參賽機體必須包括-中遠近3屬性係唔係規則先
不論是否帶來影響
係唔係都係違反規則先?
同埋
你回都唔係回呢個
回都回2樓果個啦下話?
回復 支持 反對

回復  〝小趙﹏*

但係依家我地吾係食禁藥,我地跟本無提升到效果?  ...
xJefferSoNx 發表於 21-10-2013 13:42

哈. 你個人品都幾正.同無賴陳振聰有乜唔同.
唔守規則.仲要係到串小趙.我又學到D無賴招.
用多無賴招.等人睇下三更D人(你地d衰野) .
好以花生友講.【沒有最無賴.只有更無賴】 {:15_745:}
回復 支持 反對

回復  雷臣

我認為是一樣,同為一場比賽,有人在場監督住成場比賽既進行 ...
xJefferSoNx 發表於 21-10-2013 12:18

只能說太認真了

足球比賽有以下數點 (我對足球唔熟就吹幾點算了)

1) 重賽困難: 場地問題, 租場問題, 觀眾問題

2) 球員每一場既身體情況等等都不一樣, 不可能經常因種種問題而重賽, 當年的黃金之手, 球證睇唔到佢用隻手頂左個波, 判佢入一球, 事後先知, 但
足球比賽沒有TAKE TWO的

3) 外圍問題: 請有關賭博的事不多說了, 傳聞當年世界杯大熱巴西主力朗拿度因家人俾外圍佬捉左去, 逼住踢假波故意輸俾法國定英國
如果當年巴西勝出, D外圍佬就輸N個億啦

而SD(特別係港服)
相對簡單或者叫做相對求其, 任何比賽只要有電腦就能辦到
加上參賽者 相互夾時間非常容易,

而GM只需要登入睇住佢地比賽就得

兩種比賽完全唔同LV,  點為之一樣呢??????????????

其實我睇落重賽機會很大, 起碼版主已經企硬支持重賽了

我冇睇你地比賽啦, 不過以當時那場比賽, 我相信你們的實力是更勝一籌的, 雖然冇不公平現象, 但由於你們選機出現問題, 加上

GM冇認真對過晒你地既出場機體(GM都有錯GA)

希望你唔好介意我講到甘直~,~
回復 支持 反對

哈. 你個人品都幾正.同無賴陳振聰有乜唔同.
唔守規則.仲要係到串小趙.我又學到D無賴招.
用多無賴招.等人 ...
msm14s 發表於 21-10-2013 14:33

陳生勁好多...當時仁心兄已想私下和解俾$解決, 係陳生大貪者, 加上陳生在政治上輸晒分俾大陸政府同香港政府

不過呢....凡事唔好追甘盡, 版主都支持重賽了, 再追住咬三更只顯得....
回復 支持 反對