打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 有冇咩槍or道具你係覺得太過離譜

回復 20# Charlie1012

基輪都會比人用精準龍砲打死  你有無留心睇
家下不拍片 拒絕賣隊友
回復 支持 反對

回復  Charlie1012

基輪都會比人用精準龍砲打死  你有無留心睇
家下不拍片 拒絕賣隊友 ...
好人c 發表於 18-10-2013 13:27

印象係一次精準龍炮 一次男英槍 其他唔清楚
咁好正常 無人會一世都嬴 總會輸一兩次
但如果雙方對抗中 殭屍嬴10次 龍炮先嬴一次 咁已經証明佢地所講既"玩哂"係唔成立
如果係我 每一次死後都可以作出分析 有時係犯錯 有時係輕敵 或者只係不幸
而且有一種處境 我會叫佢做死位
姐係你係水路 倒數完 你前後玩家都變屍 咁你可以話係100%要陪佢地做屍
呢d我都會叫做死位 但唔重要 因為總可以捲土重來 而且都係戰術的一種
有d殭屍根本自己跌左入死位都唔知 我都直接扼殺佢地反擊機會
簡單 直接 一針見血 唔需要刻意模仿人地打法

不過初步觀察係唔覺得大陸街場得玩家整體有比香港好很多
只係知道大陸玩家還是比較幸福 他們的普屍是法蘭克
回復 支持 反對

回復 22# Charlie1012

基輪拍既片 死係龍砲唔只一次  
主要想講你唔好太神化基輪   幾勁會有比人屈既時候
點知你回一堆野出黎
回復 支持 反對

離譜既野數都數唔哂,
銀獎有裝飾道具,
電鋸唔知乜野原理可以彈屍,
殘暴雷比亞有避彈bug,
全部大刀都一樣重量,仲要唔洗錢就買到
回復 支持 反對

基輪拍既片 死係龍砲唔只一次  
主要想講你唔好太神化基輪   幾勁會有比人屈既時 ...
好人c 發表於 18-10-2013 18:14

無神化佢 佢做殭屍打得好係事實 唔會因為佢比龍炮殺左就代表係假
玩屍3一向唔係你死就我亡 我終於明班人點解成日係到抱怨
個個比人殺左就係到嘈 你唔比係人地打得好?
人地打得好咪殺到自己囉 果3分係佢應得 有咩好嘈?
唔通個個拎龍炮都係傻仔咩
最重要係下一局可以捲土重來
加上我打果D唔係叫一堆野 係叫戰略
能力係將被殺風險降低 而唔係歸零 除左外掛我唔知有邊個可以100%不死
回復 支持 反對

回復 13# tomy09

所以NEXON真係好好諗下屍陣營係咪都要提升下..
武器愈出愈多愈屈機..屍就長年都係咁上下尤其是血量方面
人類就有得提升士氣加攻why屍冇?
回復 支持 反對

回復 25# Charlie1012

" 咪又係打唔死基輪"依句我已經覺得係神化  
打唔死  同  好難打死  係兩回事   
而你所謂既戰略
我覺得   有腦都知=廢話=一堆野
回復 支持 反對

" 咪又係打唔死基輪"依句我已經覺得係神化  
打唔死  同  好難打死  係兩回事   
而你 ...
好人c 發表於 19-10-2013 00:04

咁既然你這麼精打細算 大可以睇哂基輪所有影片
然後做一個統計表 睇下基輪平均抓幾多個人先比人殺一次
數據唔會呃人 只怕係忠言逆耳而且

同埋唔係有腦都知既廢話 事實就係好多人唔知
你唔好以為自己知=人地知  
唔識玩既人 係對殭屍無威脅 反係會阻住識玩的玩家
但唔識玩既人變屍後 一樣對人類有一定威脅
因為殭屍優勢係高血量 移動速度快 有技能 就算果個人廢 佢都一樣跑得快
所以就算佢殺唔到屍都總會抓到人
人類屈住殭屍打? 除左親友團我真係未見過街場可以發生呢種現象
如果條友控屍都控到咁廢 比電鋸龍炮佢都無用啦
回復 支持 反對

回復 28# Charlie1012

由始至終我都無話過基輪唔勁  
我只係覺得你話基輪用精準龍砲電鋸都打唔死太誇張  係到神化佢
你話無就算啦    唔嘈你

你都唔好認為人地一定唔知   
依家你就係當我唔識   係到不停同我講  

"有腦都知"係我主觀想法  
因為我認為依啲野唔洗人教  有腦既始終自己學會  
好多小朋友年紀細   "腦"未成熟  所以唔識
真係無腦既就唔多講啦
你明我意思就唔好再回我
回復 支持 反對

由始至終我都無話過基輪唔勁  
我只係覺得你話基輪用精準龍砲電鋸都打唔死太誇張 ...
好人c 發表於 19-10-2013 00:43

OK 只可以話爆頭同被爆頭都係遊戲一部份 分別係多與少
大家意見唔同 我就覺得佢地係神化左龍炮同電鋸
殭屍只要充分利用都一定有機會嬴 所以我係覺得屍3好公平
同時只係借左玩屍玩得好的玩家做例子 無神化意圖
回復 支持 反對