樓主: monsterbb100
打印 上一主題 下一主題
收起左側

十字軍配點參考及討論

如果計熱門 , 輸出 , 生存率

十字軍定聖騎好D
落難軍人 發表於 27-10-2011 08:30

熱門同生存率黎計,聖騎係比十字軍受歡迎~~ 好多海龍團都想要二坦好過一坦一十字,我見好多海龍團既組法都係咁︰2聖騎,2聖徒,2時魔,1吼傭,1輸出~~

輸出位多數組元素或箭神,好少會搵十字軍做輸出,因為十字只係瞬間輸出,而元素或箭神係連續輸出,所以都會搵元素或箭神多。就算衰到冇箭神元素,都會搵月光或劍鬥,到最後冇得搵先到十字~~

而有D海龍團就1聖騎,1十字(做副坦),2聖徒,2時魔,1吼傭同1輸出~~

但打大豬既,好多要輸出都係搵十字,因為貪佢瞬發可以拉到怪,可以為女職多個保障,而且十字生存率高,所以大豬若搵輸出都會先搵十字,後再搵戰士職,最後先會搵女職~~
回復 支持 反對

熱門同生存率黎計,聖騎係比十字軍受歡迎~~ 好多海龍團都想要二坦好過一坦一十字,我見好多海龍團既組法 ...
monsterbb100 發表於 28-10-2011 00:16

如果唔打海龍既話

就十字軍好D?
回復 支持 反對

如果唔打海龍既話

就十字軍好D?
落難軍人 發表於 28-10-2011 01:40

係~~ 因為唔打海龍,十字軍係比聖騎攻擊高,而且大家生存率都差唔多~~ 聖騎主要拉王外就冇乜用~~ 因為雙踢點都唔夠十字軍既瞬發強,再加上十字軍有審判力量黎加強小金錘,所以一套小金錘打落去唔會遜色過雙踢~~ 實際情況我測試過,我隻全坦型聖騎同主攻副坦型十字軍大家單刷小豬,聖騎用左兩個幾鐘,死1次先過到,但十字軍用得1個多鐘死3次就過到~~ 十字軍響黃銅死一次,響小豬死兩次,而聖騎響小豬死1次,但睇個扣血方面... 十字軍真係扣得快過聖騎好多~~
回復 支持 反對

係~~ 因為唔打海龍,十字軍係比聖騎攻擊高,而且大家生存率都差唔多~~ 聖騎主要拉王外就冇乜用~~ 因為雙 ...
monsterbb100 發表於 28-10-2011 08:11

即係生存就聖騎

輸出就十字

金鎚同雙踼差唔多

呢一個比法 係在於雙踼有冇裝A紋?

光攻又幾多? 有冇開光環

同埋個金鎚既40%+XXX

係每下變成呢一個傷害 定普攻再附加呢個傷害?

如果唔單刷 生存率唔會好似單刷咁差咁遠?
回復 支持 反對

即係生存就聖騎

輸出就十字

金鎚同雙踼差唔多

呢一個比法 係在於雙踼有冇裝A紋?

光攻又幾多? 有冇開 ...
落難軍人 發表於 28-10-2011 08:39

我個坦騎係雙踢A紋,破5千物攻,血13W,但十字軍既小金錘就冇裝紋~~ 而聖騎冇光攻,而十字軍係滿信念加13%光攻,血9W8,魔攻4922,我相信若果光攻再多D,小金錘會扣多D,因為小金錘都係食光攻~~

至於審判力量,響多玩有人測試過,LV2審判,物攻有2000既話(唔知點解佢用物攻黎計,明明審判係用力量轉魔攻,智慧轉物攻....),每1 hit既小金錘係多440傷害,小金錘中晒大約有24 hits 即 24 x 440,再加上你魔攻既攻擊力,即唔計你魔攻,你坐底扣硬10560(當然係全套打中),若果LV1審判力量,係24 x 400,即你坐底扣9600,再加上你魔攻~~

實際我用小天第一隻Boss,即紅眼幽靈黎測試過,13%光攻,開左滿級信念,開左審判,冇開化身,冇加速,比聖徒滿級加光攻buff加左,魔攻4922,響冇其他隊員打既情況下(因為岩岩好佢地三個比隻怪彈開左... 我就好彩開左盾冇彈開~~),用小金錘打落去,10秒內扣紅眼幽靈差唔多1行血~~

若果唔計單刷,生存率都係有好大分別,以經驗黎計,有次打大豬,一聖騎,我十字軍,一聖徒,一魔導,入到去先知原來佢地唔識打大豬,個聖騎好少拉王,個魔導又成日較唔岩時間開時空,個聖徒又成日響唔岩既時間黎補血同掉奇蹟,而且個魔導得3千幾魔攻(佢自己話既~~),聖徒我估佢魔攻都唔高,補血效果都唔多~~ 反而係個坦騎攻擊都OK,過5千,但就唔知點解佢唔識做坦,成日唔開激怒拉王,結果係D大豬入面既王大部份時間都係全程追住我黎打.... 最後打完全場大豬,統計返各人死左幾多次~~ 分別係,聖騎死2次,我十字死4次,聖徒死4次,魔導死晒5次仲要係大豬兩行血時已經變幽靈等我地打死隻豬~~

你可以用以上既實例黎統計十字軍既生存率,當然呢個係最差既情況,若果坦識拉大豬既王,基本上隊中唔洗聖徒,我一般都係冇死過關,狀態差都只係1死過關~~

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
落難軍人 + 1 .....

