打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [Colette Summer]釣魚大行動(21/8第三彈更新)濁流再來?!

21/8 星期三早上就會更新

沒有落大雨的隅田川夏恋曲~キタ━━━━(゚∀゚)━━━━!!!!

呢首當然係from呢個jubeat吧,初出時仲係Lv8,所以喺Rb都係Lv8

Colourful Cookie應該係from呢個IIDX

至於疾風就係from呢個pop'n music, 近來好似多左以Power Of Nature 為名義的移植曲

===============================================

有如路人一般的Des....wim?

kors k + 吉河順央.... 有聽過「Rush!!」的人應該有所印象

伝說の樂曲....較不會又是TOTTO嗎
===============================================

另外,未解禁哂所有曲的人可以看看這個,睇好日子選自己想玩的曲

注意基本上10+都要第二首先玩到
回復 支持 反對

伝說の樂曲....較不會又是TOTTO嗎
六神綱 發表於 2013/8/19 18:34

其實看起來不像himiko嗎
雖然顏色看起來好像很大分別

=========================

[隅田川]
RB很難做到濁流吧大概
始終除了3top 其餘object的降落位置都是隨機的...

...說不定是chain-by-chain

○○
 │
 ○○
  │
  ○○

==========================

[曲奇]
連曲奇也移植到RB的話
那麼Lucky Vacuum就好像剩下pop'n的Star Ship Hero未移植到RB上

RB還真的很喜歡Lucky Vacuum
(不過JOMANDA仍然未出現在RB上

==========================

[Des-wim]
相比上兩季 這次的名字完全很有喜感
回復 支持 反對

我想問order任務點接...求教學
話說我玩左100場rb都係第一次聽- -
回復 支持 反對

我想問order任務點接...求教學
話說我玩左100場rb都係第一次聽- -
danny仔仔 發表於 19-8-2013 21:40

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4439145&extra=page%3D2
    有關order shop的資料可以望望這個

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4425076&extra=&page=2
仲有...#13
回復 支持 反對

呢度係遲來要連帖的六神大

以下的情報當然在wiki都可以查到的

先來部份曲的小情報

除左第一張的隅田川(估唔到真係Lv8!!!)之外,其餘呢4首都係需解禁的樂曲

7 Colors幾好聽....信我吧,唔好走去先解左Des的新曲,否則就.....

解完呢兩首就會叫你捉魔鬼魚,前提要穿過漩渦去到疑似Y島的地方

漩渦有兩個,一個喺右上,一個喺左下,上圖所選擇的係左下,禁入去之後

圖中紅色的相信就係傳說之島,喺呢個島據講可以釣到傳說之魚,不過.............

有如糞一般的捕獲率,同之前的傳說之山真係有得揮

今日中午見到呢張圖真係orz

聽落我仲以為係「卑弥呼」的續集,原來artist係「兎々」,即係同4CTAKA冇關

心水清的人馬上知道其正體,如果睇左wiki的請唔好劇透吧(茶
回復 支持 反對

海神 / 兎々
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21645258

聽起來還真的很「卑弥呼」 不過確實跟朱雀和玄武都無關
當然跟「めうめう」更加無關(拖

(p.s. 我心水不太清 我是要看完wiki才知道本體是誰
===========================================

7 Colors / kors k feat.吉河順央
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21645433

竟然是EUROBEAT
回復 支持 反對

http://www.nicovideo.jp/watch/sm21645516

【Rb colette】疾風【SOUND ONLY】

呢首所用的sound effect不禁令我諗起某東方的BGM....應該係sound effect湊巧相似吧...
回復 支持 反對

sound effect聽起來
很有Power Of Nature的風格阿...
(5連-5連-3連的位置聽起來其實跟少年は空を辿る的「鴨仔聲」很類似)
回復 支持 反對

呢首「海神」的插圖望落去真係似「卑弥呼」

有趣的是,三種難度的object數都係好靚的數來的

BASIC: 300

MEDIUM: 500

HARD: 900

以物量來說排第3名,雖然官方仲未公開「兎々」的身份,不過聽完首野真係呼之欲出

(註: 「」喺日文理應係發「u」音的,而「」係代表同前一個發同一個音的意思,但如果讀「u u」的話你實在諗唔到係咩artist)

(註: 用平時中文的讀法就可以理解, 「」即係「兔」, 兎...兔兔...吐吐...TOTO...TOTTO.........大家明白了嗎)
回復 支持 反對

抱歉我又要連帖,rb的情報都係喺呢度提出吧

隱藏曲: ペリーでぇす!

解禁方法: (最好三首)玩有「黑」字的樂曲(也包括了artist名)

・黒髪乱れし修羅となりて (優先考慮,因為呢首無需解禁,只要有e-卡就可以)
・黒点
・量子の海のリントヴルム (因為artist係黑貓(ry
・リリーゼと炎龍レーヴァテイン (同上
・お米の美味しい炊き方、そしてお米を食べることによるその効果。 (因為係96,「96」喺日文發音同「黑」)
・Screaming Your Faith!!! (因為係96
・DRAGON KILLER (因為係96
・Max Burning!! (因為係Black-Y, Black都算係黑

結果: 去到PASTEL ADVENTURE就會發現多左隻黑船,只要去番相應的島嶼就會解禁

相關片段: 「http://www.nicovideo.jp/watch/sm21653704?via=thumb_watch

回復 支持 反對