打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 練技術清單~!(2010/1/18更新).........................[下士至上士]篇

13. 用c機食3次或以上sp (難)
呢樣的確好應該做,玩c機尤其需要逼到全彈型必射向自己
14. 不讓任何一個隊友死晒情況下完成遊戲 (你當自己打緊單機版, 當佢係npc, 你就明點做) (難)
15. 總戰力不低過3/4下完成遊戲 (非常難)
16. 總戰力不低過7/8下完成遊戲 (極難)
17. 總戰力全滿下完成遊戲 (最難)
呢4樣係初頻太易做到LA,拎部拳衝入去無雙好多時都起碼係情況16
回復 支持 反對

8. 隊友死得7788, 自己唔可以冇死過 (新手重點)←太誤導人啦...
呢隻game既玩法只有2個...
1.盡量打中人.
2.盡量唔好比人打中
李仔 發表於 15-1-2010 18:46

先以隊友唔係腦殘作前提
s,a機唔可以死先過隊中b,c機,反之亦然
如果s,a機太迂闊死先,打前,中線一定俾人盯住優先處理,龜後方就好容易令整場總體輸出大減,而且係對手戰力有餘裕時,亦不能排除如指揮渣1,cr狗等強行突強直接對後方的s,a機放必
不過寫得的確有d誤導性,睇咁多次kc總決賽,一般來講冠軍隊情況係b/c機剛死第3次時,隊中s機是瀕死中
如果玩13分制情況下,應該只有用s機先可以推翻第8點
回復 支持 反對

樓主你這樣叫教人配合?
我認為3-5不過是打死亡的攻略
6-17是目標來吧?
至於1...打死亡連A機也最好別用
生物 發表於 16-1-2010 20:36

的確係學唔到配合,但係起碼人地配合到你,我平時最頭痛除左見到腦殘,就係見到d誤援,我放緊map仲走去格等做人地必殺獵物,放生追擊時走去打down我獵物既"隊友"

至於用機方面其實我就覺得s同c新手一定唔可以用,要用最好由b開始,a其次
用s要好慎重同足夠經驗而且要完全熟識機體性能先會用得好而且穩定,難度高
c輸出太低,而且機體性能太弱,加上新手肯定唔會理解c機定位,一係俾人無視,一係成場做唔到野

隱形對策學習方法係被多d隱形機虐待or用雷達機,對聲音敏感巳經係(韓服)老手先具備的技能了
回復 支持 反對