查看: 7068|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 「新夜襲生存戰」只要一一避開,就唔洗怕被人踢

呢個模式有多種踢人理由,只要一一避開,就唔洗怕被人踢

1.夜晚(自動)開電筒

如果有人話 no F , 即係有人開電筒佢會LAG , 所以最好關左佢 (冇人提就可以唔洗理)  

其實佢應該要講 F , 因為 no F 係自動開住 , F 先係關左佢

2.整用電嘅野搞到冇電升級

電力低過20最好唔好起野 (未升級個陣) , 不過倉庫得1個時可以整多一個

3.整唔用電嘅野 (鐵絲網 , 高塔)

就算你自己搵料 , 自己整 , 幫大家慳電 , 人地眼中可能係浪費木材 , 左住哂D位

4.第5-7 ROUND 直接打王

打王其實冇錯 , 係可以加快贏嘅速度 , 避開之後難玩嘅關數
但係其他人可能會覺得你 唔合作 , 急住完 (整左嘅野好快冇,唔捨得)
就算你扣左隻王好多血 , 都可能會被人踢 , 因為踢左你之後 , 隻王都唔會補返D血
(
建築師被踢會冇左D槍塔,唔踢得)

5.加左降電技能,拆完野再整過

你一心為左俾多D電力大家用 , 其他人可能會以為你玩野 , 按左鍵維修 , 唔俾你拆
  你拆一定唔夠佢修理快 , 如果繼續落去 , 你會有被踢的危險
如果成功拆左 , 再整返 , 佢地可能會覺得 浪費資源
最好就 自然損壞 (比怪打爆) / 落井下石

(隻怪打緊槍塔個陣,對槍塔按右鍵 , 人地以為你修理緊 , 最後一下交比隻怪)

6.撿人地掉左嘅錢/木材/鐵塊

呢個好易唔知咩事就踢左,要時常留意地面有冇背包,如發現,按背包的位置與復活時間推斷原物主有冇可能提取到遺物,如果冇可能/原物主已經放棄,即可拿取

====================================================

當然最緊要係玩得開心 , 如果跟住但唔好玩嘅,就玩黎都冇意思

呢個專為怕被人踢嘅人而設 , 唔係人人適用

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
倉井影 + 1 樂點已在另一個post俾左

查看全部評分

回復

踢人是不需理由的。。。
回復 支持 反對

又學到野~~感謝樓主的分享~~
回復 支持 反對

唔比人踢有咩用開埋呢dpost...有咩用
都浪費時間..
回復 支持 反對

又被人踢左,今次係撿左人地錢

新增一句
6.撿人地掉左嘅錢/木材/鐵塊

呢個好易唔知咩事就踢左,要時常留意地面有冇背包,如發現,按背包的位置與復活時間推斷原物主有冇可能提取到遺物,如果冇可能/原物主已經放棄,即可拿取
回復 支持 反對

最爽就係殺左奧茲先被踢,完場唔夠4人唔計最後生存者,
反正我都有最後生存者,踢我我冇損失,最多係你打完冇意義
回復 支持 反對

多謝樓主的提醒
回復 支持 反對

咁就一定唔會比人踢??
回復 支持 反對

其實小學雞要踼人,有時不需要理由

被亂踼的就當有人的眼睛有病吧
回復 支持 反對

唔LIKE你咪捱囉