查看全部評分

回復 支持 反對

我個坦騎係雙踢A紋,破5千物攻,血13W,但十字軍既小金錘就冇裝紋~~ 而聖騎冇光攻,而十字軍係滿信念加13 ...
monsterbb100 發表於 28-10-2011 12:42

咁我要再考慮下

反正我隻賢者都係升左2日;P
回復 支持 反對

咁我要再考慮下

反正我隻賢者都係升左2日
落難軍人 發表於 28-10-2011 15:16

仲有樣野要諗,聖騎物攻易推,我聖騎全身加9 50A裝,5件豬裝,全部推血,正副武都係+9,全身藍時,有兩件只推暈同暴,其他推物攻同一件推血,破壞同熊的50A紋,飾品兩件推血,兩件推物攻,唔係50A飾品,潛晒物攻同力量,就已經破5千物攻,13W血~~

但十字軍全身藍時,全身推魔攻,頭推暈(因為冇錢買推智力,玩呢兩隻野都玩都我破產....),腳推暴擊,全身50A裝+9,正武+10,副武+9做晒魔力或智慧,只係手做生命,兩件豬裝,全部飾品唔係魔力就智慧,38LV果隻~~ 潛晒智力或魔攻,魔力同智慧50A紋,戴埋商城最低果隻飾品,兩介推魔,項鍊同耳環推血,貼埋+2%既紋身~~ 都破唔到5000魔攻........血得9W8,反而MP11萬........

所以你要考慮埋錢果方面問題~~~ 賢者推血推物攻易,推魔攻難,推光更死....破產都似~~

即係話,十字軍要用好多錢推強,先會有D成蹟,我個侄都係玩十字,但雙修,裝唔好,有3件唔係50A,全身綠時,上次泳裝果套,佢魔攻得2千頭,物攻都係2千尾近3千,佢連大天都打唔過要死最少兩次~~(當然技術都係一個好大既問題~~ 佢太細個,得11歲,帶佢打大天好辛苦....),但眼見好多而家LV45拎果D十字軍,攻擊都好差~~ 反而聖騎唔洗咁好裝,都可以做到全職坦~~

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
落難軍人 + 1 .........

查看全部評分

回復 支持 反對

仲有樣野要諗,聖騎物攻易推,我聖騎全身加9 50A裝,5件豬裝,全部推血,正副武都係+9,全身藍時,有兩件 ...
monsterbb100 發表於 28-10-2011 20:33

推光攻唔係好難姐下話==

光攻下身15% + 光環22% = 37%

潛2個光已經53%...

咁佢D攻擊技都係魔攻主力... 咁魔攻難推都唔出奇

同埋我有諗過將金鎚加爆佢==  半坦
回復 支持 反對

仲有樣野要諗,聖騎物攻易推,我聖騎全身加9 50A裝,5件豬裝,全部推血,正副武都係+9,全身藍時,有兩件 ...
monsterbb100 發表於 28-10-2011 20:33

十字軍推得魔攻~物攻都唔會點低
   十字軍可以玩到雙攻 仲可以玩埋光攻
  ++埋埋輸出都好高
回復 支持 反對

推光攻唔係好難姐下話==

光攻下身15% + 光環22% = 37%

潛2個光已經53%...

咁佢D攻擊技都係魔攻主力.. ...
落難軍人 發表於 28-10-2011 20:48

你加爆小金錘不如加爆雷衝,雷衝瞬發扣得比小金錘多好多~~ 因為十字架、審判之錘、連鎖閃電同埋破甲CD都好快,你用到小金錘打既機會唔係好多~~ 頂多打兩三套小金錘,破甲CD又到~~ 然後審判錘CD又到~~ 放完打多一套小金錘,十字架又到~~ 再打多兩三套,雷霆雷衝又CD到~~ 所以你加爆其他強技好過加爆小金錘咯~~

十字軍推得魔攻~物攻都唔會點低
   十字軍可以玩到雙攻 仲可以玩埋光攻
  ++埋埋輸出都好高 ...
銀魂乂 發表於 28-10-2011 21:16

因為而家裝係字尾關係,所以十字推魔攻變左雙修,反而以前係裝係字頭就分別好大,未開50LV時,我已經玩魔賢,魔攻37xx,物攻得15xx

但而家用晒50LV裝,魔攻加埋稱號最高可以推到4970,物攻都有39xx,所以都變左係雙修~~
回復 支持 反對