查看: 5259|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 2014/06/26 HF更新機體展示影片

我的獨角出了XD,還沒有覺醒模式

SR Rank 全武裝型獨角獸高達

遠距離萬能型機體

技能1 : 賽可繆侵蝕 : 機體的機動性及推進量上昇、侵蝕敵機浮游砲類型武裝

技能2 : 小型I力場 : 對光束武裝防禦力上升

# 變型後一號武裝附帶緩速效果

S Rank 星創突擊高達

中距離萬能型機體

技能1 : 防禦力上升

技能2 : Discharge系統 : 機體血量70%以下發動Discharge模式,機體的機動性、推進量

裝填速度上升、對光束武裝防禦力上升。

#變身後3號武裝附帶氣絕效果

AR Rank 花蝶丘碧尼

近距離萬能型機體

技能1 : 防禦力上升

技能2 : 具現化系統 : 機體血量80%以下發動具現化模式,機動性、推進量、推進劑回復速度

索敵距離上昇,浮游砲武裝射程距離上昇

AR Rank 大地高達(安德魯‧沃特菲德專用機)

中距離萬能型機體

技能1 : 相轉移裝甲

技能2 : 突擊指揮

BR Rank 亥伯龍 G  (叢雲劾專用機)

近距離萬能型機體

技能1 : 突擊指揮

技能2 : 高達格鬥術
--------------------------

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
alan28282000 + 1 GD

查看全部評分

回復

好野, 真係另外再分一部覺醒mode
咁就好可能 獨角獸覺醒mode同報喪覺醒mode 一齊出喇
回復 支持 反對

獨角獸終於唔洗再靠血量變R
回復 支持 反對

回復 3# fung307

但係我覺得呢部SR沒麽特色wo...可能要去到實戰先見到...
回復 支持 反對

回復 4# bobby070809

已經唔算冇特色,重火力+冇刀衝2刀我覺得好好.問題係招一技有d虧,就算開左技部機都唔係好快,boost都好快用哂,地圖又唔會顯示敵機.我覺得作為一部sr級既重火力機體,技能1至少要附加有攻成份例如攻擊力上升或中距離武器威力上升或底力.另外d彈回得好似幾慢
回復 支持 反對

兩部S機都變態
回復 支持 反對

覺醒好可能係冇全裝甲, 而係得返3個浮游盾
回復 支持 反對

全武裝出得幾好 一定會再分開出綠色版
唯一美中不足之處係 冇獨角獸模式
求其r前或者r後係獨角獸模式都好丫

星辰創建突擊 r前 泡菜你認真?.. 繼正義r後之後 第二隻srv既s機 服左你
r後使唔使打觀星既面打咁勁呀
重有吸光呢?

卡碧冇意見 不過呢隻出得完整 似乎好難出多隻 點解唔係S機?

ce系專用機全部冇專技 泡菜你好野

隻hyperlion武器技能其實都唔錯

大地就... 食屎啦泡菜
what sht is this
r前居然srv 都唔知幾多年冇出現過A機srv 重要係A剪
r後枝有硬直炮係咪攞黎托柒? 估你係數都唔會高
回復 支持 反對

回復  fung307

但係我覺得呢部SR沒麽特色wo...可能要去到實戰先見到...
bobby070809 發表於 25-6-2014 05:30 PM

冇特色先係佢恐怖既地方
武器任君選擇~冇彈就換第2樣
用女妖做例~
R後3武榨汁機打唔中就即變冇牙獅子
回復 支持 反對

我個人認為SS獨角獸仲好用過呢隻全武裝獨角獸
回復 支持 反對