查看: 31278|回復: 12
收起左側

[綜合討論] [轉貼] 各地方主線任務

前言:首先,我唔係幾支持轉帖,但係由於呢個版新手多,老手少,令某d熱心老手都怕左我呢d新手~_~
所以我係其他網站轉左d主線任務,希望幫到大家^^
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
葡萄牙主線攻略1-30章
○序章 旅行的開始 ○

面向大西洋的海洋國家葡萄牙。在王都里斯本,開始邁出了作為航海者的第一步。

○1章 里斯本的阿爾貝羅○ (必要名聲:25)

在里斯本港口前,因為印度航海探索艦隊的起航而使著港口前面熱鬧了起來。
在那遇到了一名交易商少年—阿爾貝羅,正在向出資者分發紅利。出資者們對阿爾貝羅的經商言論感到佩服。
但是,在旁邊鬼鬼祟祟的小偷,從他的朋友胡安搶奪了錢袋,並快速的逃跑了。

偶然看到了小偷的面貌,於是便幫助阿爾貝羅一行人追逐小偷。

在船員們的監視下,阿爾貝羅一行人終於在街道的高地發現了小偷。
但是,聽到小偷的可憐境遇,阿爾貝羅反而拿出了錢讓小偷能夠離開此地回鄉。
然後,阿爾貝羅向保證以後會報答他,之後便回去找出資者們了。

○2章 憧憬和獨立○ (必要名聲:50)

到了後天,依照碼頭官員的指示,為了聽取入港許可證的入手方法,而來到了交易所。
在交易所,店主和商人正在爭吵。聽說交易所店主生氣的原因是大量的貨物被巴巴里海盜所搶的樣子。
但是,在旁邊一位散發著不凡氣勢的男子終止了這場紛爭,事件終於圓滿落幕。

那位男子的名字叫做迪亞哥。是葡萄牙第一大商會『薩爾摩安特』的代表。

從店主得知了入港許可證必須從王宮裡的—布拉甘薩公爵得到,於是便往王宮出發。

然而卻因為沒有持有介紹狀的關係,而被衛兵拒在門外。

但是,恰好前天所遇到的少年阿爾貝羅和他的朋友胡安剛好路過這裡。
在知道了所遇到的狀況的胡安,提出了讓阿爾維洛的父親幫忙寫一封介紹信的建議。
阿爾貝羅並不想依靠父親的力量來解決事情,但是為了報答前天的恩惠,阿爾貝羅便邀請到他家裡去。

結束了商務會議,從辦公室出來的那位男子,阿爾貝羅的父親。也就是之前在交易所遇見的那位紳士,叫做迪亞哥
回復

Originally posted by 草帽仔 at 2006-1-7 12:50:
前言:首先,我唔係幾支持轉帖,但係由於呢個版新手多,老手少,令某d熱心老手都怕左我呢d新手~_~
所以我係其他網站轉左d主線任務,希望幫到大家^^
--------------------------------------------------------------- ...

好唔錯,,但係好長....你不如分一分D位好無....(如果我做左板主我會加分)
仲有係唔係要打出個轉貼地方/??
回復 支持 反對

多謝你post出黎呀
回復 支持 反對

Originally posted by [H]廢人一個 at 2006-1-7 12:59:

好唔錯,,但係好長....你不如分一分D位好無....(如果我做左板主我會加分)
仲有係唔係要打出個轉貼地方/??

我都有諗過,我只係話左轉人地網站,我怕講人地個名(有d係其他論壇轉過黎),會同宣傳論壇抵觸左...
仲有,分開打我又怕連帖= =
所以呢~有番個版主set番d版規就會好d^^
回復 支持 反對

Originally posted by 草帽仔 at 2006-1-7 14:41:

我都有諗過,我只係話左轉人地網站,我怕講人地個名(有d係其他論壇轉過黎),會同宣傳論壇抵觸左...
仲有,分開打我又怕連帖= =
所以呢~有番個版主set番d版規就會好d^^

係ar..但係我今早去申請..而加好似未有人看..但係我會好好有耐性去wait...
因為你今好難看....萬一唔小心禁錯左..要再找返頭先個位..
回復 支持 反對

好似唔多o岩呀d必要名聲.......

我名聲得200都冇已經降到英格蘭3章.....愉快的宴會○ (必要名聲:300)
回復 支持 反對

Originally posted by 小天健 at 2006-1-9 15:48:
好似唔多o岩呀d必要名聲.......

我名聲得200都冇已經降到英格蘭3章.....愉快的宴會○ (必要名聲:300)

名聲一向都唔準,我18000打晒31章,有d人要22000先得
回復 支持 反對

d條件有d錯喎....英格蘭第3章25聲望做到架~~第4章先要300聲望
回復 支持 反對

多謝............
比我睇下丫~~~~~~~~~~~~~~~~
回復 支持 反對

西班牙6章呢??????????
我想要6章....................
回復 支持 反對