查看: 6490|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [轉貼]40轉職任務

雖然在FGT2有不少人,已經嚐鮮到二轉的魅力了…
但相信很多人沒有參與到直昇40級的公會戰、還有二轉等等…
所以稍微整理一下,讓大家都有概念~~

廢話不多說,首先是二十級後,來到風之港口找轉職NPC!
(港口太大…找不到NPC時,按N這個快捷鍵就可檢視。)
選擇好想轉的職業後,執行轉職任務,完成就可轉職,
可以拿到武器、技能轉換捲。

再來講二轉,你在40級的地圖天平小鎮,是沒有針對各職業,安排不同轉職導師的!
因為這部分是要主線英雄任務,才能完成二轉。
首先是在風之港持續解英雄任務到下水道結束…
(下水道的路相當需要技巧,可問有解過的大大方法、或多爬文)

再來是到天平小鎮繼續接任務,從左上出來到惡魔氣息這張地圖,
打英雄任務的副本,再來回任務時,就可以拿到龍王地圖的KEY,
(
由隊長一個人進入即可,只需要消耗一個KEY,如果不慎闖關失敗,
而且隊伍的KEY也用完時,只要一個人放棄任務,回去再重接即可。)

進入龍王地圖後。一直走到最右邊會看到第一個小王,不用理他…
一路走、跳,有時向左、有時向右…反正都只有一條路,延路的王都不用理,
最後來到龍王入口時,左邊有一個守門的小王,打他會掉入口特別的KEY。
(這個特別的KEY要由隊長拿,所以打到最後要讓隊長單打…)

隊長拿到入口KEY之後,就可以進去打龍王啦,龍王攻擊力高所以全滅是正常…
找到技巧後多試幾次,多補血、多找已經二轉的玩家帶,就能順利過關。
過完火龍王後,再接一個連擊任務,就能順利二轉了!
(這次沒有送武器,NPC有賣40級二轉武器,但要18金)
回復

有圖睇埋仲正    不過咁多野  好煩
回復 支持 反對

40lv=3轉...
請搞清楚
回復 支持 反對

40lv=3轉...
請搞清楚
GoD_pLaY 發表於 7/6/2009 03:35 AM

- -3轉?
你搞清楚ok?
一開波已經揀好左職業
20lv第1次轉職
40lv第2次轉職
你自己計清楚先講野ok?
隻game無初心者呢個職..你唔係 傻 到一開波以為自己無職業ar?
回復 支持 反對

冇圖睇既 點明呀
回復 支持 反對

- -3轉?
你搞清楚ok?
一開波已經揀好左職業
20lv第1次轉職
40lv第2次轉職
你自己計清楚先講野ok?
隻game無初心者呢個職..你唔係 傻 到一開波以為自己無職業ar? ...
乂亡靈乂 發表於 7-6-2009 22:08
聰明仔...唔話你聰明真係唔得啊...
你自己入game禁j....再禁成就...睇清楚la>..高位者姐係40轉職係3轉啊
回復 支持 反對

你自己入game禁j....再禁成就...睇清楚la>..高位者姐係40轉職係3轉啊
GoD_pLaY 發表於 10-6-2009 22:37

是2轉, 官方網站既宣傳都系"超強 2 轉、全新地圖 6/3 酷炫登場!"
回復 支持 反對

GoD_pLaY 發表於 10-6-2009 14:37

用下常理念都覺得係二轉=_=..
回復 支持 反對

都係名黎姐......搞清楚就得啦,,唔好鬧人傻仔啦= =
回復 支持 反對

[quote]聰明仔...唔話你聰明真係唔得啊...
GoD_pLaY 發表於 10-6-2009 22:37

開始懷疑你隻眼有病定盲左...官網都話"超強 2 轉、全新地圖 6/3 酷炫登場!"..

睇黎~聰明仔...唔話你聰明真係唔得啊~應該話你

同埋我覺得你係個傻仔
回復 支持 反對