收起左側

[REFLEC BEAT] [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈

關閉 [複製鏈接]
不過最起碼 你以後都唔駛為左去開RB歌 而專登走去玩IIDX

對我黎講係天大既喜訊-v-
回復 支持 反對

所以今次都算有返d良心

雖然都係呃緊你錢
要你狂煲機開歌(一睇天空夜明...
回復 支持 反對

我之前IIDX→Rb 連動果幾首歌已解哂 而家係米向lv.50果首進發?
回復 支持 反對

我之前IIDX→Rb 連動果幾首歌已解哂 而家係米向lv.50果首進發?
kingson2 發表於 24-6-2012 18:22

印象中有D新IIDX的移植曲係50LV之前就解到

理論上係由頭開始打的
回復 支持 反對

下-_- 但我Rb果度 咩why did you go away果d舊lincle link既歌開哂-.-
所以先諗緊 我個杯到時會點樣(?)
回復 支持 反對

下-_- 但我Rb果度 咩why did you go away果d舊lincle link既歌開哂-.-
所以先諗緊 我個杯到時會點樣(?) ...
kingson2 發表於 24-6-2012 18:26

比個例子:
當杯子去到lv5個陣,會解禁why did you go away同埋The Sampling Paradise
如果你之前解左why did you go away ge話,咁就得The Sampling Paradise一首歌解禁

大致上係咁
回復 支持 反對

比個例子:
當杯子去到lv5個陣,會解禁why did you go away同埋The Sampling Paradise
如果你之前解左why  ...
[H]mel 發表於 24-6-2012 08:43 PM

我係沙龍見過您好多次-.-
您打機都仲係差好多.. 有興趣可以請教
回復 支持 反對

我係沙龍見過您好多次-.-
您打機都仲係差好多.. 有興趣可以請教
kingson2 發表於 2012/6/25 12:11

咁我想問咩叫做「唔差」

===============================

回題
其實K社有講到
呢次Lincle Link裡面 一個快速開曲既方法

K社話
只要每日都玩一鋪IIDX同RB(當然可以玩多過一鋪既)
連續幾日咁樣做就會越升越快
回復 支持 反對

咁我想問咩叫做「唔差」

===============================

回題
其實K社有講到
呢次Lincle Link裡面 一 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 20:29

請問呢個係K社網站提到的嗎?同埋冇解釋到原因?

如果係咁,我唔介意剩係玩一鋪IIDX的standard mode
回復 支持 反對

按照台灣某p字頭的bbs的說法
他說只要連續兩天兩機台都有玩可拿寶箱直接grade up

咦 咁可能唔係我所講「連續幾日」而係「連續兩日」

嘛 總之關鍵的內容如下: (右邊寶箱上的文字)

取自Lincle Link第五彈的介紹網站
"グレードアップ"可以解作"Grade Up"
而每日プレー就是"每日play"的意思吧(我不懂日文

另外網站底部還有一句的
「※宝箱のグレードアップには、AM7:00-AM7:00を1日とした連続した日を両機種プレーすることが必要です。」
回復 支持 反對