查看: 2365|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [100%原創!]想幫隻寵進化但又唔知點合??依度幫到你!

小妹第一次係依度發帖...多多指教喔!
今次教既係......合寵!係我冇意中諗到的!
唔講咁多廢話...去文!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
首先係元神寵物合做2階寵物!!

30LV :
噗瓜哈姆 (合成所需道具 : 黃靈星兒 + 噗瓜哈姆卡片)
兔子跳跳 (合成所需道具 : 紫靈小迷 + 兔子跳跳卡片)

45LV :
魔蛋Q (合成所需道具 : 紫靈小迷 / 綠靈圓圓 + 魔蛋Q卡片)
布偶小烏 (合成所需道具 : 白靈晴兒 / 赤靈鬼鬼 + 布偶小烏卡片)

60LV :
幽靈歐姆 (合成所需道具 : 綠靈圓圓 / 白靈晴兒 + 幽靈歐姆卡片)
暴力熊 (合成所需道具 : 赤靈鬼鬼 + 暴力熊卡片)

知道左元神寵物可以合做邊隻2階寵物之後...就緊係要睇埋邊度出元神寵物 + 卡片啦 !

黃靈星兒 : 古靈塔3層或以上既祭壇守護者掉落既「封印之箱」內取得
紫靈小迷 : 古靈塔3層,浮鬼塔6層,閻破塔7層或以上既祭壇守護者掉落既「封印之箱」內取得
綠靈圓圓 : 古靈塔3層,浮鬼塔6層或以上既祭壇守護者掉落既「封印之箱」內取得
白靈晴兒 : 浮鬼塔6層,閻破塔7層或以上既祭壇守護者掉落既「封印之箱」內取得
赤靈鬼鬼 : 閻破塔7層或以上既祭壇守護者掉落既「封印之箱」內取得

噗瓜哈姆卡碎片 : 古靈塔3層或以上既怪物取得
兔子跳跳卡碎片 : 古靈塔3層或以上既怪物取得
魔蛋Q卡碎片 : 浮鬼塔6層或以上既怪物取得
布偶小烏卡碎片 : 浮鬼塔6層或以上既怪物取得
幽靈歐姆卡碎片 : 閻破塔7層或以上既怪物取得
暴力熊卡碎片 : 閻破塔7層或以上既怪物取得

★寵物卡碎片要收集夠20個...再拎去各個邦城既「寵物飼育師」度合成!仲有寵物卡碎片合成既機率係100%~所以唔洗驚會爆喔!
★如果進化失敗..元神寵物係唔會消失!但係要重新收集寵物卡碎片再合成!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2階寵物升做+1 / +2 :

30LV寵物升做+1 / +2就用初級強化卡 / 萬能強化卡
45LV寵物升做+1 / +2就用二級強化卡 / 萬能強化卡
60LV寵物升做+1 / +2就用三級強化卡 / 萬能強化卡

初級強化卡,二級強化卡,三級強化卡,萬能強化卡取得方法 :

初級強化卡 : 古靈塔3層或以上既怪物取得
二級強化卡 : 浮鬼塔6層或以上既怪物取得
三級強化卡 : 閻破塔7層或以上既怪物取得
萬能強化卡 : 元氣舖 (99點)

★將寵物強化之前...記得要將寵物既妖力升到滿喔!
★如果強化失敗..寵物係唔會消失~但強化卡會消失!同埋妖力值會變返做0~要重新收集妖力同強化卡先可以再進行進化!
將2階寵物進化成3階寵物 :

合成方法 : 二隻相同既+2寵物(2隻都要既妖力值都要係滿) + 融合卡 / 微光融合卡 / 閃光融合卡 / 萬能融合卡

30+2寵合+3就要用「融合卡」
45+2寵合+3就要用「微光融合卡」
60+2寵合+3就要用「閃光融合卡」

融合卡,微光融合卡,閃光融合卡,萬能融合卡取得方式 :

融合卡碎片 : 天字 / 地字據地既月光兔,閃靈妖蟲,惡夜蟾蜍取得 (即係45LV - 55LV怪)
微光融合卡碎片 : 天字 / 地字據地既剔骨血螳螂,幻翼鳥,幽火蝶取得 (即係60 - 65LV同埋70LV怪)
閃光融合卡碎片 : 天字 / 地字據地既單角獨眼巨魔,翔天龍王(即係75 - 80LV怪) / 風鳴密道2層或以上既怪物取得
萬能融合卡 : 元氣舖既「寵物補給福袋」取得 (49點)

★融合卡碎片再收集夠20個..再拎去各個邦城既「寵物飼育師」度合成!仲有融合卡碎片合成既機率係100%~所以唔洗驚會爆喔!
★合3階寵物建議用埋幸運草..因為如果爆左既話...2隻寵物既妖力都會變返做0..到時就有排升囉!
★如果進化失敗..2隻寵物係唔會消失!但融合卡會消失!仲有2隻寵物既妖力都會變返做0~要重新收集妖力同融合卡碎片先可以再進行3階寵物進化!
我今日既分享就到依度!!
如果有錯既話...記得提我修正呀!!
有機會既話再見啦...88^^
回復

寵物有咩用??可唔可以打到怪??
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

元神寵物冇得打怪
但2階,3階寵物可以打怪
2階寵物最低lv係30lv寵
回復 支持 反對

2階,3階寵物??元神寵物有冇得進到2階,3階??
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

元神寵物合左做2階..之後升+1,再升+2
最後先可以升3階= = (不過要2隻相同既+2寵物先合到+3)
回復 支持 反對

如果我用爆紅草合+3碟<~~72lv
爆唔爆架
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

★如果進化失敗..2隻寵物係唔會消失!但融合卡會消失!仲有2隻寵物既妖力都會變返做0~要重新收集妖力同融合卡碎片先可以再進行3階寵物進化!
↑ e句已經講左了-0-
合+3寵果時無論你用乜野草合都好...失敗左..融合卡會消失,2隻寵ge妖力都會變返做0
回復 支持 反對

哇  好勁好勁  原來係咁  一路都唔知  

合+3寵用幸運草  勁
回復 支持 反對

回復 8# 的帖子

因為大機會會爆
如果你合+1/+2爆左...5緊要..最多再升過
但係合+3...如果爆左..2隻都要重新升過..好麻煩
回復 支持 反對

你係唔係係官網copy出黎?= =(唔係唔好凸)[[yoyo_149]]
回復 支持 反對