查看: 3166|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] cso無聊監犯玩法....

岩岩同fd創左個少少無聊既cso版監犯模式玩法xD
角色如下:

1名獄長:可對犯人發出指令[目的:防治犯人出蠱惑],只可持有手槍作懲罰犯人。犯人射殺獄長後,獄長和武器人立即成為犯人(例子:獄長叫犯人蹲下,但犯人企係到,獄長拎手槍射犯人,直至肯蹲下為止;例子2:犯人攻擊武器人,獄長即刻可以手槍射殺犯人)

1-∞武器人:與獄長為一隊,跟隨犯人左右,拎咩槍都得,但只可以"反擊"時用刀仔攻擊犯人。若獄長死亡,所有武器人要成為犯人。(例子:犯人拎刀仔攻擊左1下武器人,武器人可用返刀仔反擊,直至犯人死為止)

2-∞犯人:犯人要聽從獄長指令,犯人可持小刀(咩刀都得)襲擊武器人,從而奪取武器射殺獄長,再成為新獄長(例子:犯人A殺死武器人後,拎主槍殺埋獄長,咁犯人A將直接成為獄長(需掉主武器),而其他犯人B,C,D.......Z等會成為武器人)

總結角色目的:獄長>命令>犯人
                  犯人>先殺>武器人>>再殺>>獄長
                  武器人>跟隨及看管>犯人

玩法提示:記得係埸內設一個中心點,一旦任何人死左都要返中心點,而玩呢種玩法最好揀死鬥!

特別情況如下:
-獄長無被犯人射殺下死亡,獄長都會繼續係獄長
-獄長無比指令下,所有犯人都係自由活動時間(若比左指令後,2分鐘內無任何指令將變為自由時間)
-獄長同犯人互相撕殺下同一時間死亡,將計犯人勝利,即是犯人成為新獄長
.
.
.
.
.
.
.
.
.
仲有其他...不過唔記得=.=但若果諗到有BUG就講...盡量令到個玩法完美!

大家都試下玩XDD我同3個FD就係咁...無聊左50分鐘...~~~

※呢個玩法必須自律,否則唔成事!
回復

拍影片比較好 文字 個個人理解都唔同 難明白
回復 支持 反對

監犯模式,都算幾有創意
不過好似要多人玩先得,小人玩冇咩意思
其實我之前無聊得制都諗左個新玩法
係用屍3場好似D2,747果D場黎玩大逃殺
(跟指定路線逃走到目的地)
得閒試下我個新玩法先,應該都唔錯
回復 支持 反對

回復 1# terryasdq

根主你所講既監犯模式跟本就係抄CS 1.6個個 (個警官開咪叫你做咩就做咩,犯人做錯比人打,最好玩既就係犯人可暴動而呢點CSO做吾動因為場既關係)
回復 支持 反對

回復 4# chanko898

監犯玩法個個差唔多架啦,有咩話抄唔抄= =
回復 支持 反對

回復 2# w98f496d

我都明既,但冇拍片工具
回復 支持 反對

回復 3# ZoMble乂幻月

感覺上,自創版大逃殺會好快跑完路線.....
回復 支持 反對

回復 5# terryasdq

抄係一個事實,樓主你所講既監犯玩法的確係1.6行先,樓主你都識講監犯玩法個個差吾多,但係主要係邊一邊最先實行呢個玩法,加上你個d遊戲規則機乎同人地玩法一樣,咁你又點解釋?

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
血映雪 + 1 一語中的!

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  terryasdq
最好玩既就係犯人可暴動
chanko898 發表於 5-10-2013 08:09

我很懷念暴動尾聲的警匪銀鷹決鬥...
回復 支持 反對

回復  ZoMble乂幻月

感覺上,自創版大逃殺會好快跑完路線.....
terryasdq 發表於 5-10-2013 12:06 PM

用末日聖地呢個圖黎玩,夠大又好玩
    不過可能有D人會唔識行,所以先用d2果D玩住先
回復 支持 反對