查看: 23787|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [21號, 28號稼動] 春夏秋冬 REFLEC BEAT colette

[新]
銷售網址:
http://www.konami.jp/products/am_reflecbeat_colette/
官方網站:
http://p.eagate.573.jp/game/refl ... .html?___REDIRECT=1

要注意的地方如下:
1. 界面看起來有點兒類似limelight

2. 樂曲選擇時 可以按下方的ヒットチャート(hit chart)觀看目前熱門的樂曲

3. 一推出就是以冬天做主題了

4. [跟網址無關]本來是本月28號開始稼動,
 不過這次跟IIDX一樣,購買全新機的店家可以於21號先行稼動,(雖然都唔關香港事)
 所以大致上21號就應該有遊戲片段之類了。

====================================================

以下為舊情報

如圖

要注意的地方如下:
1. 圖右上角說了 11月稼動

2. 每一季都會進行一次大型update,
 而且框體顏色、畫面、BGM和效果音等,也會隨著季節而改變。

3. 每個月都會發佈新樂曲(類似jubeat saucer?),
 接下來一年合共將會追加90首以上的新樂曲。

4. 還有連動活動,
 按照圖底,冬天應該會跟pop'n連動(香港沒有pop'n耶?),
 而春天會有BEMANI大感謝祭(全遊戲的連動?),
 夏天就是IIDX,而秋天就是jubeat。

=====================================

後記:
BEMANI搶錢技術又更上一層樓了,
幸好我沒有玩RB。
回復

11月咁又出Reflec Beat= =
今代我應該會打少好多Rb罷了..
回復 支持 反對

Saucer已經比Copious更加燒錢再黎多個clotte真係.....
回復 支持 反對

好彩我係Rbll一出 就已經決定收慢腳步

不過我好鐘意佢每季都轉個look
回復 支持 反對

limelight係咪初出個時係$7?
今代會唔會好大可能$7呢
回復 支持 反對

由初代講起既話
初代一出就係6蚊
但係過左半年左右 大部份地方都跌到5蚊
再之後有d地方跌到4蚊都有

之後去到2代
一出係6蚊 然之後咩情況我諗大家都有目共睹

今代我諗保持6蚊都唔出奇
不過K社又會抽水 所以沙龍又有可能唔會入
回復 支持 反對

Saucer搞到我想轉玩rb..宜家..rb又,,,,:L
回復 支持 反對

好一句一年四季搶錢
不過rb好唔就腳 所以冇大影響
回復 支持 反對

又玩連動 -.-
回復 支持 反對

又玩連動 -.-
timothy0623 發表於 2012/10/15 16:52

K社唔連動既話
就拉唔到新客黎玩架啦
回復 支持 反對