打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 雙刀 & 督軍 2

槍督只要有隻熊貓就可以發圍
雙刀只要全身搞閃 就好抽  但係香港只係得1粒黃金星
回復

黃金星係咩東東黎嫁=3=?
回復

黃金星係咩東東黎嫁=3=?
0o紫炎o0 發表於 30-8-2009 03:03

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3724067&highlight=
回復

其實呢,同裝同拼,但冇器唔同,攻都唔同架ma所以要諗埋佢地既攻lo(我覺得,好似昆緊post咁= =)
回復

勁唔勁系睇個人技術姐-3-
   您搵個唔識玩同個識玩打 睇下點lo
回復

是咁的,我就試過晒雙刀同督...樓主你只論升lv的話,我就有咁既見解
雙刀只for順既人玩,同埋打多怪一miss你就好大獲
狂戰威力真係好高,但係高既同時都要諗下命中率呢個問題...
同埋呢隻職既肉博程度極高,你睇佢斬既距離幾短就知,所以時刻都要用雙刀移動術黎補救
同埋狂戰最驟忌打出刀極快既怪黎升lv,自尋死路
何謂出刀快既怪?去睇下白影忍者,蛇女便知,二轉後更多呢d出刀快既怪等住你
你1miss,d怪? 一怪一棍扑濕你,你可以返城了,88!
升lv方面,建議雙刀單升就搵出刀慢既怪升,團升就扯d重炮手(雙刀,雙槍,督軍等等)
咁你就會升得好輕鬆.
同埋要注意一定要保持火力,足夠每下都疾到隻怪先

督軍小小疾都玩得起既,皆因佢攻擊手法就係出技
我個人比較buy槍督,劍督就有d保留,呢點冇咩參考價值,你鍾意玩劍就劍,槍督槍啦
督軍技能共通點都係硬直比較大,除左槍督既旋轉系技能,硬直雖大,但係起手起得快.唔洗驚俾怪出手先
不如槍督80lv-100lv呢段時期唔係幾滋味,打怪唔痛先啦,命中又不足
一miss 成班怪撞埋黎,秒得架啦,你根本唔可以好似狂戰咁用移動術飛走.
學左110lv技,督軍既飯碗就保得住了,可以真真正正咁搵食
火力又開始高,命中又開始高,技能都多了,而且2轉技能係威力上同範圍上都加大左好多
升lv方面,80-100一定要係深淵搵隊友爆,單升=找死
100後單升唔係問題,但唔好隨便搵三星怪去開刀,分分鐘掉轉你俾怪開刀.

不過想勁既話,都一定要猛塞拼圖,仲要塞得岩同靚
同埋把武器一定要入大小傷先得...
回復

劍督@_@~~~~
回復

幾大都支持劍督~~
只要你有把可怕劍係手~~打一堆怪都可以係唔扣一滴(要識用)
上面個句可能串d = =""
但起馬冇雙刀同槍督咁易死~
另外補充26樓~
槍既攻擊技較多打兩邊(打一邊既只有兩招)
刀既攻擊技較多打一邊(打兩邊既只有兩招)
所以..槍打怪可原地~
刀打怪要將d怪集中一邊
如果pvp黎計..督軍會比雙刀強~
就算雙刀玩迴(大約7x %)
你督軍只要有大約5x % 既命中都已經唔成問題
回復

幾大都支持劍督~~
只要你有把可怕劍係手~~打一堆怪都可以係唔扣一滴(要識用)
上面個句可能串d = =""
但起馬 ...
是但~ 發表於 6-7-2010 02:13

thx是但
最重要果點都唔記得左添
槍技好多都係放果陣角色都唔會郁(除左龍槍)
劍技就非常多(連斬果排技,除左60lv果招丟劍 前3招都有角色強制向前既設定)
跳斬都有2招會向前郁~
回復

错啦,雙刀到後期,你先會發覺,原來比督軍強上唔止百倍

二轉之後,雙刀覺醒技能可以遠距離擊殺督軍,只要拉開距離,雙刀會更加有利,有耐心噶朋友

就算唔二轉,迴避雙刀都好犀利,迴避率好高下噶,只要埋到身,基本上督軍就有D難以招架

玩好雙刀一定前途無量
回復