查看: 117233|回復: 95
收起左側

[加分計劃]發表自己部腦既資料..

呢個post係一個加分計劃當中其中之一

無理你部機幾多年機齡都好..或者有幾多部電腦都好
無任歡迎

post得出必得加分!!~5分起
可以自行加下評語或者感受(講得好再+多d分)

點樣可以搵到自己部電腦既硬件可以入以下POST

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4315066&extra=page%3D1

有興趣既朋友當然可以加埋實圖更佳@o@

回復

CPU:Intel Core 2 Duo e7300@2.66GHz
Display card: PNY GeForce 8800gt 512mb
RAM:Kingston ram 1gb*2
Motherboard:ASRock P43DE
HDD:Hitachi 160GB
Power supply:Cooler Master eXtreme Power Duo 600w
Case:Cooler Master 690
list出黎得唔得aR- -?

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
※暗雲之雷※ + 5 post得都加.. 有圖就更佳^^"" ...

查看全部評分

回復 支持 反對

見大家咁hight我又貼下囉....廢機唔好笑我..

cpu:AMD5200X2 @@
底板:AMD-GX790
顯示卡:內置AIT Redaon HD 3300
380W Galaxy 跟機牛
硬碟:HITACHI160GB
冇啦..DVD機N年前的舊到我都唔知咩型號..我遲D得閒再加番CPUZ同部機既相上黎
(話說個機箱比我拆完就,,壞了....真係雜奇神化不可意議)遲D講..比媽媽叫訓~~

終於有時間放相啦..工作完..請恕小弟無知用690蚊買左塊790高清板.原意為內置打機..
不過塊板出黎既效果又唔錯..玩cs信長都順...有時仲係最快load完果個^^

我又係度發下up瘋:
其實係一年前我仲係一個對電腦一無所知既人..果陣部機一有咩事都拎去電腦鋪..洗機..200蚊一獲
大大話話都洗左5獲..姐係半粒[i7]....之後我慢慢會折部主機出黎..又再裝番上去咁...
一年後既宜家..我對電腦既認識己經加深左少少..足以應付 一d好普通但人地又唔識既野(自豪^.^)
我都有一部dream pc.但我既dream唔似其他人 要i7 又雙顯 又水冷
可能我天生平凡..所以都鐘意平凡既野黎突出..我簡790gx行內置都係呢個原因..
如果用790既錢黎買平板加9300gs一定勁過790..話晒行內置冇卡咁快....但我想試...
宜家我呢部機都係以實用為主..砌左2千蚊........
AMD5200/160GB.HD/790GX板/2GB/380Galaxy跟機牛本身想轉牛魔.但比SELA講服左/DVD機自己有
買左2000蚊..↑
之前果部↓
2200蚊:
AMD5200/250GB/2GB/22XDVD/380博士牛/9300GS/740AMD板/
但因為D零件用唔著..玩CS用9300=.=黃金網絡果D機都係8600咋.仲用黎玩L4D都仲得..

就係因為咁..我2000蚊賣左比朋友~~跟住買左宜家呢部..可能有人話我好傻..但宜家咁我好鐘意
我宜家打算草錢..一年後買DREAM PC:↓
CPU: 筆直 $1500
底板: 筆直  $500
RAM:4GB 2X2 DDR2/3 1000 筆直 $350
POWER:500W 要平令正 筆直 $500
HD:250GB /500GB都OK既250X2 但500用唔著.驚到時賣緊250BT 250GB變左絕板野=.= 筆直 $400
顯卡:GF DDR3-512 筆直 $800
DVD"話知佢死 100蚊 幫我攪掂佢......
機箱:~筆直 $1200~連3把大風扇.筆直$200-300/一把細.$50-80/一個cpu風扇[筆直$300-400]
加上20串mon 1000蚊 加埋大約就 6000蚊~~ 16:9

呢個係我既dream pc 機箱散熱一定要勁./.但死都唔用水冷.所以用咁多風扇.到時比錢人幫我個箱開洞...裝晒d扇上去 .
橙線係火牛既線..
藍色係風扇
紅色係插槽.姐係果d線仔...sata頭 24pin頭
@@講得太多啦..訓先 遲d再加~~~~~~
大家有咩意見 請講出黎..小弟樂意接受..不管好壞....

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
※暗雲之雷※ + 15 十分好!!另再加

查看全部評分

回復 支持 反對

冇啦..DVD機N年前的舊到我都唔知咩型號..我遲D得閒再加番CPUZ ...
矇下矇下 發表於 26-2-2009 23:33

如果你想打機試下加張4670
或者等多陣出4750
回復 支持 反對

小弟正打算遲d出去買~~
回復 支持 反對

LG GH-20NS15 20X SMulti DVD Writer SATA
Intel Core 2 Duo E7200 (2.53GHz) CPU/3M BOX
WD 640GB 6400AAKS SATA II/16MB HDD
Megic-Pro X3 GP P43 M/B
Gigabyte GE-R460-V1 460W Power Supply
OCZ DDR-2 800MHz 2G Ram x2
Icon HD4850 PCI-E 512MB GDDR3 DVI/TV x2

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
※暗雲之雷※ + 7 唔錯..display溫度唔錯@@" 隻牛得標榜460w ...

查看全部評分

回復 支持 反對

冇啦..DVD機N年前的舊到我都唔知咩型號..我遲D得閒再加番CPUZ ...
矇下矇下 發表於 26-2-2009 23:33

有D糾正^^
其實9300無8600GT咁好..
8600GT=接近宜家既9500GT(只係9500GT制程上好D~對比8600GT)

你既Dream pc好似想玩ram風扇散熱@o@""
回復 支持 反對

有D糾正^^
其實9300無8600GT咁好..
8600GT=接近宜家既9500GT(只係9500GT制程上好D~對比8600GT)

你既Dream pc好似想玩ram風扇散熱@o@""
※暗雲之雷※ 發表於 1-3-2009 21:54

都係嫁..我鐘意一d 效能上強但又唔貴既野...出黎既效果要睇得又砌得

貴價野我冇興趣

9300果張卡係咁既
本身張list係出8x00既..但個sale話8x00冇貨 換9300比我....

張8x00同9300 同lv既....都係299蚊~~~~~
回復 支持 反對

LG GH-20NS15 20X SMulti DVD Writer SATA
Intel Core 2 Duo E7200 (2.53GHz) CPU/3M BOX
WD 640GB 6400AAKS SATA II/16MB HDD
Megic-Pro X3 GP P43 M/B
Gigabyte GE-R460-V1 460W Power Supply
OCZ DDR-2 800MHz 2 ...
迅雷先鋒 發表於 28-2-2009 14:25

打錯480W= =
回復 支持 反對

都係嫁..我鐘意一d 效能上強但又唔貴既野...出黎既效果要睇得又砌得

貴價野我冇興趣

9300果張卡係咁既
本身張list係出8x00既..但個sale話8x00冇貨 換9300比我....

張8x00同9300 同lv既....都係299蚊~~~~~ ...
矇下矇下 發表於 1-3-2009 22:39

8X00應該係講緊8400gt

打錯480W= =
迅雷先鋒 發表於 1-3-2009 23:12

覺得隻牛好唔好用?
熱唔熱嘈唔嘈

因為隻牛宜家無晒貨..之前想買都無得買
回復 支持 反對