打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 咩職最勁??????

弓手玩屈機房好慘,一大堆怪,射得E隻第2隻又衡埋黎,一MISS左幾本上即刻收皮,遠戰打怪無近戰咁易
回復 支持 反對

遠攻 在有精靈的出現後 加上風箭被改弱了 人角玩弓的強勢而且沒有了
回復 支持 反對

弓的確好強,但正如各位大大所講,生活技能地獄係一個麻煩地方
而所謂屈機怪ge房,可以用營火卡著射
至於精玩弓定人玩弓好,我覺得一開始精的確發探左佢雙射以及騎射ge優勢
但玩得耐左,自然會發覺到之前某幾位大大所講ge問題~
血太小,miss左就會地板
而且到中後期,人類有風箭呢個屈機招(配營火,屈怪無難度)
而且精格所修ge血比精靈多,加上將精遠點到r1就見到人類瞄速300%但精得200%
所以如果玩弓,一開始係建議玩精靈,熟左之後轉人類吧啦
而近戰......都要睇敏加(平衡xD)
魔同鍊金就應該係最好修ge技能(巨魔....暈)
魔ge優勢就係只要修較小額外技能(音知,作曲)
因為得呢2招加好多智者,而且絕大部份初中法都會加智(主要係冰矛,火焰,雷矢同治療)
加晒咁多野就差唔多300~400智
之後火球正加係我見過咁多招(近戰,弓戰,魔戰,鍊金戰,以及半神戰)之中最強ge1招
打貝卡經常見到ge1招
但弱點都唔小,第1,正如某幾位大大所講,魔水ge消耗較大(諗下精靈冰刃R1啦,都要16點啊)
第2,魔杖錢,嘩!隨便去魔法店望下,3w~5wge變態金錢
第3,魔杖ge耐久得可憐ge8(小到死,多D係咪會死人= =)
第4,某D加智技能(雷矢!!)對新手都算幾食ap
到鍊金啦.....對新手算係一個差唔多ge技能啦
巨魔像可以令自己ge血有D保障,吸取生命個人認為可以同風車1齊練
水炮ge話都唔錯好用,防禦壁修到差唔多就可以扣人血+係壁裹面遠攻人
只不過我發現成功率小得可憐,製造火花結晶係r練習只得2x%
同埋結晶材料都比較晒錢.....
以及都幾食ap下(水炮......生命.......火花.......造雨........)
對新手呢講,玩鍊金/近+魔會唔錯(長文1篇,暈)

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
倩儀 + 5 見解不錯

查看全部評分

回復 支持 反對

先近戰後遠攻好.
新手玩冰反盾反
回復 支持 反對

個人認為:一開始先把風車 重擊 精格那些常用技能練好,再慢慢練適合自己用的技能。
要用流程的話就:近戰系 => 弓戰系 =>魔法系(很銷錢,mp水要很多,萬魔可以解決嗎?) => 鍊金術師 (巨石煉成很實用,但角色要撐得下高傷)
回復 支持 反對

囧 本人三修...
回復 支持 反對

人類玩弓都OK,起馬比怪打都唔會即刻死,但精靈玩弓比怪打中一定死硬
keithho1219 發表於 11-3-2010 22:05
if我精靈玩壓血精呢?
回復 支持 反對

if我精靈玩壓血精呢?
恆- 發表於 14-6-2010 00:00

精靈用弓 在最高級影任入面同時間比3隻暗影武士望主,實死無生
回復 支持 反對

精靈用弓 在最高級影任入面同時間比3隻暗影武士望主,實死無生
keithho1219 發表於 14-6-2010 00:39
無人叫你俾佢望住..
回復 支持 反對

無人叫你俾佢望住..
恆- 發表於 14-6-2010 11:34

佢要望我我都無計-,-
一係開防護壁,不過頂唔到好奈
回復 支持 反對