打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 開一個新人問題

回復  我係new手

......如果我想要隻狼~~係未一定要做狂狼職?
takman2626 發表於 27-5-2010 22:39

嗯 你要狂仔一定要係狂狼,不過用錢買既點裝騎寵都好型架
我有老虎同青蛙
回復 支持 反對

回復 11# ivanyoyo

答下我PLZ= =
自己一個人玩好悶..
回復 支持 反對

回復  ivanyoyo

答下我PLZ= =
自己一個人玩好悶..
*林、 發表於 27-5-2010 23:15

答你咩?
回復 支持 反對

答你咩?
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 17:02

你係埋電擊象架...@@

有玩既就帶下我升lv啦~~
回復 支持 反對

你係埋電擊象架...@@

有玩既就帶下我升lv啦~~
*林、 發表於 28-5-2010 20:33

我e家考試丫
我要等到6月尾再玩返=v+
我e家隻弓手叫: 戀陶x花雪 23lv 慢慢升ing
6月尾同我一齊升拉
回復 支持 反對

我e家考試丫
我要等到6月尾再玩返=v+
我e家隻弓手叫: 戀陶x花雪 23lv 慢慢升ing
6月尾同我一齊升拉 ...
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 21:40

我都岩岩重新玩過...而家36LV= =

你考試就溫書先啦...~~
我唔會升得好快..
回復 支持 反對

我都岩岩重新玩過...而家36LV= =

你考試就溫書先啦...~~
我唔會升得好快.. ...
*林、 發表於 28-5-2010 21:42

唔洗怕....我2日就升到50lv....到時同你打妖僧升都得拉~.~
ps: 我用魚怪 膠升法呢個幾好用
轉至:http://www.miigii.com.tw/QA/View.aspx?ID=6152
微風
發問次數:0 最佳回答數:21
回答次數:60 神人推薦數:6

10 0
查看推噓

再說明之前,我先簡單介紹一下...
一、魚怪包資料(一隻魚怪包只有一隻魚怪喔︿︿)魚怪資料(僅列需要注意的)等級 經驗值 HP MP KB  迴避率 命中率
50  30000 30000 1 8 10

二、魚怪包取得方式:
2-1. 精靈小釣手(點商道具)來釣到的道具。
2-2. 向朋友、其他人購買,不過因為道具無法交易,只能「請別人幫你放怪」。

三、最佳經驗:
3-1. 狀態:
  個人:經驗加倍卡(點商道具) + 精靈墜飾(活動道具)
  組隊:Welcomeback戒指(活動道具) + 狀態「神聖祈禱30」 + 狀態「家族加倍」
  非組隊:狀態「挑釁30」
3-2. 最佳狀態(上述狀態全有)經驗為:
  2個加 x 2組加 x ( 1本 + 0.3項 + 0.8戒 + 0.5祈 + 0.4挑 + 0.1額 ) = 12.4/倍
  故得到一隻魚怪經驗為 5000 x 12.4 = 62000
3-3. 如果在【最佳狀態】打魚怪包的話,逆天練功速度為:使用魚怪包等級10~3030~5050~70
數量9包111包509包

3-4. 逆天速度,輕鬆達成:
   承上,也就是如果你能滿足在【最佳狀態】打魚怪包,
   只需要 629 包,只要 629 包就能從 LV10 ~ LV70,約 1 小時 ~ 1.5 小時,
   加上新手在新手島 LV1 ~ LV10 練功及解任務,約 10 ~ 20 分鐘,
   總共只需要 2 小時就可以達成 LV1 ~ LV 70 的目標!
3-5. 當然這些都是有根據的,自己和自己的朋友們就是最好的見證!
回復 支持 反對

唔洗怕....我2日就升到50lv....到時同你打妖僧升都得拉~.~
ps: 我用魚怪 膠升法呢個幾好用
轉至:
微 ...
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 22:15

我第一次聽過呢個方法= =

我而家呢隻36lv都升左成兩個禮拜啦~!!!

一個星期50lv我都好開心><
回復 支持 反對

你地玩邊個ser?
回復 支持 反對

回復 19# takman2626

電擊象~~~~
回復 支持 反對