查看: 23042|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [機評]野馬P-51鯊魚咀(已修改)

p-51 野馬式戰鬥機

P-51戰鬥機,是美國陸軍航空軍二次世界大戰期間最有名的戰鬥機之一,也是美國海陸兩軍所使用的單引擎戰鬥機當中航程最長,對於歐洲太平洋戰區戰略轟炸護航最重要的機種,並且一直使用到韓戰為止。
Discovery節目《軍武科技排行榜-十大戰機》將P-51選為歷史上十大戰鬥機第一名[2]

主題當然吾係論戰鬥機啦,標題扮呃POST姐,好啦入正題先,今日既鉒角係佢
BALL SHARK MOUTH   

我介紹得呢部機堅係有REASON啦,第1我係一個軍事迷,槍,坦克,飛機中以P-51野馬至愛
第2我係不折不扣MS IGLOO 迷,呢套野係一年戰爭背景,真實度以及故事情節最
正既一套
第3我好中意拒個外型成個滄桑FEEL既軍人咁COOL爆加上佢又似野馬式戰鬥機有個鯊魚咀
一流!
介紹:
聯邦軍的宇宙用戰鬥炮。將量產型鐵球改修,從而把構造進一步單純化。
武裝是將鋼坦克的主砲改修而成的120mm低反動加農1門。
與MS相比機能力和裝甲上相當不足,但是可生產性極高
而且駕駛員的養成也容易。直到MS開發為止作為臨時兵
器大量生產,擔當了吉姆的支援。模仿救世主的戰鬥的
鯊魚嘴塗裝在投入實戰初期獲得了很多駕駛員的好評。

呢部野可以算極限機體之一,點解咁講?武裝同C一樣,不合邏戢既低氣量,R痕既攻搫力,都令佢既操控難度飊升
不過正正係咁佢機動性因而上升,令佢有A,B機既機動性,睇睇武裝同偽數值呢D巷野先!

攻擊(102)
防禦(      72      )
速度(      74      )
操控((      108      )
總合      356   

格鬥            
判定: 距離:              500            
              係數:850 攻速倍率:1.2               延遲:0

近戰武裝,刀身短.爪速屬中
普普通通一對爪,打人吾痕吾痛無爆地!

120mm 低後坐加農炮            
判定: 距離:              2800            
              係數:1275 攻速倍率:1.4               延遲:15
主力武裝彈量極多,攻撀力
一般,手感度高
連射速度快,范圍比一般實彈槍遠D.爆風大

120mm 低後坐加農炮倒地                          
                              判定: 距離:              4550            
              係數:1275 攻速倍率:1.9               延遲:25

本機最遠既唯一倒地武裝,爆風大,手感度高
但係鎖敵比射擊距離短所以只用於將埋手
機倒作保命之用

技能:

相同技能機
技能一
              V 疫苗
全部特殊狀態免疫。(例:BOOST免疫)

防拳機特殊效果

相同技能機
技能二
              裝彈速度上升
裝填速度倍率+0.8/0.8/0.8
開技後2武差唔多無限彈

綜合兩個技能 V苗對保命大有作為既防拳又防阿布1呢D機
最麻凡既定槍都可以無視,5駛理佢就上啦
另外輸出都有好大發揮空間,玩家可慿自已判断
沖向敵陣,進行擾敵公作!

首先偽數值呢D野睇黎都無,又5計打前打背既DAMAGE,信佢2-3成好夠!
基本上呢部機同C機唔同既係佢攻擊能力同機動能力高過C BALL吾少有普通B機水平
而且因中距關係高過C既機動另外全實彈對好多人黎講糸一大難題,
但係換爆風極大既ROCKET所以十分實用,另外由於技1既關係避哂所有近身
機既負面效果,所以5使驚硬直,抽彈,開埋技2就更加勁差唔多無限彈咁,見到有人糸面前
9射OK LA至於近身機埋身時又可以用3武倒,除左某部分熟博機倒5到地之外,
其他都建議用3武倒人地!

建議打法:呢部機既話好難比咩SUGGESTION,但係呢部玩擾敵一流,通常我會沖前去射人等開
技,咁打又可以開技又可以去吸引火力轉移落自已到,比隊友發揮火力4條命洗5洗驚沖牙?除非你自問技術
真係太過杯具,否則咁樣打前上陣幫隊友亂人地場真係無得頂!跟拳行都係另一個好好既選擇因為是但一個比人
打都有救,3武更可以發揮最大功用而且普通5係射擊拳都係要上,定位大家既輸出位置又差5多(中近)所以上前射幾
下再引人過黎比D拳補下刀或者集集火都做得到!
於強化部件我就用THIS                                                                                                                                                              Lv.9-11             强襲型        以防換氣 分別係第一推進器A型       推進器C型       渦輪增壓B型       渦輪增壓D型
咁打有氣量既JETSO,C機防再高米又係比A,B秒倒不如以速度做盾好過係咪?

插卡首選加新人類覺醒最好啦,靈活同續航性需然係可以加必覺不過你用C機頂龍兩至三個SP
但係新人類覺醒令此機保命功能大幅上升,此終C機攻擊力同A,B機差好多都應該加新人類覺醒
令佢有更靈活既戰鬥力,加上SP打普通B都扣到1半血加必覺既玩CR核彈機或者捷武個類仲好啦!

戰術分配
近距離 :倒地炮大絕準備,以3武換取時間等隊友幫!
中距離 :不建議對射,你實彈十分輸蝕,搵COVER去偷射算,5好勉強!除非1P1,不過1P1都
儘量避開等機會反擊!
遠距離
:優勢,係D電筒機附近圍圈射,配合1武偷背射得到既傷害十分可觀(除勇士,X勇士)

綜合而言:呢部野打中距既能力十分足夠,C機似終血少低防,基本上有發揮
既地方就只有速度,呢我咁樣加就預左比人秒,但係似终一樣野LA我覺得速度
勝於防!我玩F91同BALL都一樣打前擾敵,所以打慣F91用呢部配合部應該
幾上手!

機肺柏5到片,D相比之前重DL問題影響無哂   
死圖整5走求其搵左個KF玩家既條片黎做SAMPLE!,似終KF玩家親切好多:)!

攻擊(      102

評分

參與人數 1樂點 +40 Bravo! +1 收起 理由
藤星 + 40 + 1 睇得出樓主對佢情有獨鍾

查看全部評分

回復

張圖BUG左~
回復 支持 反對

到底你依個係機評定係討論,機評黎講你字數又太少,討論黎講我又搵唔到可以討論既空間

同埋呢,你d部件真係搵鬼睇得明,你又唔比名 得張圖,點知你講緊邊個

and then,你話二武攻擊力一般,3武最高系數,但係呢,2 3武系數一樣,都係1275,然後又話2個都係爆風大
姐係2樣武器一模一樣啦,不如你直接2合為1算吧啦
回復 支持 反對

我知部件呢家嘢好個人 但係你唔駛有個性到部件名都無個:sleepy:
回復 支持 反對

回復 5# 工口仔

唔好意思!琴晚太累,補完課番再砍斷重練
回復 支持 反對

圖已死~
回復 支持 反對

努力等修改
回復 支持 反對

不過呢部野真係幾煩下
回復 支持 反對

你抽錯字水定我錯覺=_=
回復 支持 反對

回復 4# longqq

多謝指教,凡請看到有更多本人既ERROR指一指出THX :)
回復 支持 反對