收起左側

[Jubeat] [已登場] copious APPEND全曲list + 集中帖

關閉 [複製鏈接]
一 切 待 APPEND 在 香 港 出 現 後 親 自 驗 證 了
不 知 有 沒 有 火 星
不 過 APPEND TRAVEL 的 7 首 歌 一 律 傳 導 不 能 ~
詳 看 : http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/546.html
回復 支持 反對

一 切 待 APPEND 在 香 港 出 現 後 親 自 驗 證 了
不 知 有 沒 有 火 星
不 過 APPEND TRAVEL 的 7 首 歌 ...
hinhin2006 發表於 2012/3/15 21:09

其實我預左冇
因為K記要呃玩家d錢 點會咁著數比人傳
回復 支持 反對

其實我預左冇
因為K記要呃玩家d錢 點會咁著數比人傳
Torchic╳小火雞 發表於 15-3-2012 21:15

同感....

有得傳既話咁個 APPEND TRAVEL出黎都無意義@@"
回復 支持 反對

唔知有冇人得閒逐個解釋上面幾段日文

我所理解的只係:完成特定條件,就能額外追加APPEND ENERGY

唔知有冇人可以按圖逐個位置講一講

p.s.上面「亮燈」的圖案會每日update嗎?
回復 支持 反對

唔知有冇人得閒逐個解釋上面幾段日文

我所理解的只係:完成特定條件,就能額外追加APPEND ENERGY

唔知有冇 ...
六神綱 發表於 2012/3/16 23:11

果7個icon順次序係
jubeat (限copious APPEND)
IIDX 19
GFDM XG3
pop'n 20(香港唔會有)
DDR X3
RB ll
SDVX Booth(香港將會有)
下面三個燈係指果3個時段(圖都有講架啦)

另外會唔會每日update...
應該咁講 第二日就會重新計算

==================================

至於你幅圖呢 我可唔可以問個問題
你係咪有打過cloche(先唔好理有冇pass
如果有 你係第一首就玩 定係第三首先玩?

==================================

我upload下我既情況先...等陣

其實我有5xxxAE 已經可以開到一首歌

於是我真係走去開歌
我就當然去開初音先啦
回復 支持 反對

回復 35# Torchic╳小火雞

我記得我係....第二首玩,應該冇記錯的(汗  
終之肯定唔係第三首

當時想試玩新歌但未有HARD只有玩玩MEDIUM

話說今日的1.5竟然係pop'n music 20,真杯具

p.s.左下計時間個度會唔會因時差跟番日本的時間,即係將我地的時間推遲1小時?
回復 支持 反對

話 說
剛 在 沙 龍 玩 RB2
分 別 玩 了 砲 姐 ED / cloche / FLOWER
check 了 後 現 在 有 1250 AE
那 就 是 嘛 . . .
開 局 N TUNE 內 玩 了 AT 曲 和 AT 外 的 歌 就 兩 個 都 能 達 成 了
話 說 機 種 的 AT 曲 就 是 在 AT 頁 面 中 機 種 旁 邊 的 歌 嗎
那 會 否 像 RB2 一 樣 , 入 Game 後 便 有 cloche
EG : IIDX19 首 次 入 Game 會 有 532nm ?! GFDMXG3 就 有 Asaki 那 首 ?!
( 這 樣 的 話 其 實 不 難 拿 到 7 首 ) ( 話 說 532nm 的 設 計 很 讚 呢 )
如 果 每 次 去 玩 開 始 就 玩 オススメ機種 , 都 快 了 不 少 了 ~ ( 除 了 pop'n 會 變 悲 劇 外 )
話 說 話 說 . . .
除 了 Jubeat 跟 Reflec Beat II 分 別 是 $5/3TUNE 和 $6/3TUNE 外
其 他 的 IIDX19 / GFDMXG3 / DDRX3 都 分 別 是 $_ / _TUNE ?!
還 有 還 有 ( 拖 . . .
SDVX 何 時 出 和 哪 兒 會 出 呢 orz
回復 支持 反對

話 說
剛 在 沙 龍 玩 RB2
分 別 玩 了 砲 姐 ED / cloche / FLOWER
check 了 後 現 在 有 1250 AE
那 就  ...
hinhin2006 發表於 17-3-2012 17:48

有關IIDX19個度,我可以答你,係!

小弟今日走見試IIDX,入到去已經見到532nm,basic的level 3

因本人冇玩開iidx所以就,結果第二首走左去玩imsh,我知有yhj

但玩親都係basic,

p.s.點解唔見有中華急行呢首歌的...唔通我間錯mode?,我知玩中華急行先可以在rb玩中華急行,但唔見首歌...
回復 支持 反對

話 說 機 種 的 AT 曲 就 是 在 AT 頁 面 中 機 種 旁 邊 的 歌 嗎
那 會 否 像 RB2 一 樣 , 入 Game 後 便 有 cloche
EG : IIDX19 首 次 入 Game 會 有 532nm ?! GFDMXG3 就 有 Asaki 那 首 ?!
( 這 樣 的 話 其 實 不 難 拿 到 7 首 ) ( 話 說 532nm 的 設 計 很 讚 呢 )
如 果 每 次 去 玩 開 始 就 玩 オススメ機種 , 都 快 了 不 少 了 ~ ( 除 了 pop'n 會 變 悲 劇 外 )
話 說 話 說 . . .
除 了 Jubeat 跟 Reflec Beat II 分 別 是 $5/3TUNE 和 $6/3TUNE 外
其 他 的 IIDX19 / GFDMXG3 / DDRX3 都 分 別 是 $_ / _TUNE ?!
還 有 還 有 ( 拖 . . .
SDVX 何 時 出 和 哪 兒 會 出 呢 orz
hinhin2006 發表於 2012/3/17 17:48

AT曲應該就係指果六首歌
例如你玩rb就係要玩cloche 玩iidx就玩532nm

另外上面也說了 iidx你一玩就會見到532nm
唔只iidx 就算其他遊戲都係
你玩ddr會見到twinkle heart
玩xg3會見到幸せのかたち 如此類推

關於價錢
目前IIDX19同DDRX3都係$6/3首 (有extra stage
XG3既話 GF就$8 DM就$10 各3首 (有extra stage

SDVX...嗯...我也不知道
不過荃金同VZ應該入就是了(個人直覺

=====================================

但玩親都係normal,

p.s.點解唔見有中華急行呢首歌的...唔通我間錯mode?,我知玩中華急行先可以在rb玩中華急行,但唔見首歌...
六神綱 發表於 2012/3/17 20:00

如果你係玩standard既話
照計應該係有中華急行
不過中華急行好似係IIDX18 RA個folder度
你搵IIDX19既話應該唔會搵到 好似係

===============================

又開多首
回復 支持 反對

AT曲應該就係指果六首歌
例如你玩rb就係要玩cloche 玩iidx就玩532nm

另外上面也說了 iidx你一玩就會見到5 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-3-2012 20:32

間standard應該唔難,但轉folder...事關對親rb同jubeat以外都唔係好識操作

睇黎我都會開左兩首Lv.10的歌先,即532nm或者HBHB

希望星期一中午都已經玩到JUBEAT APPEND

p.s.呢幾日你係主要打咩儲AE?
回復 支持 反對