查看: 4352|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器討論] 新機槍[m2]用後感

[a mode]射速基本等同c3男英槍,後座力唔多覺,不過準度就...近身單發都可以打唔中...跑速就....請換手槍/刀跑是常識吧....威力方面沒point買唔到傷害報告,但好易殺/拾雞到到泰坦應該唔弱....
[b mode]定點,只能左右轉各<45度,,後座真係唔多覺,最少比火神無震得咁勁,射速理想,b mode下自行下跪,而且無法更換武器,但準度基本單發比火神差..如果火神唔飄既恐怕連連射都差過火神

基本呢支野都幾廢下的,換彈慢,a mode準度低,不過火力最少可以唔中頭都幾易殺泰坦,不過打c就真係等死.b mode無得走,守點能力基本3隻c已經壓唔住,而且彈夾係就係250,但基本如果呢250射完基本接近玩完,因為b mode無得郁,而且換腳架速度慢,轉a mode走亦無咩可能.

基本唔須要壓槍,因為跟本問題係射出去唔準而矣...同火神比,只係火神要熱槍同真火神熱槍行得慢...守點...最好都係火神...

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
倉井影 + 80 有心機

查看全部評分

回復

[b mode]定點,只能左右轉各<45度
實屬巧合 發表於 18-1-2014 04:29

不大正確吧, 台灣巴友簡單測試過, 搖擺幅度有大概一百六十度...
不可能左右各轉小於四十五度吧...
回復 支持 反對

在武器測試中,

M2機槍是存在不輕的缺點

A模式:傷害高,不過後座力極高,合中率低

B模式:合中率高,但是需要時間架槍

所以非槍械收藏者,可以略過了

大家還是儲錢抽馬年槍
回復 支持 反對

回復 3# v1w1

呢把野a模式真係幾乎冇用,
    用黎同肥屍玩遊擊似乎係唯一既用處
    b模式雖然火力大,但冇隊友掩護可以話係等死
    當成堆屍衝上黎,守唔住既時候
    隊友們一個一個從你身邊離去
    淨低你一個對抗群屍,感覺都真係幾悲哀
回復 支持 反對

回復  v1w1

呢把野a模式真係幾乎冇用,
    用黎同肥屍玩遊擊似乎係唯一既用處
    b模式雖然火力大, ...
ZoMble乂幻月 發表於 21-1-2014 18:08

所以我已經說了非槍械收藏者,可以略過了

殭屍模式(平民能購買的武器,排除了科技武器/金勳槍)

火力壓制:經過強化的霰彈槍,機槍(UTS-15霰彈槍,MG3,)

獵殺殭屍:連狙(高命中率,威力強,如AS50,SK-5)
回復 支持 反對

回復 5# v1w1

其實我都係乘機發表下對呢把槍既用後感..
    雖然自己唔係槍械收藏者,
    不過其實我買呢把係冇後悔過
    用呢把黎打屍4比起用其他槍特別有feel
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

冇咩用
回復 支持 反對

火神槍準好玩好多,射起黎勁爽
回復 支持 反對

回復 支持 反對